• yazar burda yeşil derken yeşil sermayeyi kastediyor olmalı...
  • ankara-istanbul-izmir gibi yerlerde nefes alacak alan yok her yer bina her yer beton neresi artmış acaba çok merak ediyorum.
  • doğrudur. ozon tabakasını gittikçe deldiğimizin, atmosferi mahvetmemizin farkına varmamızın ardından bu konularda ciddi derecede çalışmalar yürütüldü insanlar ve devletler bilinçlendirmeye çalışıldı. şu an olumlu değişimler olduğu bilinen bir şey.

    yüzde 5 gerçekten azımsanmayacak bir değer ancak başı çeken ülkelerin aşırı karbon kullanımının yanı sıra aynı zamanda nükleer silah üretiyor olmaları ise ayrı bir ironi.
  • türkiye neyin başını çekiyor kardeş
  • dikilen 6 milyor fidanın sonucudur. herkes bizim kadar dikseydi değil %5, %55 daha yeşil olurdu.
  • linki tıklayıp, "türkiye'nin başı çekmesi" ibaresinin nerede olduğunu göremediğim iddia.

    hindistan, çin tamam da türkiye deyip bi takım kaba yerlerinizden ifade uydurmayın olm.

    edit: adam bana halâ harita linki atıyor. kardeşim, haber içeriğinde "türkiye başı çekiyor" diye bir ibare var mı yok mu sen onu söyle bana.
  • kırsal nüfusun azalması, şehir nüfusunun artması ve tarımsal üretimin modernleşmesi de bunda etkilidir.

    örneği şu şekilde vereyim. elazığ’ın bir köyündenim. köyümüz ve çevresinde yeşillik oranı son 20 yıldır artıyor. sebebi ise şu: 90’ların sonuna kadar hemen her evde keçiler vardı. salarlardı meraya, meşelerin tepesine kadar çıkarlardı. baharda daha dallardaki yapraklar tomurcuk haldeyken her şeyi yerlerdi.

    şu an köy yazlık gibi kullanılıyor. kimsede hayvan yok. hemen herkes şehirde. tarım da yapılmıyor. haliyle her yer yeniden yeşillenmeye başladı. keçisiz meralar yeşillenmeye, bakımsız bağlar dağ olmaya başladı. babam sağken bahsetmişti bundan. kendi çocukluğunda dağlarda tek tük ağaç olduğunu, şimdi ise her yerin yemyeşil olduğunu söylemişti.

    evcil hayvan etkisinin sıfırlanmasının yanında bir de çok sayıda ağaç dikildi ve dikilmeye devam ediliyor. bu yeşillenmeler lokal ormanlar yarattı. google earth’taki uydu görüntülerinde ve eski-yeni fotoğrafların karşılaştırılmasında bu değişimi görmek mümkün.
  • türkiye’ nin katkısını bulamadım diyenlere şaştığım gelişme. camiler ne renk bre cahil.
  • a haber sanırım!!
hesabın var mı? giriş yap