• küçükken sahip olduğum şimdilerde çok fazla düğüne gitmediğimden, bünyemdeki miktarını kestiremediğim fobi. başlıca sebepleri şöyle sıralanabilir.
    - uzak akrabaya selam verip vermeme tedirginliği.
    - dansa, halaya veya çiftetelliye davet edilme. zorla. hatta cebren ve hile ile.
    - sarhoş aile bireyleri.
    - (tabi çocukken) çocuk masasında oturup akranlarla kaynaşma zorunluluğu.
    evet belki bir başkası için çok eğlenceli şeyler olabilir bunlar, ama sosyal bir işkenceydi resmen benim için. korkarım kendi düğünümde bile sıkılabilirim.
  • mantıklı bir fobi. üniversitede ot çektiğimiz adamla 90 yaşındaki moruk akrabamın yan yana olması ne lan terapi gibi?
  • ilintili gibi görünse de gamofobi'den epey farklı bir durum.

    99 yılından beri gittiğim düğün sayısı yazıyla bir -ki o da abimin düğünü zaten. dolayısıyla bu konu hakkında birkaç satır yazma hakkını haizim diye düşünüyorum.

    instagram sağolsun, eski sevgililerimin ya da çekici olarak addettiğim kadınların gerek başrol gerekse de yan rollerde iştirak ettikleri düğün fotoğrafları sürekli gözümün önünde. ve istisnasız hepsi, bir anda bütün çekiciliklerini yitiriyorlar. daha önce de milyon kez bahsedildiği üzere o dalgalı saçlar, saçma kıyafetler, kötü müzik ve bayağı ortam mahvediyor güzelim kadınları nazarımda. onulmaz yaralara gark eyliyor libidomu.

    ne zaman bir düğün fotoğrafı görsem en baskın duygum tiksintiye evriliyor. iştirak edilen bir düğünün gecesinde sevişebilen çiftlere ise derin saygı duyuyorum. sanırım dünya libido rezervlerinin dörtte üçüne bu çiftler sahip. diktatör olsam düğünleri yasaklamak için bir dakika bile düşünmem.
  • başlığının daha önce açıldığını görünce mutlu olduğum fobi.

    en son bir düğüne gittiğimde 7 yaşındaydım aradan neredeyse 20 yıl geçti, başka hiçbir düğüne gitmedim. çok yakın arkadaşlarım evlendi, gidemedim (tekrar özür diliyorum). öz dayım evlendi bir bahane buldum gitmedim. kuzenlerim evlendi yine bir bahane buldum gitmedim.

    ama zaman git gide kısalıyor, illa ki bir düğüne katılmam gerekecek. kendimi buna hazırlamaya başlıyorum yavaş yavaş. ama o gün gelene kadar (bkz: not today)
  • bu fobiyi bertaraf etmek için,düğün masraflarının iki katını verip düğün yapmayacak adamlar tanıyorum. bayağı büyük bir fobidir.
hesabın var mı? giriş yap