• "dövme" "dövme sildirmek" "dövme yaptıran insanın bıdı bıdı olması" gibi entrylerin sol sütunda sık görülmesiyle birlikte, insanların yaşam tarzına karışmayan yöneticilerimiz geliyor aklıma. bir karışmadığınız o kalmıştı, eksik kalmayın, karışın.
  • 23 yaşında yaptırdım ilk dövmemi şu anda 10 tane dövmem mevcut hiç ama hiç birini e sildirmeyi düşünmüyorum
    hikayemi taşıyorum ben vücudumda . hiç birinden de sıkılmadım, sildiren bıkan insanları da anlayabilmem mümkün değil.
  • dövme bir heyacan veya gösteriş için yapılan bir eylem olmamalı . bekle kardeşim eğer bir hikayen varsa 30 yaşına geldiğinde yaptır onu senelerce sindir sonra zaten sildiremezsin ..
  • omuz başımda minimal boyutta olmasa da çok da büyük olmayan bir dövme var kısa sürede kurtulmak istiyorum şimdilik araştırdığım kadarıyla bu pek mümkün görünmüyor gibi. bir iki ay gibi sürede kurtulmak istiyorum. eğer bunun bir yolunu bilen duyan varsa lütfen yeşile boyasın beni. lütfen lütfen
  • bir hafta önce nereden geldiğini anlayamadığım bir gazla, dövmeye yeni başlayan iş arkadaşıma yaptırıp bittiği anda pişmanlıktan ve üzüntüden yataklara düştükten sonra bugün ilk seansını yaptırdığım hededir. doktorum lokal anesteziyle uyuşturarak yaptı, gram acı hissetmedim. şimdi üstü bandajlı. 8 saat oldu yapalı, şu an da normal hissediyorum. gelişmeleri yazıciim.

    yüz yıllar sonra gelen edit: çok mesaj gelmiş, sözlüğe girmediğim için kaçırmışım. toplu cevaplayayım, uzun bir süreçti benimki düzensiz gittim ama şu an tamamen gitmek üzere. reklam gibi algılanmasını istemediğim için doktor adı vermiyorum, mutlaka güvenilir bir dermatologa yaptırın ve başında güvence alın bu kafi.
  • bileğimdeki dövmeyi yaptırmam yaklaşık yarım saat sürmüştü, sonrasında sildirmem gerekti ve yaklaşık 2 senede sildirdim. hala leke mevcut, tam olarak silinmedi ama belli belirsiz görünmekte.
  • işin kesinlikle dinsel kısmında falan değilim zaten deist'im ama şunu söylemek istiyorum ki sadece cool görüneceğim diye gidip mal mal dövmeler yaptırıyorsunuz sonra beyinleriniz biraz olgunlaştığında ben bunları neden yaptırdım diye pişman oluyorsunuz .

    gidip sevgilisinin ismini , baş harifini yaptıranlara hiç girmiyorum bile hayatta neyin sonsuza kadar devam ettiğini gördün de gittin dövme yaptırdın.
  • hikayemi tasiyorum demis biri.. ne hikayen varmis arkadas,sanki indiana jones mubarek :)))
  • derinin epidermis tabakasının altında bulunan dermis tabakasındaki mürekkep yapısının lazerle kırılıp, daha küçük parçalara bölünmesiyle yapılan işlem.

    tanımı yaptığımıza göre daha detaylı anlatıma geçebiliriz:

    dövme yaptırdığınız zaman dövme makinesinde bulunan çoklu iğneler derinin dermis tabakasına mürekkep bırakır. mürekkep bırakıldığında o bölgede mürekkep dağılır ve çoklu olarak, küçüklü büyüklü mürekkep parçacıkları kalır. dövme yaparken kullanılan açık renk mürekkepler genelde ağır metaller içerir ve derinize işlendiği anda bağışıklık sisteminiz bu mürekkebin yabancı bir madde olduğunu anlar. akyuvarlar pigmenti ortadan kaldırmak için gelir ama akyuvarlar çok küçük hücreler olduğundan ve mürekkebin büyük kısımları akyuvarlara kıyasla epey büyük olduğundan bu ortadan kaldırma işlemi epey zorlaşır. yeni yapılmış bir dövmeye baktığınızda oldukça keskin ve canlı gözükür ama 20 senelik bir dövmeye baktığınızda, eğer dövmenin üzerinden geçilmemişse, solmuş olur. bunun sebebi akyuvarların yavaş yavaş mürekkebi yemesi ve lenf bezleriniz aracılığıyla karaciğerinize taşıyor olması(kısacası 20 yıllık bir dövmenin solmasının sebebi vücudun yavaş yavaş o dövmeyi sindiriyor olması). işte lazerle dövme sildirme işlemi de özünde bu prosesi hızlandırmaya yönelik bir işlem. lazerin yüksek ısısı sayesinde mürekkep parçacıkları küçültülüyor ve akyuvarlar tarafından daha kolayca yutulabiliyor. sonrasında karaciğerinize taşınan metal içerikli mürekkebi dışkı olarak atıyorsunuz. yani tam anlamıyla dövmenizi sıçıyorsunuz dostlar. dolayısıyla dövme kitsch'dir. (bkz: #24725721)

    ha bir de, kardeşim bu lazer falan bilim-kurgik* şeyler diye anlamıyoruz ama, nasıl parçalıyor lan mürekkebi diye merak ediyor olabilirsiniz. şöyle ki, mürekkebe normal ışık tuttuğunuzda ışık bir taraftan değiyor ve ısısı öbür tarafa doğru yayılıyor ve sıcaklığı artan mürekkep hacim kazanıyor. gel gelelim, lazer gibi acayip yüksek sıcaklığa ulaşabilen bir aletle, mürekkep partikülünün bir tarafından ısıtmaya başladığınızda, ısı daha öbür tarafa yayılmaya fırsat bulamadan, lazeri tuttuğunuz kısım hacim kazanıyor ve diğer kısım yetişemediği için parçacık ortadan ikiye ayrılıyor. sonra da yukarıdaki olay oluyor işte.

    not: gece yarısı girdiğim bu entriyi gündüz tekrar girdiledim. önceki girdide akyuvar yerine alyuvar yazmıştım, hegel kim lan nickli yazar sağolsun düzeltmişti. hatta makrofaj diye düzeltmemi söyledi ama yapmadım, suçluyum.
hesabın var mı? giriş yap