• (bkz: kitap okudum ve şimdi herkes bilecek)

    kitap ismi desen değil yazar ismi desen değil öyle bişey...

    (bkz: dünya neden var)
    (bkz: jim holt)

    edit : kitap güzel olabilir okumaya değer duruyor ayrıca...
  • "dünya neden var?
    jim holt adında amerikalı araştırmacı filozof yazar.

    2013 yılına damgasını vuran yılın en iyi kitabıyla kişiye varlığını ve evreni sorgulatıyor.

    kitap başlangıcından sonuna dek kişiyi 6 yaşından alıp tıpkı zamanda yolculuk ettirir gibi kendi sonsuzuna taşıyor.. gelmiş geçmiş tüm filozof, düşünürlerden de paragraflar açarak kendini sağlamayı ve okuyucuyu ikna etmeyi başarıyor..

    yazar, qxfortlu filozof bede runtle'nin. wht there ıs something rother than nothing ( neden hiç birşey yerine, bir şey var? )sorusuna henüz çocukken kapılıp ve daha sonra da neden dünya var? sorusuna cevapla yazdığı kitabıyla okuyucuyu sürüklemeyi başardı..
  • "neden evren yok olacağına var oldu" sorusunun üzerine felsefi, bilimsel ve ilahi cevaplar arayan bir kitap. jim holt biraz ahmet hakan tarzıyla bu soruyu saygın bilim insanları ve akademisyenlere sorup onların cevaplarını derlemiştir.

    varoluşu sorgulayan insanlara her yönden güzel bakış açıları sağlatan önerdiğim bir kitaptır.
  • kitaba çok ilginç insanların ilginç yorumlarıyla başlamış amerikan best sellerı tesadüfün bu kadarı du bakalım okuyoruz çıkar kokusuuu
  • 2. bölüm sonunda izlenimler: jim holt genelde tanrı'nın varlığına çok inanmayan fizikçilerin veya filozofların düşüncelerinden alıntı yapmış hatta dinleri biraz hafife almış bölüm sonuna doğru bombayı spinoza'nın tanrı doğa denklemiyle patlatmış john archibald wheeler in kozmozun ihmal edilebilir bir parçası olarak görünsek de bir bütün olarak ona gerçeklik kazandıran şey bilincimizdir teziyle desteklemiş konuyu getirdiği yer ilginç du bakalım olaylar nereye varacak
  • dünya neden var sorusunun elbette cevabı yok. varolan kozmolojik kanıtlar bizi nedensel döngü sürecine itiştirdiğinden, evreni kavrayabilme sürecinin yegane niteliği insan aklının sınırlarından geçer. jim holt felsefi bir serüvenle, tarih boyunca bu sorunsalı zihnin derinlikkerinde yankılanan filozofların düşüncesel süreçleriyle bize zihin egzersizi yaptırıyor denilebilir.
  • "uzaylı yaramaz bir hacker'in sanal evreninde birer oyuncak olabiliriz." diyordu jim holt "dünya neden var" adlı kitabında. şimdi tekrar soruyorum: kendisine inanılmasını isteyen ve onu inkar ettiğinizde sizi cezalandıracak olan bir tanrının var olabileceğine hala inanıyor musunuz? biz agnostikler tanrı yok ya da tanrı var ile ilgilenmiyoruz. bizler insanların kafalarında çizdikleri ve yorumladıkları bir tanrının var olabileceği ihtimalini düşünemiyoruz. var oluş üzerine kafa yoran filozofların ve bilim adamlarının fikirlerini buluşturmuş olan kitap.
hesabın var mı? giriş yap