• - ulan çıksana banyodan, napıyon orda!
    - su sıcak akıyor baba ılımasını bekliyorum.
    - ulan barajda su kalmadı, çık eşekoğlueşek!
  • kötü bir durum.

    çıplaksın, suyu ayarlayayım derken kısmen vücudunu ıslatmışsın. ıslak kısımdan yere sular damlıyor ve kuru yerlerdeki kılların diken diken olmuş.

    (bkz: çırılçıplak banyo yapmak)
  • hayattaki en basit gibi görünen fakat en önemli şeylerden biri;duşun sıcaklığınını düzgün bir şekilde ayarlanabilmesi.
  • sabit duş ayarı mekanizmasının icadıyla çözüme kavuşacak sorundur.
  • duşta ılık su isteyenler kombi/şofbeni maksimum 41°c'ye ayarlasınlar. su ısınana kadar da belden asağısını yıkasınlar. 20 lt ile bu iş huzur içinde çözülsün
  • o yüzden duştan önce bir kovaya ilk önce sıcak su sonra da soğuk su ilave edilerek herhangi bir ayarsızlık durumunda kullanılacak su doldurulur ve başlıktan akan su istenilen sıcaklığa gelince duş yapılır. kovadaki su da bol bol durulanmak için kullanılır.

    tabi bu da verimsiz ama en azından boşa kullanılmış su olmuyor. en iyisi sadece kova ile banyo yapmak ama sizin avrupai takılan egolu götünüz kuruyacağından yapmıyorsunuz böyle mantıklı şeyler.
  • siktiredin. musluk suyunun %70inden fazlası fabrikalarda ve tarımda kullanılıyor.

    "birleşmiş milletler gıda ve tarım örgütü (fao)'nün 2016'da yayınlanan 2010 yılı verilerine göre; su kaynaklarının dünyada %69'u sulama, %19'u sanayi, %12'si kentsel tüketimde kullanılmaktadır."

    bu yüzdeler kullanım yüzdeleri. kentsel olarak senin yapacağın tasarruf olsa olsa %3-4 olur. o sebeple sabahlara kadar arayın ılık suyu. ne yararınız ne zararınız olur. bize gelene kadar bu konuyu düşünmesi gerekenler var. düşünmüyorlar. biz düşündürtebiliyor muyuz? biz daha başımızdaki hükümeti değiştiremiyoruz. ne suyu?
hesabın var mı? giriş yap