• ilginç bir araç kiralama şirketi. şimdilik sistemini pek iyi anlayamadım ama sanırım belirli merkezlerde otomobiller park halinde duruyor, size verilen üyelik kartını ön cama tutuyorsunuz ve anahtarı üzerinde olan otomobilin kapıları açılıyor, istediğiniz yere gidip sonra tekrar yerine veya belirli bir yere bırakıyorsunuz.

    şu anda 3 adet araçları görünüyor. mini cooper one, bmw 116i ve bmw 118i.

    saatlik ücretler araca göre an itibariyle 10 15 ve 20 tl olarak değişiyor. haftasonu biraz daha pahalı. ayrıca km başına 50 kuruş daha ödüyorsunuz. yani 10 km giderseniz 5 lira daha. işin güzel yanı buna benzin parası da dahil. anlaşmalı istasyonlardan bedava benzin alabiliyormuşsunuz.

    yıllık bir de kartı var, bunu da 12x10 tl veya peşin 69 tl vererek alabiliyorsunuz.

    sistem şu an sadece istanbulun merkezi noktalarında araç bulunduruyor sanırım, web sitesinde o şekilde görünüyordu. daha çok üniversite kampüslerinde ve büyük alışveriş merkezlerinde varmış.

    daha fazla bilgi edincikçe entry'yi editlerim.

    web siteleri de şöyle: www.driveyoyo.com
  • hiç bulaşmamanız gereken araba kiralama şirketi.

    öncelikle 70 lira yıllık aidat karşılığı kart alıyorsunuz sonra bundan 1 ay önce günlük kiralaması 90 tl olan mini lere bugün 110 lira veriyorsunuz ne kadar uzun kullanırsanız kullanın kesinlikle indirim yapmadıkları gibi birde benzin için km sine 0.50 kuruş alıyorlar.

    hesapta rezervasyonu yaptır kartı okut arabayı al mantığı var gibi gözüksede öyle değil. keza arabaya bir bakıyorsunuz orası kırık burası patlak vs vs bir eleman geliyor arabanın hasar tespitini yapıyorsunuz ondan sonra size bir kağıt imzalatıyor gözünüzden kaçan size giriyor direkt.

    bu arada araba kiraladığınızda 250tl provizyon çekiyor sizden geri ödemeli olarak.

    neyse bunlar ilk başta 10 arabayla başladıklarında iyiydilerde şimdi tamamen tırtlar.

    tavsiye etmiyorum gidin bir şirketten kiralayın benzine boşu boşuna o kadar para vermeyin.

    yaklaşık 1 ay kullanmış birisi olarak söylüyorum bunları.
  • (bkz: driveyoyo.com)
  • bir araba kiralama "şirketi"...

    alışveriş merkezinde dolanırken standını görüp broşürüne bakınca, ne yalan söyliyeyim; hali hazırda bir arabam olsa bile sırf eğlence olsun diye saati 15-16 liraya mercedes a 180 kiralama fikri içimin yağlarını eritmişti...

    lakin eve gelip adamların internet sitesindeki kullanıcı sözleşmesini görünce hevesim kursağımda kaldı...

    sözleşmenin sadece 4 maddesini ve alt maddelerini internet sitesindeki halinin noktasına bile dokunmadan buraya aktarıyorum.

    ama okumak istemeyenler için özet geçeyim: "hapşırırsan 50 lira, öksürürsen 100 lira alıcaz, arabayı bi yere çarparsan sigortası var ama gene de senden 1000 lira+tamirhanede geçen her saatin parasını alıcaz, biri sana çarpar kaçar ortadan kaybolursa veya araba çalınırsa zaten donuna kadar alıyoruz"

    not 1: mercedes için para biriktirmeye devam, sanırım kendim alsam kiralamaktan daha ucuza gelecek...

    not 2: yalnız bu sözleşmeyi kim hazırladıysa bi zahmet bana ulaşsın. malum ortalık karışık, yarın bir gün bi avukata ihtiyacım olursa ilk tercihim kendisidir...

