• genellikle gelinin anane veya babanesi olan teyzedir.

    bu teyze taki cantasinin guvenliginden sorumludur, ayrica "kim ne takti database"ini de tutarlar. taki toreninin ba$ladigini ve bittigini de bu teyzeler anons ederler. taki toreni bitince taki cantasini alip bir bilinmeze dogru, carpik, sallanmali ancak hizli adimlarla ilerlerler.
    canta "kaybolana" kadar devamli taki cantasina bakarlar... yuzlerinde bir huzursuzluk vardir. boyle her an birisi gelip cantayi kaparak ko$arak kacacakmi$ gibi bir gerilim vardir hallerinde. bir vazife bilinci, bir gorev ciddiyeti. devamli ogutler ve emirler verirler.
    - getir burada dursun.
    - ortusunu alma cantanin.
    - bilezikleri bana ver.
    - cekil goremiyorum!
    - agzini bagla, agzini.
    gibi konu$malar yaparlar.
    ka$lari gozleri hic durmaz. o'na bu'na ka$ goz yaparlar.
    (bkz: dugun teyzeleri)
    (bkz: dugun amcalari)
  • damadin akli gerdekte, gelinin akli 2 numara kucuk beyaz ayakkabinin icinde helak olan ayaklarinda iken dugun saymanligini yapan mubarek kisilerdir. daha sonra anlasmazlik aninda basvuruldugunda envanter dokumu yaparak kendilerini alzheimer sanan torun torbaya da ayar verirler..
    (bkz: yeddi emin)
  • (önce tanım gireyim samimiyetsizliği tadındaki girizgah ve sonrasında yaşanmış bir anıyı, entry'e serpiştirme mücadelesi..)
    genelde yaşlı, toton olan kişilerdir.

    -bir anı-

    efendim; hasbelkader içinde bulunduğum bir sünnet düğününde (benimkinde değil.) bu takıdan sorumlu bağyanı ısrarla oyuna davet ettiler; "yok gelmem.." "yahuu gel.." "yok gelmem.." "yavvv gell oyna.." "yaa gelmem.."

    daha sonra elinde mikrofonuyla sahnede her boka karışan edepsiz sunucu "şimdi de yavrunun babannesini oyuna davet ediyoruuumm.." deyince, yaşlı kadının niye oynamak istemediği , kendi ağzından anlaşılıverdi:

    "yaa ben hacıyım oğlum.. oynamam.."
  • ne hikmetse aynı nypd teyze çeyiz aşamasında gelinle beraber dolaşıp ev eşyalarını bizzat kendisi seçer. evde oturacak, eşyaları kullanacak kendisiymiş gibi utanmadan sıkılmadan gelinin iççamaşırlarına bile karışır ''bu sana olmaz, bi büyük bedenini getir evladım'' der. hep kıl olmuşumdur bunlara. bana kalırsa muhakkak o bileziklerden komisyon alıyorlar, vermezlerse de çalıyorlardır. ohh be..
  • new york polis departmanından olduğu için,
    takılan altın ve paraların sahte olup olmadığını denetliyordur.

    (bkz: nypd)
  • en son gittiğim düğünde bu rolü damadın amcasının karısı olan yenge ünvanlı şırfıntı üstlenmişti.

    takı töreni yapılıyor, bu milletin başında. karıdaki göz göz değil retina tarayıcı sanki. herkesin kimliğini belleğe geçiriyor, akabinde ne taktığının fotoğrafını çekiyor. takı merasimi bitti, resmen gelinin üstüne atladı, sanırsın gelin damdan atlayacak son saniye duvağından tutup hayatını kurtardı. kızın boynuna kollarına ne takıldıysa söktü aldı kızın üstünden manyak.

    düğün bitti, gelini arabaya bindiricez, karı dibime gelip, "sen ne biçim arkadaşsın? insan arkadaşının düğününe eli boş mu gelir?" dedi bi de. lan, kızı ne pis aileye gelin ettik :(
  • kendilerini bu ulvi amaca öyle kaptırmışlardır ki gözleri başka bir şey görmez..

    - neriman teyze hadi halay başladı
    + ben oynayamam, siz takılın
    - e hadi ama bütün gece oturdun orda öylece
    + görevimi bırakamam necmi ısrar etme
    - [gelin] ben tutarım biraz, git neriman abla eğlen biraz
    + konuşma be, işine bak sen!
    - ?!
  • bu görevi yapması için düğün öncesi aile içinde genel oylamayla belirlenen ailenin en açıkgöz kişisididir. genelde görevlerini mükemmel yaparlar ancak en mükemmele ulaşmak için kendilerine kamera gibi birşey monte edilebilir (takının cinsi-takan kişi eşleştirmesi açısından).
hesabın var mı? giriş yap