• son zamanlarda fenerbahçe sayesinde dilimize giren, süper manasız bir terim bu. efendim fenerbahçe'nin dünya yıldızları (özenti seviyesine göre starları diye de geçiyor) varmış. bunlar alex, anelka, appiah hatta tuncay'mış. o kadar çok yazılıp söylendi ki, herkes, çaresiz, inanmaya başladı. neymiş ne değilmiş diye düşününce hep şu sonuçlara ulaşıyor, kkk tarafından kaçırılmaktan korkuyorum:

    alex: parma'da kısıtlı bir süre iyi top oynadıktan sonra, "`oh oh i'm an alien, i am a little alien, i am a brazillian in europe`" tribine girmiş ve kapağı brezilya'ya atmıştır. gözden ve gönülden ırak olmuş, hiçbir zaman avrupa'nın en iyi 5-10-15 ortasaha oyuncusu listesine girememiştir. türk basınına göre real madrid'e transferi an meselesidir.

    appiah: "dünya yıldızı" gibi bir terimle anılabilecek dm'leri sayıyorum: vieira, lampard, gerard. bunlar dışında, o pozisyonda sadece iyi işçiler olabilir, appiah da o ekibin ortalarında bir yerdedir.
    tuncay: süper hırslı, iyi niyetli, pırlanta gibi bir kardeşimiz ama kendisinden beklenen patlamayı hala yapamadığı, son üç yılda sadece tecrübesini artırdığı yalan mı? tuncay artık "genç yıldız" değil, bu gidişle onun da sonu emre gibi olacak, çok şey yapabileceği bilinen teorik kahramanlar kervanına katılacak.

    anelka: bütün bu futbolcular arasında, avrupa çapında yıldız diyebileceğimiz tek oyuncu herhalde. peki "dünya yıldızı" kelime grubu süreklilik, disiplin, liderlik, takım ruhu gibi şeyleri kapsamıyor mu? kapsıyorsa, anelka'nın kariyerini ucundan bilen biri bile götüyle gülmez mi?

    hala ısrar edenler için birkaç "dünya yıldızı" yazıyor, benzerlik ve farklılıkları bulun, compare and contrast birader diyorum:

    henry
    shevchenko
    gerard
    zidane
    ronaldo
    lampard
    ronaldinho
    nedved
    vieira
    makaay
    adriano

    (bkz: uzar gider)
  • uzaylıların üzerimizdeki hükmü ile ilgili bir kısa bilim kurgu hikayesi

    http://maykil.nstemp.com/dunyayildizi.htm
  • başlık, beni dünya yıldızlığı kavramını sorgulamaya yöneltti.. biraz beyin cimnastiği yapınca yeni yeni fikirler oluşuyor bende..

    bence bir önceki mesajda belirttiğim kriterler çerçevesinde hak edilecek olan dünya yıldızlığının da kendi içinde bir sıralaması var..

    şöyle ki; messi'nin, yetenekleri ve futboluyla ve bu sıfatı hak ettiği su götürmez.. ancak messi,yi sadece barcelona'nın neredeyse makineleşmiş sisteminde izledik ve hep orada alkışladık.. gelin görün ki, arjantin milli takımındaki performansı bizi pek heyecanlandırmadı. yani messi sanki biraz iniesta, xhavi, pedro vb ile birlikte düşünülünce messi oluyor gibi.. ronaldo'yu iki takımda izledik. ikisinde de kendini kabul ettirdi ve katkı sağladı. portekiz milli takımı hiç bir zaman başa güreşecek bir takım olmamasına rağmen, ronaldo ve onun jenerasyonunda iyi futbol oynuyor. bu anlamda ronaldo sanki bir adım önde gibi..

    futbol oyununda canlı olarak izleyebildiğim kadarıyla bu sıfatı hak eden oyuncular arasında zirvedeki isim bence maradona'dır. belli bir takımla özdeşleşmedi, gittiği her takımın çehresini değiştirdi. zamanının en büyük ligi serie a'da isimsiz bir takım olan napoli'ye gidip onu şampiyonluğa taşıdı. milli takımında iki dünya kupası finali oynadı, birini kazandı ikincisini penaltılarla kaybetti.
  • multiplayer kanalından tanıdığımız dünya yıldızı nickli arkadaşın gerçek adı mehmet cihat bakır’dır
hesabın var mı? giriş yap