    --- sözleşmeden alıntıdır ---

    5. ücretlendirme
    5.1. üye, (tüm bireysel ve kurumsal üyeler ve bunların hesaplarına bağlı üye kartı verilen her kullanıcı) yoyo üyeliğinin devam ettiği her yıl için, bir yıllık üyelik ücreti olarak 69tl (altmışdokuz türk lirası) tutarı ödemeyi kabul eder. yıllık üyelik ücreti zaman içinde önceden haber verilmeksizin internet sitesinde duyurulmak suretiyle yoyo tarafından değiştirilebilir.
    5.2. yıllık üyelik ücreti, üyelik başvurusunun yoyo tarafından kabul edilmesinden hemen sonra ve/veya üyelik süresinin dolmasına 30 gün kala hizmetlerin aksamaması için üyenin kredi kartından ilave onaya gerek olmaksızın tahsil edilecektir.
    5.3. üyelik, yıllık üyelik ücretinin üye’nin kredi kartından çekilmesi ile başlar ve iade edilmez.
    5.4. yoyo araç kiralamalarında bahsi geçen tarife, mesafe ücreti, ceza ve diğer tüm ücretler için geçerli tutarlar yoyo web sitesinde duyurulan tutarlardır.yoyo, tarife’lerde yer alan her türlü ücreti önceden web sitesinde duyurmak şartı ile sürdürme, değiştirme ve iptal etme hakkını her zaman saklı tutar.
    5.5. yoyo her türlü tanıtım, reklam, broşür, tarife gibi metinlerde yer alan fırsat, kampanyalarda ve fiyatlarda değişiklik yapma ve sözleşme yapıldığı yer ve zamanda farklı ücret uygulama hakkını saklı tutar.
    5.6. yoyo tarife’lerindeki ücretler, araç modeli, lokasyon, gün, saat bloğu ve saate göre değişiklik gösterebilir.
    5.7. ücretlendirmede kiralama süresi esas alınır ve en az 60 (altmış) dakikalık periyotlar halinde ücretlendirilir.
    5.8. yoyo rezervasyonları için kiralama ücretleri, kiralama süresine göre saatlik ücret, blok ücret veya günlük ücret ile kat edilen mesafeye göre mesafe ücreti birlikte hesaplanarak fiyatlanır.
    5.9. yoyo, her rezervasyon için üye’nin kredi kartından minimum 250tl, 3 gün ve üzeri kiralamalarda ise 500tl tutarı rezervasyon sonrasında ortaya çıkacak mesafe ücreti, ogs ücreti, trafik cezaları, ve/veya hasarlar için bloke eder. rezervasyon bitiminde üyenin tüm masrafları otomatik olarak hesaplanarak blokeli hesabından düşülür ve bakiyesi üyenin kartına iade edilir.
    5.10. araç yol bilgisayarlarının gösterdiği mesafe bilgisi ile yoyo’un uydu verilerini temel alarak coğrafi yer değişimlerinden hesapladığı mesafe bilgileri aynı olmayabilir. ücretlendirmeye konu olan kilometer üzerinden hesaplanan mesafe bilgileri yoyo taşıt takip sistemi tarafından hesaplanır ve tüm hesaplamalarda yoyo verileri dikkate alınır.
    5.11. kiralama süresi içerisindeki tüm paralı otoyol ve köprü geçiş ücretleri üye’ye aittir.yoyo, paralı otoyol ve köprü geçiş ücretlerinin yoyo tarafından ödendiği hallerde her geçiş için geçiş ücretine ilaveten, ücretin %50’si (yüzde ellisi) kadar hizmet ücreti alır.
    5.12. yoyo, web sitesi, mobil internet uygulamaları ve diğer kanallar üzerinden verilen rezervasyon alma, rezervasyon değişikliği, rezervasyon iptali vb. hizmetlerin her biri için işlem başına, 10tl hizmet ücreti belirleme ve isteme hakkını saklı tutar.
    5.13. üye, faturaya konu hizmet detaylarını web sitesinden ücretsiz olarak görebilir. yoyo, üye’den detaylı fatura talepleri için hizmet ücreti isteyebilir.
    5.14. yoyo tarife ve hizmet bedelleri dışında ücretlendirme yapmamaya çalışan bir kuruluştur. bununla birlikte, iş bu sözleşmeye konu araç kiralama sisteminin, tüm üyeler için mümkün olduğunca kusursuz işleyebilmesi adına üye’nin isteyerek ya da istemeyerek kurallarının dışına çıkması durumunda iş bu sözleşme kapsamında belirtilen maddi yaptırımları uygulama ve tahsil etme haklarına sahiptir.
    5.15. üye, önceden belirli rezervasyon süresi dışına çıkarak arabayı geç getirdiği her 15 dakika için yoyo’ya 25tl (yirmibeş türk lirası) ödemeyi kabul eder. geç getirilen saatler için mesafe ücreti hesaplanmaya devam edilir.
    5.16. üye kartının kaybedildiği veya yenilenmesinin gerektiği durumlarda yoyo, yoyokart ücreti olan 25tl’lik bir ücret karşılığında yeni kartı üye’ye ulaştırır.
    5.17. aşağıdaki durumlarda üye her bir olay başına 50 tl (elli türk lirası) peşinen ödemekle yükümlüdür. ayrıca olaydan dolayı yapılacak profesyonel temizlik, tamirat, parça değişikliği, işçilik ve yönetim giderleri, işten kalma dâhil tüm masraflar üye tarafından ödenir ve bu ödemeler sigorta kapsamı dışındadır.
