şükela:  tümü | bugün
77 entry daha
  • şimdilerde bir geyik var ya iki tane iyi muhabbet eden hemen bir podcast yapmalıyız abiii moduna giriyor ya da herkesin youtube'a yapsa çok tutacak bir fikri var...

demek ki aynı şekilde her güldüğünüz insan sinema/dizi yapıp başarılı olacak diye bir kural da yok. bu bambaşka bir vizyon, bambaşka bir alan bence.

manasız bir şey olsa hoşa gidebilecek bir fikir dünya bu. esas sorun manasız görünmesi için fazla efor sarfedilmesi. diziyi iyice marjinal bir şey gibi sunmak adına kaltın parlak beyinlerinin aklına gelen her türlü hikayenin filme alınmış olması bana aşırı garip geldi. başta da dediğim gibi bunlar belki podcastlerde ya da youtube'a yapılacak skeçlerde ilgi çekiyor olabilir ama bir komedi dizisinden güldürmesini beklemek de absürt değil.

edit: debe'de görünce bir şeyi iyi ifade edemediğimi farkettim. manasız görünmesi için fazla efor sarfedilmesi ifadesi... ilk bölümü bu kadar zorlayıcı yapmanın nedeni bir sonraki bölüme daha kemik bir kitle gelsin istemeleri olabilir. ancak caner özyurt'lunun gain'de böyle bir hareket kabiliyetinin olması bunu kullanması gerektiği anlamına gelmiyor. sırf bunu yapabilecek imkanları var diye az biraz kafasını dağıtıp, iyi bir komedi izlemek isteyen seyirciye bu kadar kopuk, bu kadar bağlamsız bir sey sunmak için bu denli çaba sarfetmek bana çok yersiz geldi.
  • bölüm boyunca ortak bir yere bağlanacak mı diye düşündüm ama yok bağımsız skeçlerden oluşan bir iş bu. jenerikte her kısmın isminin yazmasından da çok belli. büyük bir hikaye içinde absürt* gelebilecek şeyler (gibi'nin alameti farikası oydu) kendi başına olunca olmamış.

family guy'ın anlamsız cut-awaylerini çok severim ama sadece o kesmelerden oluşan bir dizi -özellikle karakterlerle bir bağımız yoksa- güzel olmuyor işte. yine birkaç bölüm daha şans veririm.

* garip durumlar yaratmak ustalık ister. türkiye'de çeşitli diziler, onur ünlü'nün çeşitli filmleri dizileri bunu çok kötü yapmasına rağmen absürt kelimesinin arkasına sığındılar. çok yazık oldu. fakat bu global bir hastalık, 7 oscar alan everything everywhere bla bla'nın mizah anlayışı da az çok böyle.
  • hic kadin karaktersiz is yapmayi beceriyorlar, bence takdir edilesi. cop olmus.
  • ilginç olmuş. daha şimdiden gömmeme taraftarıyım.

yalnız, bir zamanlar anadolu'da'nın parodisi (diyeyim artık, parodi sayılır) bana filmin muhteşemliğini bir kez daha fark ettirdi; tamamen gerçeklerden oluşan o sahne de aslında o kadar trajikomik ki.

bir de son skeçte, o arkadaş toplantılarının sikkoluğuna, sahteliğine bir eleştiri yok mu? bence var.
  • guzel cerezlik skecler . dizi olmadigi icin farkli kulvarda bir is . 1-4 cok iyi olmus.
  • fragmanlardan ve haberlerden gördüğümüz kadarıyla kadro/ekip bomba, ancak henüz ilk bölüm itibariyle hakkını verebilmiş bir yapım değil.

umarım toparlanır, biz de ilk bölümü izlememiş gibi yapmaya çalışırız.
  • efsane bir program olmuş. fıkralarla türkiye'den kalan boşluğu net doldurur. herkesin eline sağlık.

edit: 2. bölüm gerçekten iyi.
54 entry daha
hesabın var mı? giriş yap