• emre konuk'un yapımcılığını, bülent inal'ın sunuculuğunu yaptığı ve ocak ayında trt belgesel'de ekranlara gelecek olan 23 bölümlük belgesel dizi. uzun zamandır ciddi anlamda büyük bir prodüksiyon ile hazırlandığını göz önüne alarak ve hedef kitlelerini doğru şekilde analiz ettiklerini umarak payitaht abdülhamid'de olduğu gibi uzay zamanı büken alternatif bir tarih anlatmayacaklarını düşünüyorum. trt'nin izlenebilecek kıvamdaki bir iki kanalından biri olan*** trt belgesel'e yakışır bir şey çıkar umarım ortaya.

    edit: bugün nikola tesla'yı ele alan ilk bölümü ile yayına başladı. prodüksiyon, anlatım, oyunculuklar ve süresi oldukça iyiydi. yalnız tesla öldükten sonra odasında fbi'ın yaptığı araştırmada ölüm ışınına dair belge bulunamamasını tesla'nın insaniyetine, her şeyi iyilik için icat ettiğine yormaları çok sığ bir bakış açısı olarak dikkatimi çekti. tesla'nın ölümünden sonra kuzeninin otel odasından belgeleri çalıp sovyetlere verdiği iddiasına, hatta tesla'nın bizatihi kendisinin sağlığında ölüm ışınına dair bir takım belgeleri sattığı gerçeğine nasıl hiç değinmezler anlamak namümkün. üstelik tesla'nın konuya dair kendi ağzından açıklamaları da varken... tesla'ya dair aynı konu çerçevesinde daha detaylı bir belgesel izlemek isteyenler için deadly intelligence'in* ilgili bölümünü tavsiye edebilirim. neyse. hiç değilse "abdülhamid'i bu gavur ölüm ışınıyla devirdi" falan dememişler, bu da bir şeydir.*
  • akli film yapımın her cumartesi 21.00da trt belgeselde yayınlanacak dökü-drama serisi.

    emre konuk'un yapımcılığını yapıp sedat inci'nin yönetmenliğini yaptığı seride ercan ışık görüntü yönetmenliğini yapıyor.
  • fragmanı merak uyandıran belgesel:
    https://www.youtube.com/watch?v=gkmsdlmh3ou

    her bölümde einstein, tesla, lumiere kardeşler, ibni heysem gibi büyük insanların hikayelerini ve tarihe nasıl damga vurduklarını izleyeceğiz. aldığım duyumlara göre gayet tarafsız, uluslararası kalitede bir belgesel olacak. yerli bir yapım olarak oldukça üst düzey gözüküyor.

    yapımcısı ve genel yönetmeni emre konuk'un kendini gösterdiği bir iş olacak gibi.
    yönetmen/görüntü yönetmeni fırat lita sözbir sinematografi olarak filmi andıran masalsı bir his yakalamış. (sanıyorum son bölümleri başka biri çekti)
    2300 yıllık bir tarihin ayrı ayrı dönemlerini kapsayan belgeselin sanat yönetmenliğini de ilayda kular üstlenmiş.
  • türkiye cumhuriyeti nin kurucusu ve türkiye halklarının kurtarıcısı mustafa kemal atatürk ün 19 mayıs 1919 tarihinde samsun a ayak basıp kurtuluş savaşının ilk kıvılcımını yakmasıdır.
  • eğer bu bir soruysa vereceğim cevap 11 eylül saldırıları olurdu...
  • trt belgesel'de cumartesi akşamları yayınlanan belgesel, tekrarı gece 02:05'te, bölümleri internette şimdilik yayınlanmamış sanırım.
  • şerefsiz ingilizlerin portekizlilerle yaptığı anlaşma. sonrasında neler oldu, bitti hepimiz biliyoruz..
  • yalnızca anlatısı ve kurgusu değil, tarihi olayların canlandırıldığı mizansenler de prodüksiyona aitse gerçekten trt'den beklenilmeyecek kaliteli bir iş.
  • demiryolu: insan ve malzeme naklinin mümkün olmasi
hesabın var mı? giriş yap