    a. araçta hasara neden olma,
    b. araçta anahtarının kaybedilmesi,
    c. aracın ruhsatının kaybedilmesi,
    d. aracın anahtarını kontak üzerinde bırakarak terk etme,
    e. aracın penceresini açık veya kapıları kilitlenmemiş şekilde terk etme,
    f. ışıkların veya aracın elektrik kullanan diğer donanımlarını açık bırakılarak akünün bitmesine sebebiyet verme,
    g. rezervasyonsuz araç kullanma,
    h. yoyo sorumluluğu olmaksızın yanlış aracı alma, kullanma,
    i. aracı yakıtsız veya ¼ (çeyrek) depo seviyesinden daha az yakıt ile bırakma,
    j. aracı başkasına kullandırma,
    k. kendinden sonraki rezervasyonun iptaline sebebiyet verme,
    l. aracı geç getirme,
    m. aracı temizlik gerektirecek kir, koku veya içerisinde çöp ile bırakmak,
    n. araçta sigara içilmesi / sigara kokusu,
    o. araçta hayvan taşıma / koku, tüy vb.
    p. araca uygun olmayan şekilde yolcu alma, yükleme veya yük taşıma,
    r. aracın ait olduğu park noktasından farklı bir noktaya bırakılması,
    s. trafik cezalarının ceza alındığı anda ve peşinen üye tarafından trafik şube müdürlüğüne veya polis memuruna ödenmemesi,
    t. kullanım kılavuzu’nda anlatılandan farklı şekilde kullanımlar,
    u. işbu sözleşme kurallarına uygun olmayan diğer tüm kullanımlar.
    5.18. tüm yoyo araçlarında takip ve uyarı sistemleri bulunmaktadır. bu uyarılara uymayan kullanıcılar, aşağıda belirtilen cezai şartları ödemeyi kabul ederler :
    a. trafik kuralların çerçevesince belirlenen hız sınırlarını aşan kullanıcılar, araç içindeki uyarı sistemini dikkate almadıkları her hız aşımı için 50tl,
    b. araçların motor kaputlarının her izinsiz açımı için 50tl.
    5.19. yoyo, üye’nin kredi kartından mail order ile para çekmeye yetkilidir. bu bedel üye tarafından kiralanan aracın kiralandığı belirtilen sure içerisindeki iş bu sözleşme ile belirlenen sigorta şartları kapsamı dışında kalan hasar bedellerini, üçüncü şahıslara verilen maddi ve manevi para cezalarını, trafik para cezalarını, araç kiralama bedeli, üyelik bedeli, teslim iade ve yakıt bedellerini kapsar.
    5.20. üye’nin aracı teslim aldığı park noktasından farklı bir yere bıraktığı durumlarda aracın geri getirilmesi için harcanan tüm masraflardan (şöför, benzin, mesafe, saatlik kira, vb.) üye sorumludur.
    5.21. üye’nin trafik cezasına çarptılırdığı ve faturanın yoyo tarafından ödendiği durumlarda operasyonel maliyet olarak yoyo trafik ceza bedelinin %50 fazlasını üye’den alabilir. tüm trafik cezalarında üye cezanın indirimsiz ve toplam tutarını ödemekle yükümlüdür.
    5.22. vale servisi ile ilgili yoyo’nun web sitesinde belirtilen tüm kuralları üye peşinen kabul eder.
    5.23. henüz başlamamış rezervasyonlarını www.driveyoyo.com’dan veya teslim noktasından iptal edebilirsin. başlamış veya süresi geçmiş rezervasyonlar için iptal yapılamaz. önceden yapılan iptal başvurularında ise başvuru zamanına göre belirli bir tutar iade edilerek iptal gerçekleştirilir.
    * rezervasyon başlangıcına 48 saatte daha az süre kala yapılan başvurularda kiralama ücreti iade edilmez.
    * 48 saatten daha uzun süre kala yapılan başvurularda kiralama ücretinin %100ü (tamamı) yoyo hesabınıza kullanım bonusu olarak yüklenir.
    rezervasyon değişiklikleriniz diğer yoyocuların programlarını etkilediğinde her rezervasyon değişikliğiniz karşılığı 10tl hizmet bedeli de alınacaktır.
    5.24. devam eden rezervasyonlar kiralama süresi bitmeden aracı teslim aldığınız teslim noktasına haber verilerek uzatılabilir. rezervasyonların uzatılması, sonraki rezervasyonlar nedeniyle aracın müsaitlik durumuna bağlıdır ve yoyo’un inisiyatifindedir. araç müsait değilse rezervasyon uzatılmayabilir.
    5.25. tüm kullanım kredi’lerinin bir geçerlilik süresi vardır ve süresi dolan krediler iptal edilir. bir kredi için süre belirtilmemiş ise yüklendiği tarihten itibaren 30 gün geçerlidir.
    5.26. kullanım kredileri sadece tarife ücretleri ve yoyo tarafından sunulan diğer hizmetlerin ücretlerinin ödenmesinde kullanılır.

