• tam adı lama drukpa kunley olup 16. yüzyılda yaşamış bhutanlı din adamı ve düşünürdür. kaçık kutsal kişi olarak da bilinir. bunun sebebi ilginç sözleridir. en ilginci ise "ben sadece bana uyan lamaların öğütlerine uyarım. benim meditasyon pratiğim şarap ve kadınlardır" şeklindedir.
  • punakha’daki manastırında boy boy yaraklar bulunmaktadır.

    başına tahta yarrak değdirilerek kutsandı bu satırların yazarı. bebek sahibi olmak için kucağında devasa taşaklı oyma taş yarakla tapınakta tur atan hanımefendiler gördü bu gözler.
  • budizm'i tuhaf ve alışılmışın dışında öğretme yöntemleri ona ulu deli veya 5.000 kadının azizi lakabını kazandırmıştı. buddha'nın öğretilerini kitlelere açıklamak için şok, alay, seks ve çirkin yöntemler kullanırdı. en bilinen performanslarından bazıları, kutsal metinlerin üzerine idrarını yapmak, çıplak halde ve erekte penis ile gezinmek veya testislerini ünlü bir lama'ya sunmaktır. bhutan resimlerinde neredeyse her zaman üstsüz görünen çok az budist öğretmenden biridir.

    penisini aydınlanmamış varlıkları uyandırmak ve yerlileri korkutan iblisleri bastırmak için kullanmasıyla tanınırdı. penisi o kadar ünlü ve güçlü oldu ki, alevli bilgeliğin yıldırımı olarak biliniyordu.

    "buda drukpa kunley ramoche manastırında kavramsal tartışmalar içerisindeki keşişleri gördü ve bunun onlara gülmeyi öğretebilmek için iyi bir fırsat olduğunu düşünerek yanlarına yaklaşıp şöyle söyledi; "ne yapıyorsunuz ey rahipler?" yanıt olarak keşişler öğretilere değin şüphe ve uyuşmazlıklarını gidermek için sohbet etmekte olduklarını söylediler. bunun üzerine buda drukpa kunley biraz metafizik bildiğini söyleyip elini saldığı osuruğu avuçluyormuşçasına kalçasına götürdükten sonra parmaklarını keşişlerin burunlarına doğru uzatıp onlara "koku mu önce geliyor yoksa hava mı?" diye sordu.

    sinirlenen keşişler onu aşağılayarak senin gibilerin şakaları bize uymaz dediler. buda drukpa kunley ise buna cevaben şöyle söyledi; "bu kadar kibirli olmayın. biraz rahatlayın. benim yollarım ve sizin yollarınız farklı, benim yollarım insani sizinkilerse hırs ve kibir dolu. şimdi beni manastırınızın ustası, bilgeliğin bodhisattvası lama tsongkhapa ile görüştürün."

    keşişler bu talebin üzerine lama drunkpa kunley'e bunun için getirmiş olması gereken sununun nerede olduğunu sordular. lama drukpa kunley ise bir hediyeye gerek olduğunu düşünmüyorum, illa ki bir hediye gerekliyse onu sonra da getirebilirim ancak bugün tsongkhapa ile görüşmeliyim. diyerek yanıt verdi.

    ardından keşişler buda drukpa kunley' ile dalga geçerek "sunuyu sonra getirmek ha? böyle birşeyi kim duymuş" dediler.

    bunun üzerine buda drukpa kunley şöyle söyledi; "öyleyse, ebeveynlerimden aldığım bir çift güzel taşağım var. işinizi görürse sunu olarak onları vereyim?"

    keşişler tekrar sinirlendiler ve buda drukpa kunley'i manastırdan uzaklaştırdılar."
hesabın var mı? giriş yap