• wishbone adlı şarkılarını izleyip fevkalade tuttuğum bir hard rock grubu. bugünkü zibidilerin arasından rahatlıkla sıyrılıyorlar. çok iyiler çok.
  • müzikleri ozzy-pantera-alice in chains arasında gidip geliyor.

    albümlerinde godsmack'den sully erna davul çalmış.
  • çok harika bir online alan sunan bir web sunucusu. aslında uzun zamandır var olan teknolojileri son kullanıcıya yönelik yaparak güzel bir çıkış yaptılar. dropbox kısaca masaüstünüzde bir klasör oluşturuyor ve bu klasörün içine yerleştirdiğiniz tüm verileri kendi sunucularına da kopyalıyor.

    örneğin iş yerinizdeki masaüstünüze de dropbox kurdunuz, o zaman evdeki klasörün aynısı işyerinizdeki bilgisayarınızda da var olacak. n-tane bilgisayar ekleyebilirsinzi yani. kendis her zaman son güncellemeleri otomatik yapacak ve diğer bilgisayarları açtığınızda otomatik olarak güncelleyecek.

    linux, windows, mac, iphone, android gibi hemen hemen her cihazda/isletim sisteminde calisiyor.

    su linkten de uye olursaniz bize de 500mb fazladan yer geliyor: http://db.tt/ynw5wx48
  • işyeri-ev, okul-ev gibi birkaç bilgisayar üzerinde çalışanlar için mükemmel bir program. hele ki işiniz word,excel gibi ufak dosyalarla ise hayat kurtarıcı. herşeyi otomatik yapması ve yüklü olmayan bilgisayarda web sayfası üzerinden işlem yapmaya izin vermesi en süper özellikleri.
  • online depolama ve yedekleme hizmeti sunan site

    biri ucretsiz 2gb digeri aylik 10 ya da yillik 100 dolar ucretli, 50 gb kapasiteli olmak uzere iki paketi bulunan dosya yedekleme hizmeti. windows, mac, linux ortamlarinda calisabilen bir programi mevcut olan dropbox bilgisayarinizda belirlediginiz bir klasorde bulunan bir dosyayi diger bilgisayarlariniza ve kendi sunucularinda size ayrilan alana arka planda sessiz bir bicimde kopyalar. bu yedeklemenin en guzel tarafi ise ornegin 10 mb lik bir belgenin yalnizca bir kelimesini degistirince tum dosyayi tekrar yuklemek yerine sadece dosyanin degisen kismini yukleyerek yedeklemeyi olabilecek en verimli sekle getiriyor.

    dropbox'in bir baska ozelligi ise bir defa yedeklediginiz dosyayi yanlislikla silseniz ya da uzerinde sonradan vazgectiginiz bir degisiklik yapsaniz dahi dosyanin orijinaline ve degistirilmis surumlerine tekrar ulasabilirsiniz.

    http://www.getdropbox.com/ adresinden ulasilabilen sitede herkesle paylasacaginiz dosyalari koyabileceginiz public klasoru ile yalnizca istediginiz kisilerle paylasabileceginiz shared klasoru olusturup, shared klasorunde bulunan dosyalar uzerinde arkadaslarinizla birlikte degisikilik yapabilirsiniz.
  • 1 milyon kullanıcıya ulaşmış güzide program.

    http://www.techcrunch.com/…s-for-1-million-members/
  • hakkında bu kadar az şey yazıldığına inanamadığım dosya paylaşım sitesi, fasilitesi. özellikle ömrü yollarda geçen, akademisyenlik hayali kuran bir bünyeyseniz, döküman ve referanslarınıza her yerden ulaşabilmenizi sağlaması hakikaten yadsınamayacak bir özellik. işte virüs girdi, format attım vs. gibi şeylere karşı tam tamına önlem sağlıyor.

    ancak benim merak ettiğim, ama bu merakımı tatmin etmek istemediğim, konu eğer bilgisayarımızda her klasöre kendini kopyalayan bir worm varsa ve bu dropbox'a da kendini kopyalarsa aynı şekilde bir virüs dağıtımcısı görevi de görür mü...
  • bilgisayarınızdaki my dropbox klasörü içindeki bir dökümanda ufacıcık bir değişiklik yapsanız bile anında görüntü şak diye güncelliyor. bunu yaparken de o hedeyi komple alıp sunucudaki ile değiştirmek yerine sadece yaptığınız küçük değişikliği bir kaç saniye içinde uyguluyor. artık nasıl bir teknolojiyle yaptılarsa garik...
  • binary diff yaptigi icin, 500mb'lik photoshop dosyasini save edince 10 saniyede guncelleyebilen, harikulade program.

    kurucusunun ycombinator'a yaptigi basvurudan ne kadar akilli bir adam oldugunu kolayca gorebilirsiniz:
    http://files.dropbox.com/u/2/app.html
  • dosya paylaşımı işini mükemmel şekilde yerine getiren program. ofis-ev bilgisayarında sürekli dosya taşıma gerçekleştiren bünyelere ilaç gibi geliyor. bunun yanı sıra yakın arkadaşlar arasında da dosya gönderme sorununu ortadan kaldırıyor. herkes aynı kullanıcı adıyla sisteme kayıt olduğunda gelsin resimler gitsin şarkılar böyle bir şenlik ortamı. ne kadar süre daha 2 gb kotalı olanı ücretsiz olacak bilinmez lakin an itibariyle çok kullanışlı.
hesabın var mı? giriş yap