• (bkz: morrowind)

    daha onceki elder scrolls oyunlarinda var miydi hatirlamamakla beraber, vvardenfell diyarindaki dark elf'lerin kendi irklarina verdikleri isimdir. yalniz vvardenfell di$inda ya$ami$/yeti$mi$ olan dark elf'ler bile "outlander" sayilmaktadir, sadece anavatan olan vvardenfell'de dogan ve buyuyen dark elf'ler "dunmer" olarak adlandirilmaktadir*.
  • almsivi yuzunden, azura adli daedra lordu tarafindan, yaptiklari hatalar icin lanetlenmelerinden once diger elflerden hic bir farki olmayan irk. almsivi azurayi kizdirarak tanri olmaya kalkinca, azura tum dark elf irkini kara derili ve kirmizi gozlu bir forma sokar. azuranin laneti o kadar gucludur ki, tanri olan almsivi bile bunu deistiremez.
  • (bkz: n wah)
  • tipleri ve düşünce şekilleri hafiften türkleri andırmaktadır.

    edit: morrowind'i tekrar oynadıkça oluşan düşünce: hafiften andırıyorlar değil; baya baya türkler baz alınarak yapılmış gibiler lan.

    şehirlerde yaşayanlar emperyalist uşakları olan dunmerlardan nefret ediyor ve yabancı ırklardan hazzetmiyor. yabanda, çadırlarda yaşayanlar şehirlerde yaşayanların tümünden nefret ediyor; ayrıca çadırları orta asya türklerinin çadırlarına çok benziyor, ve şamanları falan var. kaşları yukarı doğru kalkık çoğunun. ayrıca memleketini sevmeyen dunmerlara da türk tipi muamele yapılıyor*. morrowind'i bırakıp başka vilayetlere kaçan dunmerlar morrowind'de yaşayan dunmerları kötülüyorlar sürekli (bu oblivion'da tabi).

    bethesda'nın tasarım ekibinde türk mü var merak uyandırıyor dunmerların bu mizaçları.
  • the elder scrolls v skyrimde bu ırka reva görülen voice acting sayesinde kendimi londra'nın arka sokaklarında hissediyorum.
  • bir "speak" deyişleri var, adamı dövecekler resmen.
  • yaşadıkları çadırların ismi yurttur.
hesabın var mı? giriş yap