• "doğu batı sentezinden kimseye zarar gelmez"

    evet x,y,z kuşakları; kimse kendi döneminde böyle bir şeye tanık olmadı, olamayacak gibi de. elin asyalısı gangam style der, 2 milyar izlenir, ikon olur. porto riko'lusu despacito ile onu sollar. amerika için örnekleri say say bitiremem... bizde ne var? bir ingilizin dinleyip "aa bu türk parçasıydı" diyebileceği.

    hayır ben evrensel anlamda parçalarımızın olmadığını sanmıyorum. bir sertap erener'in aşk parçasını (hadi eskilerden örnek verelim) bir barış abinin dönence'sini dünyaya çok da güzel pazarlayabilirdik. niye yapamadık? reklam konusunda mı yetersiziz? çok mu lirikal parçalarımız var? niye sadece bizim kültürümüze ve kulağımıza güzel geliyor da onların diline düşmüyor merak ediyorum. ilginç.
  • olsaydı heralde barış manço şarkısı olurdu, çünkü o gitar...

    (bkz: barış manço)
  • yakalarsam muck muck'u biliyorlar.
  • bizim şımarık adıyla bildiğimiz tarkanın (bkz: shikidim) şarkısı vardır.
  • okuduğunu anlama : 0
    araştırma becerisi : 0
    internet kullanımı : 0
    genel kültür : 0

    olunca uluslararası hiç bir şarkımızın olmadığını sanmak normal.
  • "türk şarkıları/şarkıcıları" tanımı, günümüzün popüler/magazinel isimleri ötesine geçmeyen kişilere dert olmuştur.
  • kesme işareti ile ayırıldığına göre, yazar burada gezegen olan dünya'dan bahseder ve evet, dünya'nın bildiği bir türk şarkısı yoktur. çünkü o taş, toprak ve sudan oluşmuş bir gezegendir.
  • çünkü senin halkın kaliteli müzik yapan adamları dinlemiyor. tutunamıyorlar.
    zaten devletin müziğe verdiği önem de ortada. her kaliteli müzik yapmak isteyen adam dinlenememe kaygısıyla yüzleşiyor. bazıları kendi müziğini yapıyor ama dinlenmediği için vazgeçiyor. diğerleri piyasaya dönmek zorunda kalıyor.* sonra vay efenim (bkz: dünyanın bildiği bir türk şarkısı olmaması) olmaz tabi.

    ha umut veren adamlar yok mu var. kendi tarzında (bkz: mahmut orhan)dinleniyor mesela diğer ülkelerde. hatta ben şarkıyı poliş bi arkadaşımdan öğrendim. göğsüm kabardı.

    sözün kısası: bizim insanımızın talep ettiği müzik yapılıyor.
    çözüm eğitim. eğitim şart.
  • bence tüm dünya olmasa da barış mançonun şarkılarını hemen hemen bir çok ülke biliyor. rahmetli çok gezmiş hem müzik türlerini öğrenmek için hem de dünyanın başka ülkesinde ki türk boylarını tanımak için. çok seviyoruz seni oğlumla canım barış ağabey.
hesabın var mı? giriş yap