    6. hasarlar, kazalar ve cezalar
    6.1. üye, aracı teslim almadan once aracın içindeki ve dışındaki olası hasarlar için aracı gözle muayene etmeyi ve araca ait resmi belgelerin ve anahtarın mevcut olup olmadığını kontrol etmeyi kabul eder.
    6.2. üye, bir hasar veya araca ilişkin bir eksiklik tespit ederse derhal yoyo’yu bilgildendirmekle yükümlüdür. aracı kullanmadan once herhangi bir hasar hakkında bilge vermeyen üye, söz konusu hasardan sorumlu tutulur.
    6.3. herhangi bir kaza, hısızlık, yangın, anahtar kaybı, yolda kalma, lastik hasarı veya diğer hasarlar, trafik cezası, park cezası, araç çekilmesi ve diğer tüm beklenmedik durumlarda üye’nin yoyo’ya hemen haber vermesi zaruridir.
    6.4. gerektiği hallerde yoyo’ya haber verilmemesi durumunda tüm mesuliyet üye’ye ait olacaktır.
    6.5. kaza, yaralanma, hırsızlık, kayıp vb. durumlarında üye’nin öncelikle trafik polisi (154), polis (155) veya jandarma’yı (156) araması, aracın yerini değiştirmeden en yakın polis veya jandarma karakolundan kaza ve alkol raporunu alması gerekmektedir.
    6.6. yoyo arabalara kaza durumunda kullanılması için trafik kaza tespit tutanağı ve tükenmez kalem bulunması için gereken gayreti gösterecek, fakat bunların olup olmadığının kontrolü ve bulundurma ile ilgili tüm sorumluluk üye’ye aittir.
    6.7. hasar anında trafik kaza tespit tutanağının eksiksiz bir şekilde hazırlanıp, ilgili tüm taraflarca imzalanıp yoyo’a teslim edilmesinden üye sorumludur.
    6.8. bir kaza durumunda üye kendi başına herhangi bir mesuliyet almamalı, karşı tarafa ödeme veya tamir için herhangi bir söz vermemelidir. aksi durumda sigorta şirketi ödemeyi yapmayabilir ve sorumluluk üye’ye aittir.
    6.9. hasar anında varsa kazaya karışan 3.şahısların sigorta bilgileri, alkol raporu aslı ile ehliyet ve ruhsat fotokopisi bilgilerini üye’nin yoyo’a eksiksiz olarak teslim etmesi gerekir. aksi takdirde tüm hasar bedeli üye’ye aittir.
    6.10. kullanım sırasınca meydana gelebilecek tüm trafik ve park cezalarından üye sorumludur. üye, bu tutarları indirimsiz bedel üzerinden ödemekle yükümlüdür. operasyonel maliyetleri karşılamak adına yoyo’nun ödeyip daha sonra üye’den tahsil edeceği cezalarda, yoyo üye’den ceza tutarının yüzde50 fazlasını talep etme hakkını elinde bulundurur.

