• damat beye bravo, birinin bunu yapması gerekiyordu artık. düğün maskaralıklarına son!

    ayrıca: (bkz: kezban detected)
  • her ne kadar gelin gerçekten kezban olsa ve damat gerilmekte haklı olsa da verdiği tepki bildiğin hödüklüktür. durun gençler daha cicim ayı başlamadan bu ne tahammülsüzlük?
    bir de sevgisizlikleri çok belli oluyor yazık gerçekten.
  • birçok damadın sesi olmayı başarmış adamın hareketidir. helal olsundur.
  • çoğu düğün gibi keyiften çok hüzün dolu bir ortamı iyice üzücü hale getiren olayın kahramanlarından biri.
    iki kişi hayatlarını birleştiriyor, videodaki her detay kırık dökük...
  • aferin aferin, yine her halta yapıştırın kezbanlık yaftasını. sonra düğün gününde böyle tepki veren adamlar üç ay sonra kahvaltıya gelen çay yeterince demli değil diye eşlerinin başından aşağı kaynar çaydanlık devirince de "kezbandı ama yaa" dersiniz.

    verilen tepkiyi normal karşılayan kişilerin acilen bir "öfke kontrolü" sebepli uzmana görünmeleri tüm milletin hayrına olacaktır.

    (verilen demli çay örneği ve daha nicesi bu topraklarda gerçekten yaşanmıştır.)

    http://kadininstatusu.aile.gov.tr/…apor_mizan_1.pdf

    az biraz vakit ayırıp şu raporu okuyun, kadınlar ne boş bahanelerle ve bazen sırf adamın canı öyle istiyor diye şiddet görüyor, gerçeklerle yüzleşin. ondan sonra yine özelden "kezban" diye taciz edersiniz.
  • damadın çok gereksiz bir tepki verdiği görüntü. madem o noktaya geldin sabredeceksin. bilemiyorum ama sanırım pasta imzalar atıldıktan sonra yeniyorsa gelinin " evet" pişmanlığı inanılmaz büyük olmalı
  • gelin, maraş dondurmacısı şakasını uzatmıştır ama damadın tepki de olmamıştır be canım. bu ne sevgisizlik, bu ne hiddet ve celal. şimdi o gerilimden sonra gel de düğünün tadını çıkar.
  • "az bile yapmis"cilar gelmeden, 25 yillik evli bir adam olarak soyleyebilirim ki adam karaktersizin onde gidenidir.

    ne olmus ki iki saka yapmissa? ha tamam yapmasi sinir bozabilir ama sen bunu bile kaldiramiyorsan sayet, ileride karinin basina bir sey geldiginde ne yapacaksin?

    hayat basit degil, evlilik ise tam bir rubiks kupu. benim bu kadar basit bir sakami bile kaldiramiyorsa bir insan, ben onunla mumkun degil evlenmem. ona inat gider yazlik mekan maras dondurmacisiyla evlenirim, her gun saklabanliklar yaptiririm kendime, elime dondurma yerine bos kulah alirim hep ama yine de o adamla evlenmem.
  • özellikle cinsiyetle alakalı durumlarda haberin verilişi, başlığın açılışı bile aslında hangi pencereden baktığımızı çok güzel gösteriyor. bir de şöylesini düşünelim:

    düğünde gelini rezil eden damat

    cinsiyeti işin içine katmazsak aslında doğrusu:

    düğünde kendisini rezil eden damat

    düğün maskaralıklarına son, eyvallah da düğün maskaralığının bir parçası olmak istemeyen o damadın orada işi ne?

    bütün cinsiyetçiliğimizi bir kenara bırakıp bakalım biraz ya, lütfen bak.

    bir insanla birliktesin, kendi hür iradenle o insanla bir ömür birlikte geçirmek üzere evlenmeye karar veriyorsun. sonra yine kendi hür iradenle düğün yapmaya karar veriyorsun. düğün dediğin şey belki maskaralık, bence kesin öyle de düğün yapan insana çok bilmişlik taslayamam, istemiştir yapmıştır, banane?

    neyse efendim, maskaralık falan geçiniz bunları. sen kendi hür iradenle o maskaralığa evet diyorsan, onun bir parçası oluyorsan şu yaptığın haraket rezilliğin ta kendisidir. o kadınla bir ömür geçirmeye "evet" demişsin be adam! o düğünü yapmaya "evet" demişsin. sonra kalkıp onlarca kişinin önünde, düğünde olması muhtemel şeylerden biri oldu diye de eşini aşağılayarak kendini rezil etmişsin.

    hayır bir tane akıllı da demiyor ki; bu adam kendi düğününde, onlarca kişinin önünde, eşine böyle davranıyorsa kim bilir o çiftin evinin içinde neler olacak? şu görüntü olmasa, bu yaşam formu ileride bir gün o kadına şiddet uygulasa ya da o kadını direkt öldürse, bahane olarak da "ama ya kezbanlık yaptı, ühüüü" dese burada kendisine en cinsiyetçisinden küfürler savuracak adamlar gelmiş "çok iyi yapmıştır kezbana ehehe" diyor.

    hani şu mahkemelerde "e ama haketti" diyen kadın katilleri var ya, hani şu "şöyle baktı, böyle giyindi" diye kadına şiddeti reva gören yaşam formları var ya; hiç uzaklarda aramayın onları, hiçbir farkınız yok birbirinizden.
hesabın var mı? giriş yap