• latte art üstadı, kahve uzmanı ve dünya sampiyonu barista.

    söyle güzel bir videosu vardır

    https://www.youtube.com/…hw&list=pl09c89c48f97e547e
  • (bkz: barista)
  • kahveyi bir sanata dönüştüren, eli hızlı ve mahir barista.

    https://www.instagram.com/dritanalsela/

    adamda karizma binbeşyüz... kendisini il barista olarak takdim ediyor. tip itibarıyla da italyan erkeklerine benziyor. ama on yıllardır almanya'da yaşayan bir arnavut kendisi.

    düsseldorf'ta aynı zamanda barista okulu olarak kullandığı bir kahvecisi bulunuyor. envai çeşit (çalışır durumda) kahve makinesini barındırdığı bu dükkânda çektiği videolar yüz binlerce kişi tarafından izleniyor.

    uluslararası üne sahip dritan alsela'nın bir yönü de şu: türk kahvesini sevmesi ve gerek kültürünü gerekse pişirme tekniklerini sıkça paylaşması.
  • takip ettiğim en iyi baristalardan birisi. hem sempatik hem de güler yüzlü. latte art konusunda da baya başarılı.
  • ınstagram'da dolanırken gördüm yine.adam da türk kahvesi hayranlığı var.yine kumda usul usul pişiriyordu.helal olsun.işini çok seven benim de sevdiğim baristalardan biri.
    bu" turkish coffee" diye yazdıkça yorumlarda kuduran yunan ve ermenileri gördükçe daha da bir keyifleniyor insan.
  • bildiğim kadarıyla sosyal medya özelinde kendi dalında en çok takipçiye sahip olan dünyanın en ünlü baristası.

    yıllardır almanya'da yaşamakta olan arnavut kökenli bu üstadımız, genç yaşta alman kafelerinde sıradan bir eleman olarak başladığı baristalık serüvenini düsseldorf'ta bazaar caffe isimli kafe işletmesiyle taçlandırmış, ardından sosyal medyada peşi sıra paylaştığı barista workflow ve latte art videolarıyla dünya barista camiasında iyiden iyiye nam salınca da bazaar caffe'nin ismini dritan alsela caffe olarak değiştirmiştir. onu bu noktalara taşıyan en büyük özelliği ise işini gerçekten aşkla icra etmesi ve dakikalar içinde onlarca ürünü neredeyse hiç fire vermeden muntazam latte artlarla hazırlayabilmesidir (ki barista arkadaşlar bilir, peş peşe her cafe latte'yi cappuccino'yu kusursuza yakın latte art desenleriyle hazırlamak her babayiğidin harcı değildir. tekniğin yanı sıra ciddi anlamda dikkat de gerektirir).

    son olarak bir suser tarafından alsela'nın "türk kahvesi hayranı" olduğu iddiasına (bkz: #105943972) bir açıklıklık getirmek gerekirse; türk kahvesine hayran olduğunu bilmeyi ben de çok isterdim, lakin kazın ayağı öyle değil. kendisi bir instagram soru cevap yayınında, almanya'da bulunduğu süre zarfında ağzına neredeyse hiç türk kahvesi sürmediğini ve sadece arnavutluk ve türkiye seyahatlerinde içtiğini söylemişti. bir ara sırf içerik olsun diye kumda kahve videoları çektiği için türk kahvesi müptelası olduğu düşünülmüş olabilir (ki onu da beceremedi diye hatırlıyorum. demlediği kahveyi 20 ayrı fincana dağıtayım derken bütün köpüğü tüketmiş, kahveler emel müftüoğlu'nun hovarda klibinde seray sever'in ikram ettiği kıvama gelmişti*).
  • amk çocuğu dakika da 10 bardak coffie art yapıyor, ben ise delonghi ile o kıvamı yakalayamıyorum bir türlü. bir de dükkanında kurma kolu vasıtasıyla basınç veren espresso makineleri var, öyle dijital olmayanından. kıskandırıyor ipnetor ya.

    t: barista.
  • instagramda seri latte yaptığı videolar terapi niyetine izlenir. hepsinde de farklı bir art yapıyor. bu kadar hızlı ve hatasız yapması müthiş.

    tanım: dünyaca ünlü barista
  • düsseldorf'daki yerine gidildiğinde saç sakal birbirine girmiş hırpani bir şekilde sık sık aralarda gezer halde görülebilen şef. yulaf sütlü kapuçinosu hakkaten yoğun ve çok lezzetli. mekan kalite ama aşırı sosyetik de değil. pek çok yönden d'dorf'taki en keyifli buluşma yerlerinden biri.
hesabın var mı? giriş yap