• 13 şubat günü kutlanırmış.
  • (bkz: kutlu olsun)
  • dünya radyo günüymüş bugün. daha önce habersizdim bugünün varlığından. şimdiki insanlar için ne kadar önemli bilmiyorum ya da değeri gerçekten biliniyor mu bu işe ucundan kıyısından dokunan insanların dışında onu da bilmiyorum.
    benim için değerini asla yitirmeyecek bundan eminim ama. daha küçücük bir çocukken ruhi su türkülerini dinlerdik radyodan. nasıl severek dinlerdik canım ailemle. radyo saatlerimiz olurdu akşamları sıcacık sobanın sesiyle birbirine karışırdı radyonun sesi.
    şimdi baksan dün gibi fakat yıllar geçmiş üzerinden. bi' keresinde de abim askerdeyken bize selamını gönderecekti radyodan. radyo başında sevinçle beklerken bulmuştuk kendimizi. öylesine çok özlediğimiz abimizin selamını radyodan alıp sevinçten dört köşe olmuştuk. unutamam o gün'ü.
    radyonun bendeki önemi işte bu yüzden bitmeyecek hiç. unutulmayacak anılarımın başında geliyor radyo.

    kutlu olsun dünya radyo günümüz.
  • 2010 yılında ispanya radyo akademisi'nin unesco'ya başvurmasıyla ilki 2012 yılında kutlanmaya başlayan gündür.
    dünya radyo günü, 2014 yılından bu yana aşağıdaki temalarla kutlanagelmiş;

    2014: radyoda toplumsal cinsiyet eşitliği ve kadının güçlenmesi
    2015: gençlik ve radyo
    2016: acil durumlar ve felaket anlarında radyo
    2017: radyo ve sen
    2018: radyo ve spor
    2019: diyalog, hoşgörü ve barış
    2020: radyo ve çeşitlilik

    iyi ki varsın radyo.
    iyi ki varsınız; açık radyo, radyo 3*, radyo eksen .
  • böylesi bir çağda hala iyi ki var dediğim radyo, dilerim var olsun hep..

    sevginin, güzelliklerin yaşamasını ve bir şeylerin iyi gitmesini sağladığın için iyi ki varsın radyo.
    radyo emekçilerinin, dinleyenlerinin, hepimizin kutlu olsun dünya radyo günü.
  • kafa radyo'nun kurulduğu tarih de aynı zamanda...
  • bugün 13 şubat dünya radyo günü.

    ama radyolar kan kaybediyor, radyolar can çekişiyor. artık radyolar sadece arabalarda dinlenir oldu. radyoya aşık bir çocuktum ben bir kaç sene evvel. sonra okulunu okudum, sonra çalıştım. ve gördüm ki radyoyu kirletenler var... ve yine fark ettim ki zamana meydan okuyan radyoyu bitirmeye çalışanlar.

    uzun süredir müzik kutusuna dönüşmüş olan radyonun 5-10 yıllık ömrü kalmış gibi...

    hani dedim ya radyoyu bitirmeye çalışanlar var diye? peki onlar kim biliyor musunuz?

    mesela telefon üreticileri radyoyu bitirmek için çok önemli hamleler yaptı. seneler önce başlayan telefonlarda fm radyo kaldırma operasyonu başarıyla sonuçlandı. artık fm radyoya sahip olan telefon sayısı 1 elin parmağını geçmiyor. artık pek çok kişide radyo cihazı olmadığından dolayı bu hamle çok önemliydi. birçok insan bu sebepten artık radyo dinlemez oldu. "internet var canım ne olacak internetten insanlar dinlesin radyoyu" diyebilirsiniz ama ülkemizde mobil internet kotaları çok fazla olduğu için (!) kimse buna pek cesaret etmiyor.

    biliyor musunuz artık gençler radyonun ne olduğunu bilmiyor. cidden radyo deyince "o nedir?" diye sorar oldu.

    bu döneme kadar her zaman teknolojiye ayak uyduran radyo sanırım artık ölüyor. ya da en iyi ihtimalle dönüşüyor diyebiliriz. çok sevdiğim gerçekten usta olarak gördüğüm zeki kayahan coşkun, yıllar önce "radyo ölmez hiçbir zaman. radyo televizyonu döver" demişti. çok merak ediyorum şimdi ne düşünüyor?

    bir de radyoyu kirletenler var demiştim ya hani... artık radyolar eskisi gibi popüler olmayınca ve radyo istasyonları çalıştıracak biri bulamayınca 3 kuruşa nerede cahil, işe yaramaz, boş insan varsa ve bu işi sırf kendi çıkarı için yapanları çalıştırır oldu. bu da radyoya büyük bir darbe vurdu maalesef.

    uzun lafın kısası radyonun bu saatten sonra ayağa kalkması zor görünüyor. radyo gününde bunları dile getirmek istedim. ve iyi ki var radyo... umarım tüm bunlara rağmen hep var olur radyo...
  • bugündür. (bkz: 13 şubat)
    kutlu olsun.
    öğrencilik yıllarında okul radyosunda dj'lik yapmış birisi olarak radyo çok değerli benim için. o kadar teknolojik gelişmeye rağmen kaybolup gitmeyen. iyi ki var dediğimizdir.

    hani bir dönem spotify reklamlarında 'spotify dinlediğin için teşekkürler. ciddiyim. radyo dinliyor olabilirdin...' şeklinde başlıyordu ya cümleye. `:şu an premium kullandığım için bu reklam halen var mı bilmiyorum:)`

    öyle reklam ki, sanki radyo çağın çok gerisinde kalmış gibi. oysa şu an kullanılan tüm medyanın atası kendisi.

    asıl ben sana teşekkür ederim spotify.
    sözde radyoyu çağ dışı gösterip bizi her dinlediğimde radyoyu aklıma getirdigin için.
hesabın var mı? giriş yap