• döğru bir önerme ancak doğru zamanda bakmak gerekir. bunun içinse ya çok şanslı olmalısın ya da çalışan bir başka saatin olmalı.
  • bir sitem cumlesidir. hayatinda hicbir seyi dogru duzgun gosteremeyenlere "durmu$ saat" adindaki pu$t ornek verilir. "bak, durmu$ o haliyle bile gunde iki kez dogruyu gosteriyor. ya sen?" denir, karsi taraf utandirilir.
  • insan kategorizasyon sisteminin en babası. türkiyede birçok adamı bu kategoriye dahil edebiliriz...
  • ispati ara deger teoremi kullanilarak yapilan onerme.
  • kahveyi yemenden getiren yavaş kahveciye ikinci bir serzeniş.
    - nerde kaldı bizim kahveler? yemen'den mi geliyor?
    - yok abi? bizim ocaktan...
    bonus; (bkz: osman durmuş)
  • içinden "bir işi yamuk yapacağına, hiç yapma daha iyi " gibi bir anlam çıkartılabilecek bir cümledir. ama mantık hatası vardır, duran saat durduğu saati gösterir. onun verdiği bilgi hiç bir işe yaramaz, ama hafif kaçıran bir saatden, vakit'in ne olduğu üstüne 3 aşağı 5 yukarı bir bilgi alınabilir.

    durmuş saatin işe yaramış olduğunu bildiğim tek bir durum var. bir çift arkadaş, akşam evlerine girmiş hırsızı, çeşitli ev eşyaları ile elemine edip, gecenin kahramanı olmuşlardır. bütün karakol kutlama/tebrik/zabıt işlemleri için bunların eve toplanmış iken, komiser sırıta sırıta çayını içmektedir. zabıt tutan memur olay saatini sorduğunda, hatırlarına gelmez düşünmeye başlarlar. o sırada birinin gözü yamuk saati yakalar. hırsızın beyin hücrelerini öldüren saat şans eseri elemanın kafasında durmuş olup, olay saatini göstermektedir. komiserin sırıtarak yudumladığı çay, kahkahalarla birlikte burnundan çıkar. herkes gülmeye başlar, çiçekler açar, güneş çıkar, dünya kurtulur, jack ile alice evlenir...
  • saatin kadrani 24'luk dilim olarak tasarlanmisla bu durumda yanlis olacak onerme. zaten kim tasarlamissa 12'lik kadrani aklina sasarim.
  • söylenmiş en güzel sözlerden biri. duyduğum ilk günden beri hayranımdır kendisine. çoğu olay için kullanabilirsiniz ve cuk diye de oturur kendisi. yavrum benim be.
  • gerizakalı, dünyadan, olan bitenden bi haber, embesilce yaşam sürmekte olan bir canlı formatındaysanız; nadir rastlanan ya da genel akışın aksine bir durumla karşılaştığınızda kullanacağınız deyimdir.
    yok! hayır, ortalama zekanın üstündeyseniz, nadir rastlanan ya da genel akışın aksine bir durumla karşılaştığınızda, kişi en azından hangi dağda kurt öldü sorusunu sorar. olmadı fantezili, emmeli-gömmeli bir deyimi kullanmayı da seçebilir: bayram değil seyran değil eniştem beni niye öptü
  • sikem öyle saati. ben belki çok nadir bakıyorum amk. o zamanda gösterecek mi doğru saati. neyse çok düz adam entrysi oldu bu ama böyle kalsın içimden geldi ak
hesabın var mı? giriş yap