• sanatın; ayaklar altına alındığı, adının altına sanatçı yazan herkesin sanatçı olabildiği, yer yer sanat düşmanı, yer yer sanatsever olan ülke'm, senin de dünya sanat günün kutlu olsun, gözlerinden öperim.. herkese selamlar
  • bugün dünya sanat günü. her ne kadar sanatın sansüre uğradığı, türlü engellerle karşılaştığı ve bürokrasiyle şekillendirilmeye çalışıldığı bir ülkede yaşasak da; sisteme başkaldıran tüm sanatseverlerin dünya sanat günü kutlu olsun.
  • daha yakışır, daha aydınlık günlerde kutlamamızı dilediğim gün.

    "sanatın kendi dışında hiçbir amacı yoktur. onun tek amacı kendisidir."
    kant

    "bir millet sanata ehemmiyet vermedikçe büyük bir felakete mahkumdur."
    m.kemal atatürk

    "sanat, insan olduğu sürece bir şekilde var olacaktır. bu güzel oluşuma karşı durmak da boş ve komik bir uğraştır."
    pavliligacal
  • dün kendi hesabımda kutladığım,kutlarken de içimin burkulduğu gün.
    çünkü türkiye'de böyle günleri değil kutlamak "böyle bir gün var" dense "yav hadi ordan git getir bi çay" muamelesi ile karşılaşacak gündür.
    yazıktır.
    acıdır.
    ülkeyi geçtim artık,toplumu da.
    gerçekten sanat adına bir şeyler yapmaya çalışan,emek veren insanlar için acıdır.
    çünkü toplumun %90'ına göre türkiye'de sanat "yav siz tvde bi herifle bi kızın öpüşmesine sanat mı diyonuz" algısında dolaşıyor.şahan gökbakar'ın çektiği recep ivedik filmlerine 15-20 lira verip,5-6 lira verip bir devlet tiyatrosuna kimse gitmez bizde.bu böyledir.işte al sana dünya sanat günü...
  • dünya sanat günü, her yıl nisan ayının 15. günü kutlanan, sanat etkinlikleri düzenlenip cadde ve sokakların sanat eserleri ile süslenildiği bir gün olarak kabul edilir. 2012 yılı itibariyle kutlanmaya başlanılmıştır.
    türkiye'de ilki; 15 nisan 2012 tarihinde yapılan kutlamalar ile istanbul ilinde bulunan abdi ipekçi caddesinde kurulan sahnede yapıldı.
  • bu yıl düzenlenecek dördüncüsü ile ahmed adnan saygun sanat merkezi ev sahipliğinde yapılacak olan kutlamalar kapsamında birçok sanatçının bir araya geleceği gün. önemli.

    ''ünlü italyan sanatçı leonardo da vinci’nin doğum günü olan 15 nisan’ı “dünya sanat günü” olarak kabul eden upsd, farklı disiplinlerden sanatçıların eserlerini izmir’e getiriyor. meksika’da 2011’de yapılan unesco aıap 17. dünya sanat dernekleri genel kurulu’nda türkiye’yi temsil eden upsd başkanı bedri baykam'ın önerisi doğrultusunda, leonardo da vinci'nin doğum günü olan 15 nisan'ın dünya sanat günü olarak kutlanması kurul tarafından kabul edildi.

    ege bölgesi görsel ve plastik sanatlar derneği ve upsd’nin izmir büyükşehir belediyesi işbirliği ile düzenleyeceği uluslararası katılımlı disiplinlerarası karma sergi 09:00 – 18:00 (hafta içi ve cumartesi günleri) ücretsiz olarak gezilebilecek.''*
  • uluslararası sanat derneği'nin 2011 yılında meksika'da yapılan genel kurulunda bedri baykam'ın önerisi üzerine lenardo da vinci'nin doğum günü olan 15 nisan'ın dünya sanat günü olarak kutlanılması kararı alınmıştır.

    kutlu olsundur, sanata emek ve gönül vermiş sanatçılarımıza...

    https://www.instagram.com/p/bhlrsquhzyf/

    (bkz: altuğ yücel)

    (bkz: bedri baykam)
  • bugün bir kez daha hatırlamak ve hatırlatmakta fayda var...

    uluslararası sanat derneği'nin 2011 yılında meksika'da yapılan genel kurulunda bedri baykam'ın önerisi üzerine lenardo da vinci'nin doğum günü olan 15 nisan'ın dünya sanat günü olarak kutlanılması kararı alınması ayrı önem arz etmektedir ve tekrar kutlu olsundur, sanata emek ve gönül vermiş sanatçılarımıza...
  • üniversiteden bir hocamın paylaşımıyla bugün keşfettiğim gündür. bu gün için bedri baykam'ın önerisiyle da vinci'nin doğum gününde karar kılmış olmaları çok hoşuma gitti. kendisinin şu anda aynı zamanda unesco'nun partneri olan international association of art'ın başkanı oluşu da ülkem adına beni ayrıca gururlandırdı.

    insanoğlunun eski yunan'dan günümüz modern anlayışına kadar kendini en serbest biçimde ifade edebildiği; estetiğin, hazzın, tutkuların, her türlü duygu ve düşüncenin en kreatif ve belki de en tanrısal şekilde ortaya çıktığı bu olgu adına dünya sanat günü kutlu olsun, sanat hep var olsun.
  • bugündür ve evde itinayla kutlanır.
hesabın var mı? giriş yap