• 1991 tarihli, o donemde izledigimde gulmekten oldugum bir film. hayli low profile, phoebe cates ve rik mayall'in basrollerinde oynadigi, carrie fisher'in da ufak bir rolu oldugu film.
  • türkçesi "bırak onu fred" olan ve hayatına girdiği elizabeth büyürken fred'in hep aynı kaldığı film.
  • sekiz yaşındayken, her zamanki gibi uyumak istememe rağmen erkenden uyandığım bir cumartesi sabahında tesadüfen yerel bir kanalda izlediğim, çocukluğumun iki önemli filminden ilki. yıllarca sorup soruşturduğum, tam bana özel olduğuna ve kendi hayal ürünüm olduğuna ikna olmuşken internette bulduğum film. pek fazla kişi bilmiyor nedense. halbuki bana hayatta istediğimi başarmak için kalbimdeki cesareti keşfetmem ve ona asılmam gerektiğini öğreten filmdir. ağaçlı sahne o kadar derindi ki, bir an oraya gittiğime yemin edebilirim. hatırlayınca hala hissediyorum o anı.

    küçük çocuğu ya da kardeşi olanlar izletsin, tavsiyemdir.
  • çocukluğumda bir pazar sabahı izlediğim ve empati ile bağlandığım, ama çocuk aklı ile gelen bir hatıra olduğu için yıllarca hatırlayamadığım, hatta bir süre senaryoya da uygun bir şekilde kendi hayal ürünüm olduğunu düşündüğüm bu filmi bugün buldum ki gerçekten de varmış ohh be derken başrol oyuncusu rik mayall'ın, geçtiğimiz aylarda ölmüş olduğunu öğrendim... o kadar yıl aklımdaydı da adamın ölümünün ardından mı bulacaktım... hüzünlendim...
  • türkçesi "bırak onu fred" değil "geber fred"'dir.

    24 mayıs 1991 çıkışlı olup türkiyede gösterime girmemiştir.

    iyi ki de girmemiştir, oldukça boktan, hikaye örgüsü zayıf, bir iki "zamanına göre" güzel animasyon ekleyip eğlenci tandanslı film çeker götürürüz demişler olmamış.

    ilginçi filmi izlerken fred'in yeşil elbisesi olsun, gözlerin fırlama efektleri, elizabeth hapşırdığında savrulma efektleri vs derken kendinizi "atanamamış" bir "the mask filmi ile karşı karşıya buluyorsunuz.

    filmin tek iç burkan yanı deli dolu fred karakterini oynayan rik mayall'ın genç yaşta kalpten vefat etmesi.

    ayrıca fred karakteri robin williams'a önerilmiş ama kendisi hook'da oynamayı tercih etmiş.

    elizabeth karakteri içinse lea thompson, kerri green, molly ringwald, julia roberts, ve winona ryder düşünülmüş. yalnız phobe cates çok kelebek, çok şeker bir ablaymış.
hesabın var mı? giriş yap