• evlilikten soğuyacağı zaten bilinen insanın en geçerli bahanesidir
  • peygamberin "kolaylaştırın, zorlaştırmayın" hadisini unutan toplumumuzun gereksiz gelenekleri ve mahalle baskısı sebebi ile haklı olan soğumadır.
  • düğün yapmayarak çözülebilecek sorun.

    kadınlar, kadınların anneleri ve erkeklerin annelerinin bu masrafa değmeyeceğini anladıkları gün bayram ilan edilsin.

    edit: düğün yaparken veya yapmazken bir çocuğa el uzatmak için bir imza atar mısınız (bkz: 3 yasindaki deniz'in akciger nakli icin yardim)
  • dun aksam itibariyle tanik oldugum durum. arkadasim bu ekim ayinda evlenmeyi planliyor. soz nisan isleri halledildi. o kisimlardaki masraflardan bahsetmiyorum bile. bildigimiz soz nisan bohcalari falan hazirlandi. arkadas da yurtdisinda calisiyor, bu isler icin turkiyeye gidip geliyor yani, hani is cikisi gidip yapayim ya da hadi bu haftasonunu da bu ise ayiralim gibi bir durum yok. harcadigi enerji/zaman/paranin haddi hesabi yok.

    neyse dugune gelelim. gelinin de damadin da ailesi avrupa yakasinda yasiyorlar, o yuzden dugunu her ikisinin de evlerine yakin bir yerlerden olsun diye dusunmusler (sariyer civarlari). dun aksam arkadasimin dert yandigi fiyatlari soyluyorum, 20000 tl ve civari. dedim manyak misin bu parayi oraya yatirmayi dusunmuyorsun herhalde? adam diyor ki istemiyorum ama piyasa bu, napicam bilmiyorum. daha dusuk olan yerlere bakiyoruz, bodrum kati gibi, basik, nefes alinmayacak dugun salonlari. 20000 tl arkadaslar. 20000 tl. bu para benim emekli babamin yillik gelirinden fazla. bu insanlar nasil bu fiyatlari istiyor, daha da onemlisi bu fiyatlari odeyen aileler nasil bir yasam tarzina sahip, bilemiyorum. ama 20000 tl sadece dugun icin bana gore cok fazla, bu piyasanin bir sekilde durdurulmasi lazim. evlenmek, dugun yapmak isteyenlerin allah yardimcisi olsun, buyuk soygun var bu piyasada.
  • konuyu okuyunca bir ah da ben çektim tabi doğal olarak. mesafeler uzak olduğundan 2 düğün yapıyoruz, gerçi diğer taraftaki düğünde tüm masrafları ve ev eşyaların yarısını kız tarafı karşılıyor sağolsun. ama sadece ev eşyaları, hiç de lüks eşyalar almamış olmamıza ragmen 40.000 tl üzerinde tuttu. gelinliğiydi, balayıydı, düğün salonuydu, düğün yemeğiydi, bileziğiydi derken sadece bizim payımıza düşen 60.000 tl üzerinde oldu. birikimimin hepsi gitti, ailecek ciddi borç altına girdik. şimdi kara kara düşünüyorum. ben de bu sürece girene kadar bundan bahsedenlere hep atıp tutardım ne gereği var düğüne şuna buna vs. diye. hiç de öyle olmuyor, süreç kontrolünüzde ilerlemiyor. kaç kez kendi ailemle bile tartıştım. düğün size değil, ailelere aitmiş bunu öğrendim. herkes sizin kadar marjinal ailelere sahip değil maalesef(!) kısacası kıyıda köşede 50.000 tl ve üzeri paranız yoksa bu işe kalkışmayın, üzülürsünüz.
  • malesef buz gibi bir gerçektir.
    biz yapmak istemesek dahi ''aile'' mutlaka düğün istiyor. sebebi ise trajikomik...
    ''bugüne kadar millete taktığımız takıları toplama vakti''

    hayır düğün olmayacak diyorum tamam düğün yapmayacakmış gibi hesaplayayım ama bu sefer de az buz değil ortaya çıkan rakam. 1 gün giyilecek o paçavralara dünya kadar para, 1 gün için yapılacak gelin saçı makyajı ve gelinin bilumum kız yakınlarına saçılacak kuaför parası, şehir dışından gelenlere gösterilmesi gereken ilgi alaka (kalacak yer yemek içmek zart zurt) fotoğrafçılar ayrı yemiş kafayı uçuk fiyatlar çekiyorlar, davetiyesi nikah şekeri derken nikahta takılacak takılarla ancak amorti ediyorsun. 1 gün ya sadece 24 saat içerisinde saçtığın paraya bak...
    ''yorgunluğu çıkarken anlaşılıyor ne kadar gereksiz bir şey olduğu'' demişti bir yakınım evlendiğinde. bu saçma 1 gün için dünya kadar para saçıyor masraf yapıyorsun yoruluyorsun ve yine muhtemelen kimseyi de memnun edememiş oluyorsun.

    ev kurması falan ayrı hesaplanabilir o başka bir dünya ama 1 gün için harcanan paraya gerçekten yazık.

    ne arabın yüzü ne şam'ın şekeri diyerek kendi aranda yapacağın toplasan yarım saatlik bir imza süreciyle halledebileceğin bir olay aslında. akraba bilmem ne de gelmesin takmasın da istemez.
  • bosanma masrafini da düsünerek sadece evlilikten degil hayattan da soguyabilirsiniz..rahat olun
  • ooo daha basindan soguyosan istersen hic evlenme fakircim. daha oyle masraflar/zorluklar cikacak ki. daha ana baba olcan evlat yetistircen. guclu olun lan biraz allahin sunepeleri. hep magduriyet hep magduriyet nereye kadar? pokemon kovalamaya benzemez bak evlenmek guclu olun, paraya da bu kadar onem atfetmekten vazgecin. paradir kazanilir, harcanir nedir ki.
  • (bkz: bu yüzden düğün yapmadım)

    düğün kısmını hiç anlamamışımdır zaten.

    pist üzerinde çocuklar koşuştursun diye neden bu kadar masrafa girilir ? ilginç.
  • düğün yapmadığında içinden çıkılabilicek sorundur.
hesabın var mı? giriş yap