    11. sigorta şartları
    11.1. sigortaya konu durumlarda, üye’nin yoyo’a veya yetkilendirdiği sigortacılarına hemen haber vermemesi veya yönlendirmelerine uygun hareket etmemesi durumunda hasarın tamamından üye sorumludur.
    11.2. ehliyetsiz araç kullanılması durumunda oluşacak hasarların tamamından üye sorumludur.
    11.3. kazanın yasal hız sınırının aşılması sonucunda meydana gelmesi veya üye’nin kazada tamamen kusurlu bulunması ve bu durumun resmi raporlarda belirtilmesi.
    11.4. aracın, iş bu sözleşmedeki maddelere ve üye’lik kurallarına, kullanım kılavuzuna ve karayolları trafik kanunu’nda belirtilen maddelere uygun olmayan şekilde kullanılması durumunda ve üye’nin kusurlu kullanımından dolayı ortaya çıkacak zararların tamamından üye sorumludur.
    11.5. sigorta şartlarındaki 11.3 no’lu maddede geçen haller dışındaki kaza veya hasar durumlarında üye’nin azami sorumluluğu araç modellerine bağlı olarak 1000 (bin türk lirası) tl ve 2000 (ikibin türk lirası) arasında değişmektedir. bu tutarlar web sitesinde belirtildiği oranlardadır. maddi hasar durumunda, sürücü kusurundan bağımsız olarak, araç modellerine bağlı olarak hasar tamirinin 1000tl (bintürk lirası) tl veya 2000 (ikibin türk lirası) olan kısmı üye tarafından karşılanır.
    11.6. tekerlek hasarları ve cam hasarları sigorta kapsamında değildir. üye’nin azami sorumluluğu olan tutar, tekerlek ve cam hasarlarını ve aracın kaza yerinden çekilmesi için gerekli çekici ücretini içermez. bu ücret üye’den ayrıca tahsil edilir.
    11.7. taşıtın ruhsatında belirtilen taşıma haddinden fazla yük ve yolcu taşıması durumunda uğrayacağı zararların tamamından üye sorumludur.
    11.8. araç uyarı göstergelerinin (hararet, yağ, yakıt vb.) uyarısına rağmen gerekli önlemleri almayıp aracın hareket halinde tutulması sonucu oluşan hasarların tamamından üye sorumludur.
    11.9. yoyo, araç içinde unutulan veya zarar gören hiçbir eşyadan sorumlu değildir. bu eşyalar üyenin sorumluluğundadır ve sigorta tarafından kapsama dâhil edilmemiştir.
    11.10. üye, kullandığı aracın kaza yapması ve 3. şahıslara zarar vermesi halinde oluşan ve sigorta limitlerini aşan zararları, sonradan rücu edilse dahi ödemekle yükümlüdür. sigortadan tehsil edilen kısmı aşan zararlardan veya yoyo’nun rücu yolu ile ödemek zorunda olduğu tazminatlardan üye sorumludur. kazaya uğrayan kişilerin veya yakınlarının manevi tazminat talepleri de üye tarafından karşılanır. yoyo’nun rücu hakları saklıdır.
    11.11. bütün sigortalar önceden rezervasyon yapılarak belirlenen rezervasyon süreleri için geçerlidir. rezervasyonsuz veya rezervasyon süresi dışındaki bir zamanda yoyo, üyenin neden olduğu hiçbir zarardan sorumlu olmayıp bunlardan münhasıran üye sorumludur.
    11.12. yoyo, kendisine atfı kabil olmayan her türlü fiili veya ihmalden dolayı sigorta tazminatından kısmen veya hiç istifade edememesi halinde, uğradığı zararlar ve aracın işten kalmasından dolayı doğan zararlar için üyeden tazminat talebinde bulunma hakkında sahiptir. aracın işten kalma tazminatı o döneme ait geçerli olan ücret tarifesinde belirtilen günlük kira ücreti esas alınarak hesaplanır.

