• şimdi bir bilim kurgu senaryosu hayal edelim. bir anda dünyanın yakınında beliren bir karadelik ve tam olarak 3 yıl 6 ay 4 gün 14 saat sonra bizi içine çekeceği hesaplanıyor.

    bırakın evreni, galaksinin içinde bile küçücük bir nokta olan gezegende, kendini evrenin hakimi sanan götü boklu homo sapiensin binlerce yıllık tarihi, kültürü, şarkıları, acıları, sevinçleri hiç yaşanmamış gibi bir anda yok olacak. bir baloncuk gibi pıt diye bitecek. aynı dinazorların başına geldiği gibi. tabii tek bir farkla, bizim fosillerimizi bile bulamayacaklar.

    o muazzam kütle çekimi, hiç bir araya gelememiş insanları, ırkları, dini inançları öyle bir araya getirecek ki, budist ile müslüman, yahudi ile hristiyan, afrikalı ile japon, anglosakson ile hindu kişilerin, atomları bile iç içe geçecek.

    bence en müthiş olacak şey ise kimse arkamızdan yasımızı tutmayacak.

    veya bu karadelik bizi bambaşka bir evrene taşısa.kütlemizin geçemediği ama bilinçimizin içinden geçtiği bir kapı olsa bu karadelik.

    yemek, içmek, nefes almak gibi fiziksel hiç bir yükü olmayacak olsa insanın. saf bir bilinç. tek amacı dnasını çoğaltmak olan insanın yerine öğretmek, keşfetmek olan bir bilinç. uzayın içinde özgürce dolaşabilen homo-lux lar.
  • herkesin karadelıgı kendıne oldugu ıcın gerceklesmesı halınde cok da kimseyi ılgılendırmeyecek varsayım.
  • öncesinde dünyanın yakınında güneşten daha büyük bir yıldız olması gerektiği için şimdilik olanaksız olan durum.
  • konuşturmayın şimdi astronom yanımı... zaten çekmeye başladıysa 3 yıl 6 ay 4 gün 14 saat hesabına gerek yok. sen de gelgit, ben diyim radyasyon, buzul çağı, tsunami, gök taşı, uzayda savrulma, kocaman depremler vs. aklınıza gelecek ne varsa zaten olacağından çekim etkisinin başlamasını takiben bir kaç hafta içinde dünya yerle bir olur. o kara delik dediğin nane güneşi hüp diye içine çeker bir bakmışsın manga şarkısı gibi bütün renkler siyah olmuş.

    hayal gücü geniş arkadaşın sanırsam ama o hayal gücü ile anca film senaryosu yazılır. arkadaş sanıyor ki 3 yıl 6 ay 4 gün 14 saat sonra son 60 saniyeden geriye 10, 9, 8 diye sayıp içine girip yok olacağız. yok olum öyle bir şey dediğim gibi o yazılandan ancak film senaryosu olur.

    size günlük genel kültürünüzü arttırmak için incelemelik şöyle de bir kıyak bırakayım:

    (bkz: olay ufku)
hesabın var mı? giriş yap