• dubai’de yaşayan arkadaşlardan bilgi beklediğim başlık. internette ne kadar araştırılsada bulunamayan bir sürü bilgi var. oraya gelip çalışma ihtimali olan bu suser kardeşiniz bir yeşil kadar uzağınızda. ortalama ne kadar kazanmak lazım, iyi yaşayabilmek için neler gerekir, sevgilimiz ile neler yapmalıyız, ve yaşam nasıl gibi konularda yardım bekliyorum.
  • iç anadolu'nun kırk ikindi yağmurları gibi expat yağmurları olan şehir.

    sabah işe gelirsiniz yağmur yoktur. içeri girdikten on dakika sonrasında yağmur başlar, aralıklarla akşama kadar sürer. işten çıkarsınız yine durur. evden içeri adımınızı atar atmaz yine başlar.
  • colun ortasina, mimari de olabildigince fantaziye kacilarak kurulmus sehirdir. gta vice city sehrini animsatmaktadir. guvenlik problemi yasamayacaginiz, fakat onemli insanlarla problem yasamaniz durumunda adalet arayamayacaginiz bir yerdir.

    seriatle yonetilmektedir. fakat icki, domuz eti satisi yapilmakta ve gece kulupleri bulunmaktadir.

    gidenlere col safarisi yapmadan donmemelerini ve benim yapamadigim floating restaurantlarda yemek yemelerini tavsiye ederim.
  • kirli arabaların cezaya tabi olduğu şehir. şu aralar yağan aralıklı yağmurla arabanız çamur kaplı bir şekilde gezerseniz benim denk geldiğim gibi polisin biriyle ceza kesmesin diye yarım saat istanbul'un güzelliklerinden bahsetmek durumunda kalabilirsiniz. ya da canı sıkılmıştı, sohbet etmek istiyordu ve keserim cezanı bahanesiyle iki sohbet etmek istemiş de olabilir bilemiyorum.
  • 1 mart 2019 akşamı saat 19:00'da burada yaşayan sözlük yazarlarının tanışacağı, buluşacağı zirveye ev sahipliği yapan şehir.

    https://soursummitz.com/zirveler/dubai-bulusmasi/

    soursummitz'e giremeyen çaylak yazarların bana özel mesaj attıkları taktirde mekan detayları ve telefon numarası paylaşılacaktır.

    katılacak arkadaşların, linkteki zirve sayfasına girip "katıl" butonuna tıklamaları rica olunur.
  • 6 aydır çalıştığım ras-al khaimah için sponsorumun bulunduğu şehir. dubaide bir çok türk'ün yaşadığını biliyorum ancak ras-al khaimah'da bir türlü ulaşamadım türk arkadaşlara. varsa burada yaşayan sözlükçüler yeşillendirirse çok sevinirim.

    edit: yazım yanlışı. bilgi için filozof'a teşekkürler.
  • çinli turistler sayesinde turizm geliri artmaya devam eden özel statülü emirlik.

    https://www.reuters.com/…percent-data-iduskcn1qd0dw
  • 15 mart itibaren 5 günlüğüne gideceğim.ilk defa gideceğim için heyecanlıyım ve google da araştırmak dışında pek bilgim bulunmamaktadır.
    bilgisi olanlar yeşillendirirse çok sevinirim.
  • 24-28 şubat tarihleri arasında iş gezisinde bulunduğum şehir. kısa izlenimlerimi paylaşmak isterim. hizmet sektöründe ekseriyetle hindistan, pakistan ve filipinler uyruklu insanlar çalışıyor. şehir hakkında her yerde çokça bilgi veriliyor ben buna değinmeyeceğim. istanbul'dan uçuşlar genellikle abuk sabuk saatlerde olduğu için ilk gün araba kullanamayacak kadar yorgundum ve gideceğim toplantıya ulaşmak için uber'den araç çağırdım. gelen irfan adlı pakistanlı şofördü. yolda laf lafı açtı. 14 yıldır dubai'deymiş, karısı ve çocukları pakistan'daymış ve onları çok özlüyormuş. gurbetteki pakistanlılar'a "paştun" - "paktun" deniyormuş. sonra bir yerde navigasyon yetersiz kaldı ve etrafta pakistan yahut afganistan uyruklu olduğunu düşündüğüm, kan ter içinde çalışan işçilerden birine yaklaşıp "baycan" diye seslendi (abi demekmiş)... paştun baycan, gurbet dedim, gülümsedi, bizim gurbet urduca'da da gurbet... akşam otele döndüğümde pakistanlı olduğunu anladığım kimi görürsem paştun baycan diye seslendim, samimi ve minnet dolu bakışlarla benim için her ne yapıyorlarsa en iyi şekilde yaptılar (servis, bagaj taşıma, bilgi verme vs...). gurbetteki insanların şehri burası... çokça insan gurbette olduğu için, birbirine ilkokulun ilk günündeki anne kucağından çıkmanın şokunu yaşayan çocuklara davranan öğretmen gibi davranıyor... ben bu şehri sevdim; kalabalığın içinde yalnız olmak duygusunun yüreğinize sertçe çarpmadığı, sanki bu yıpratıcı düşüncenin biri tarafından göğüste yumuşatılıp önünüze indirildiği hissine kapılıyorsunuz... hemen hemen herkes ingilizce biliyor ve azami düzeyde yardım ediyor... ikinci gün bir sanayi bölgesine gittim, görüşme saatine bir saat vardı, karnım acıkmıştı, üzerimde de nakit olarak sadece on dirhem * vardı, park otomatına yaklaştım, bir saat park iki dirhemmiş, ben otomatla cebelleşirken arkamda az önce tır çekicisini park eden, üstü başı kir-pas içinde paştun olduğunu tahmin ettiğim birini fark ettim. beceremeyince kendi kendime kıllandım, adam beklemekten sıkılmıştır diye daha da elim ayağıma dolaştı, neden sonra kenara çekildim; dedim "baycan help me"; yüzünde içten bir tebessüm oluştu, abone kartı gibi bir kart çıkarıp bana bir bilet aldı ve sonra kendi işlemini de yapıp gülümseyerek uzaklaştı... ben böyle memleketlerde bulunmayı seviyorum; ölsen kıçını dönüp giden ya da kılını bile kıpırdatmayan, samimiyetsiz, taş kalpli, hayatı beş-altı inçlik "akıllı telefon" ekranına bakarak geçen tiplerin doldurduğu yerlerde değil... adamlar müzmin gurbetçi olduğu için, empatinin en güzel örneklerini veriyorlar. unutmadan; uber şoförü irfan, şöyle de demişti "bizim memlekette parası olmayan okuyamaz, okuyamayan da şoför olur, bizi parasız bırakanlar var; burada çok paştun şoför var baycan..."
  • önümüzdeki günlerde bir fuar için 4 günlüğüne bulanacağım şehir. tecrübeleri yazarların boş zamanlarımda şehrin nerelerini, ne şekilde gezebileceğime dair tavsiyelerine ihtiyaç duymaktayım.
hesabın var mı? giriş yap