    12. hırsızlık
    12.1. üye, seyir dışında aracın güvenliğini sağlayacak şekide kapalı ve kilitli olarak park etmekle ve aracın anahtar ve ruhsatını her zaman güvenli bir şekilde saklamakla yükümlüdür.
    12.2. calınan aracın sigorta başvurusu yapıldıktan sonraki ilk 30 gün içinde bulunmaması halinde, üyenin, sözleşmede belirtilen kaçınma, yapma ve yapmama yükümlülüklerine aykırı hareket etmemiş olmak şartı ile ve kasıt veya ağır ihmalinin görülmediği ve yoyo üye kartı’nın araç üstünde bırakılması, kaybedilmesi, 3.kişilere verilmesi gibi fiiler söz konusu olmadığı hallerde azami sorumluluğu (cezai şartlar hariç) 30 günlük kiralama ücretinin ödenmesidir.
    12.3. madde 12.2’de düzenlenen, sorumluluğunun sınırlanmasından müstesna tutulan hallerde veya çalınma, gasp gibi zarar verici hallerde ve benzeri hallerde ilgili raporların, olay ve fiil tarihinden itibaren 3 gün içinde üyeye atfedilecek bir sebepten ötürü alınamaması ve bu nedenle gerekli başvuruların yapılamaması ve araç bedelinin sigoratadan karşılanamaması halinde ise üye; çalınan aracın çalındığı günkü kasko bedelinin tamamı, taşıt alım vergileri, noter masrafları ve benzeri masraf ve zararları için mobicar’ı tazmin etmekle yükümlüdür.
    12.4. aracın parç ve aksesuarlarının çalınması durumunda işçilik, parça değişimi, bakım süresindeki park giderleri, aracın çekilmesi, yoksun kalınan gelirler, işletme giderleri gibi giderlerden üye sorumludur.

