• herşeyin üstüste geldiği zamanlarda, içinde bulunulan duruma bir çözüm getiremezken kişinin yapmaya çalıştığı ancak asla başaramadığı eylem. sorunlardan uzaklaşmak adına türlü uğraşlar edinip zihni başka şeylerle meşgul etmeye çalışmak da bir işe yaramaz. aklın bir kısmı - hadi şuna tamamı diyelim - düşünsel fazla mesailerden kurtulamaz bir türlü.
  • hic bisey dusunmemeye calirken evet su an da hic bisey dusunmuyorum diye dusundugunu farkeder insan..ugrasilan seyin beyhudeligi cocuk beyninin bilincsiz de olsa ilk defa imkansizlik kavramiyla tanismasini saglar.. bu tip bunyeler ilerde sonsuz looplar yazip bilgisayar kilitlerler ..
  • belli bir belirtlili nesnesi olan ve başarılabilindiği takdirde üzüntüyü engelleyen, aksi haldeyse epey azap veren eylem..
  • cogu insanin "keske uyusam ve bir sure uyanmasam" cumlesi ile dile getirdigi ama mumkun olmayan durum.
  • insani kendi icerisinde cesitli sorgulamara iten eylem. cali$mayiniz. dü$ünmemeye cali$tiginiz anda 'dü$ünüyor' olu$unuz, bunu ba$aramayi$siniz '$imdi ben dusunmuyorsam, kim benim yerime dü$ünüyor ulan' dedirtir önce. daha sonra, 'ben bunu dü$ünmek istemedim, bunu benim yerime kim dü$ünüyor' dersiniz. bir sonra ki a$ama ise, dü$ünenin siz olmadigi yargisina varmak ve bir bedende cifte kimlik tasiyor oldugunuzu dü$ünürsünüz. bunu bile dü$ünen ben degilim belki.

    iyi tarafindan bakarsak, dü$ünmemeniz gereken olgulari, olaylari, fantezileri dü$ündügünüz zaman sucluluk hissinden kurtulabilirsiniz, zira hali hazirda dü$ünen siz degilsiniz; siz dü$ünenin bedenini ta$iyan emanetci konumundasinizdir. bir vapura baktiginiz ilk anda akliniza gelicek olan*dan dolayi sorumlu tutulmadiginiz gibi, herhangi bir kadinin sizde olu$turduklarindan dolayi suclu ya kadin ya da sizin yerinize dü$ünen henüz tanimlayamadigim iks olucaktir.
  • (bkz: smith wesson)
  • aynı şekilde nlp uzmanının biri beyin aktivitileri üzerine ahkam keserken "şimdi kırmızı kurbağayı düşünmeyin" dediğinde dumur olmuş ve önce kırmızı bir kurbağa hayal etmiş sonra onu düşünmemeye çalışmıştım. tabiki başarılı olamadım.
    düşünmemeye çalışmakta,unuttuğunuz bir şeyi kendinizi zorlayarak hatırlamaya çalışmakta algı kanallarınızın tıkanmasına,ve kendinizi huzursuz hissetmenize neden olacaktır.(bkz: kendimden biliyorum)
  • zor bir sorunsal...
    kafanız birşeylere takılmıştır onu düşünmemeye çalışmak ise yaptığınız en saçma şeydir. düşünmemeye çalışmak sadece düşünmeyi ertelemektir...
hesabın var mı? giriş yap