• hakkımda yersiz diyaloglara giriyosunuz , girmeyin.
  • sanane. vermiyorsa bana cevap vermiyor, veriyorsa bana cevap veriyor. inanmadığın allah in ne yaptığı neden seni alakadar ediyor? inananları küçümseyici lafları bırak artık.
    diyelim ki, benim duama cevap verdi, inanacak mısın? yoksa benimle dalga mı geçeceksin?
    sadece inananları ilgilendiren durumdur.
  • (bkz: tck 216)
  • teyzesi defterdar olanın dualarının kabul olmaması durumu. olur öyle.

    inananları aşağılayarak bir yere varılmaz. inanmayanları da aşağılamak doğru değil. bineanaleyh kimseyi aşağılamayın.
  • akraba evliliğine izin veren ay tanrısı, doğacak olan çocukların zihinsel yetersizlikleri nedeniyle yine kendisine inanacağını ve dua edeceğini bildiğinden, bu dualara cevap vermemesi en büyük zevklerinden olsa gerek.
    kendisine yalvarılması hoşuna gidiyor herhalde. zuhohahah.
    çok değişik bir tanrı kendisinden korkulur.
  • "deki; eğer duanız olmasa rabbimin katında ne ehemmiyetiniz var."
    (furkan suresi 77.ayet)

    "rabbimiz buyurduki: bana dua edin size cevap vereyim."
    (mü'min suresi 60. ayet)

    öncelikle “duaya karşılık”ın “istediğini vermek” manasında olmadığının bilinmesi gerekir... rabb açıkça “duanıza cevap vereyim” buyuruyor, “istediğinizi vereyim” demiyor...

    misalen bir hasta doktorundan antibiyotik istese, doktor üç çeşit cevap verebilir; ilacın faydası olduğunu bilir ve ilacı verir, ya ilacın zararı olduğunu bilir ve ilacı vermez, ya da daha iyi bir ilaç bilir ve onu verir...

    misalen bu üç durum da cevaptır. bu hakikate erdikten sonra doktor hastayı sevmiyor çünkü ona antibiyotik vermiyor demek ne derece mantık içerir onu düşünmek gerek...
  • herkesin inanmak için bir sebebi ve inancı var. ateis, deist, budist ve farklı dinlerden arkadaşlarım oldu. hepsinin inandıkları şeylerle ilgili çok kuvvetli savları olduğunu gördüm ama ilk defa bu kadar dar görüşlü ve zekadan yoksun bir tespite denk geldim. "açan arkadaş sağlam bir trol yapmaya çalışmış herhalde" dediğim başlık.
  • vakti zamaninda tüy bitmemiş tıfıl bir çocuk iken inanıyordum bu zırvalara ve duaların hepsini ezbere biliyorum ozamandan beri ne yazık ki. neyse efendim küçücük çocuğum allahtan çok az şey istedim ağladım gecelerce yalvardım ama herif götünü kaşımadı. elhamdülillah beş yıldır ateistim beş yıldır çok mutluyum kimseye yalvarmıyor, kendi işimi kendim görüyorum.
  • hayatı sadece dünyadan ibaret sananların düştüğü yanılgı. bu dünyada dualarıma cevap vermiyor dediğin tanrı belki farklı bir hayatta dualarının karşılığına cevap verecek.
hesabın var mı? giriş yap