• the crown'ın "hyde park corner" bölümünün fonunda tüm dehşetiyle yükselen müzik. bir kralın ölümünden ziyade bir babanın kaybının ve prenses de olsa, gün gelip görevi devralacağı gerçeğini bilerek yetişmiş de olsa bir evladın değişen dünyasının sarsıntısını melodilerinde taşıyor, o gerilimi ve acıyı kurgunun çemberinden çıkarıp gerçekçi bir şekilde kulaklara taşıyor.

    rupert gregson williams bestelemiş. bestelemiş ne kelime, döktürmüş!
  • dinlediğim en etkileyici müziklerden... parçalanmışlığı, değişimi, acıyı... bir daha hiçbir şeyin aynı olamayacağını öylesine güzel anlatıyor ki bu müzik. beni hiçbir film-dizi müziğinin bu kadar etkilememişti.

    the crown'ı bir şaheser yapan önemli ayrıntılardan bu müzik. müthiş oyunculuk var doğru, kostüm ve dekor seçimi insanı o döneme sürüklüyor. fakat bu müzik ayrı bir zirve...
  • tüyleri diken diken eden müzik. dizinin mükemmelliğinin yanında ayrı başına bir şaheser.

    yanılmıyorsam dizide ilk şu sahnede kullanıldı. bu müzikleri yapan insanlar bir dehadır benim gözümde. youtube'daki videonun ses kalitesi çok kötü tabi, ara ara spotify'dan açar dinlerim bunu.

    hans zimmer'a da, rupert gregson williams'a da selam olsun burdan.
  • hans zimmer'ın the crown main titleda hazırladığı o güzel zeminin üstüne inşaa edilebilecek en iyi eser. rupert gregson williams yapabileceği en iyi şekilde yapmış. soundtracklerin bir özelliği vardır bence içine bi hikayeyi sığdırabilir, dinlerken o hikayeyi tekrar izlemiş gibi oluruz. zaten bir soundtrack bunu başaramıyorsa sıkıntı vardır. burada ise tam tersi tüm duygularıyla birlikte hikaye en iyi şekilde anlatılmış.
  • dinlerken bu melodide hans zimmer'ın parmağı var kesin der, o tahtın yükünü üzerinizde hissedersiniz.
    rupert gregson williams için şapka çıkarmak gerekiyor.
  • her türlü epik ve melodramatik sahneye uyan, tek kelimeyle şahane bir fon müziği. uzun zamandır ara ara döngüye alarak dinliyorum, resmen ilham saçıyor bu parça. her ne kadar spesifik hans zimmer formülünü takip ediyorsa da dinleyeni anlık, önüne geçilemez bir duygu yoğunluğuna sürüklüyor. şu an bunu dinleyerek kurgu yazıyorum, melodramı kısmak için uğraşmam gerekti ama değdi. öyle başvurulası, formülaik bir parça. iyi anlamda ama.
  • muhteşemliğine tezat, berbat bir isme sahip eser.
  • magazada dolandigim sirada bana verdigi gazla bir anda barbour jacket almisligim vardir.
hesabın var mı? giriş yap