    --- sözleşmeden alıntıdır ---
  • sözleşmedeki geçirmece, yoruma açık hükümlerin hepsini bir kenara koydum, dünyanın en pratik olmayan şeyi olarak aracı teslim aldığın park noktasına getirmeni istiyor. beşiktaştan alıp kadıköye bırakayım diye bir şey yok yani.
  • neymiş efendim "benzin parası bizden"miş, he amk he. senden zaten kiralama ücretini öşürlüyor + yıllık ücret kesiyor, üstüne km başına 0.55tl+kdv alıyor. lan zaten o araba km'de 55 kuruş yaksa benzin parası işte, nasıl bi' pazarlama stratejileri varsa, enteresan, tam türk işi. cafcaflı application yapmakla, sağdan soldan kart okutup kiralamakla olmuyor o iş cınım.

    edit: ben de büyük bi' hevesle üye oldum, ve kapadım.
  • üyelik ücretini sembolik tutsulsaydı çok başarı olunabilecek hede hüde. ayrıca km başına aldıkları 55 kuruş ücret, yakıt ücretini net bir şekilde tahsil etmelerini ve kalitesiz yakıt kullanımını engellemelerini sağlamaktadır. bazen araç kiralamanız gerekir fakat işiniz 2 saattir.hem işinizi 50 liraya halleder hemde 2 saat mini cooper kullanabilirsiniz. fakat bunun dışında çok mantıksızdır. üyelik ücreti+saatlik ücret+yakıt ücreti ile sizden aldıkları ücreti yayarlar,sizde ucuz sanarsınız.
  • istanbul ve bodrum'dan sonra ankara'ya da araç yerleştiren araç kiralama şirketi. en son drive yoyo'dan araç kiralamamın üzerinden 7-8 ay geçmiştir. bir an aklıma geldi bakayım dedim neler yapmışlar. araç kiraladığımdan bu güne değişen bir iki şey şöyle; yanlış hatırlamıyorsam her araç için km başına verilen ücret sabit bir şekilde 55 kuruştu şimdiyse aracın değeri arttıkça km başına ödenen para da artmış hatta zamlanmış. örneğin mercedes a180'in km başına ücreti 55 kuruştu 65 kuruş olmuş. araca göre km başına fiyatın değişmesine de örnek mercedes cla200'ün km başına ödenen ücreti 75 kuruş. bir diğer değişen şeyse araç seçenekleri. bmw'nin x1'i, 3.16i'si de araçların arasına katılmış hatta smart fortwo'nun elektrikli versiyonu da araçların arasında. değişen şeylerden biri de en başta söylediğim gibi artık ankara'da drive yoyo'nun araçlarının olduğu şehirlerin arasında.

    aslında güzel bir hizmet fakat 69 lira gibi uçuk bir yıllık ücret olduğu sürece üye sayısını arttırması çok zor.
  • dolandırıcı bir şirkettir. hiçbir şekilde onayımı almadan kredi kartımdan 69 tl çekmişler. hemen yarın bankaya şikayet edeceğim. sakın bulaşmayın.
  • dün ilk defa deneyip nispeten memnun kaldım diyecektim ki, bugün dün kiraladığım araç ile ilgili hasar fotoğrafları göndermişler.

    gönderdikleri fotoğraflar aracı bana teslim eden arkadaşın aynı zamanda bana gösterdiği hasarlar. itiraz ettim ama bakalım neler olacak, gelişmeleri paylaşırım.

    normalde avıs, budget gibi yerlerden bir kiralama yaptığımda araçlar full kaskolu olduğu için herhangi bir hasar anında zırnık para verdiğimi hatırlamıyorum. ki park yerinde çarpıp kaçmışlardı bir keresinde, baya da büyük hasardı. ona rağmen mağdur edilmedim.

    yoyo bana kalırsa aracın daha öncesinde üzerinde olan hasarın boyasını üzerime yıkmaya çalışacak ama dur bakalım neler olacak.

    --edit--

    yoyo'dan gelen telefon sonrası edit. fotoğrafları gönderdikten 1-2 sonra "pardon neotyrant bey, bir yanlışlık oldu, hasar size ait değil" diye bana geri döndüler. ilginç.
hesabın var mı? giriş yap