• ticari ismi avodart olan ilacın etken maddesi.finasteride dht'yi %65 civarında bloke ederken dutasteride bunu %95 oranında yapıyor.yan etkilerinin daha fazla olduğu söylense de yapılan kontrollü deneylerde her iki etken maddenin de aşağı yukarı aynı seviyede yan etkileri yapabildiği ortaya konmuştur.misal; libido azalması, erektil disfonksiyon, ejakülasyonda meni azalması, %1 oranında jinekomasti gibi..
  • dutasteride hakkında daha detaylı bilgi için tıklayınız:

    http://hairloss.iahrs.org/…t/update-on-dutasteride/
  • (bkz: dutapros)
    (bkz: avodart)
  • 5 alfa redüktaz inhibitörleri kategorisinde bulunan avodart ve avolve gibi ticari isimler ile piyasada satılan ilaçların etken maddesidir.

    antiandrojendir ve testosteron hormonunun androjenik aktivasyon için dihidrotestosteron hormonuna dönüşümünü yüzde 90 oranda bloke eder. hem tip-1 hem de tip-2 olmak üzere 5 alfa redüktaz enziminin iki versiyonunu birden bloke eder.

    prostat hiperplazisi, androgenetik alopesi, prostat kanseri, prostatit gibi hastalıkların tedavisinde kullanılmaktadır.
  • testosteron'un dihidrotestosteron'a dönüşmesini sağlayan 5 alfa reduktaz enzimini inhibe eden etken bir madde.

    aga konusunda finasteride'tan çok daha iyi olup buna karşın yarılanma süresi yaklaşık olarak 4-5 hafta olduğundan vücuttan atılması biraz zaman alır.

    dutasteride, prostat hacmini yaklaşık olarak %22 oranında küçültür.

    finasteride sadece tip 2'yi inhibe ederken buna karşın dutasteride tip 1 ve tip 2 dhtyi inhibe eder.

    1 mg finasteride, serum dht oranını yaklaşık %65 oranında azaltırken testosteron yaklaşık olarak %4,5 oranında artıyor.
    0,5 mg dutasteride, serum dht oranını yaklaşık %90 oranında azaltırken testosteron yaklaşık %19 oranında artıyor.
    2,5 mg dutasteride, serum dht oranını yaklaşık %96 oranında azaltırken testosteron yaklaşık olarak %22 oranında artıyor.

    testosteron artışları genel olarak belirlenen sınırlar içinde kalıyor.

    scalp'te ise;

    1 mg finasteride, dht oranını yaklaşık %27 oranında azaltırken testosteron yaklaşık olarak %38 oranında artıyor.
    0,5 mg dutasteride, dht oranını yaklaşık %54 oranında azaltırken testosteron yaklaşık olarak %104 oranında artıyor.
    2,5 mg dutasteride, dht oranını yaklaşık %82 oranında azaltırken testosteron yaklaşık olarak %154 oranında artıyor.

    yan etkilere gelecek olursak empotans, libido azalması, ejakülasyon bozuklukları, jinekomasti gibi yan etkilere sahiptir.

    kaynak 1
    kaynak 2

    gelelim esas meseleye yani aga üzerinde başarısına.

    öncelikle fda tarafından sadece finasteride'ın onayı var fakat kaynak 2'de de görüldüğü üzere dutasteride'ın faz 2 çalışmaları yapılmış ve finasteride'tan çok daha iyi olduğu görülmüştür ancak glaxosmithkline olayın aynı proscar, propecia olayına(proscar 5 mg, propecia 1 mg finasteride içermesine karşın propecia'nın fiyatı proscar'dan kat kat fazladır. bunun sebebi de propecia'nın onayı aga iken proscar'ın ki prostat üzerinedir, bu fiyat farkından dolayı insanlar haliyle proscar alıyor) döneceğinden fda onayı almaktan vazgeçmiştirler fakat japonya ve güney kore'de dutasteride onaylıdır.

    en güzel sonuç sanırım şu sitede ki ikizler üzerinde gözüküyor. bir tanesi saç dökülmesi başladığından beri dutasteride kullanıyor, diğeri ise 2009 yılından itibaren dutasteride tedavisine başlıyor.

    aradaki fark çok net bir şekilde belli, sonradan dutasteride kullanmaya başlayan ikizin açık alanları kapanıyor ve saç kalitesi inanılmaz bir şekilde artıyor.

    şu da başka bir başarı hikayesi.

    onun dışında finasteride'ın işe yaramadığı durumlarda da gayet başarı sağlıyor.

    1 senelik etkileri.

    dutasteride, placebo ve finasteride karşılaştırmalı sonuçları.
  • kesinlikle yardıma ihtiyacım olan bir konu bu başlık
  • glaxosmithkline'ın aga konusunda faz 3 çalışmasını yayınlamış olduğu etken madde.

    şaka maka baya baya onay alacaklar sanıyorum ki.

    10 ay gibi uzun bir deneme ile gerçekleşen çalışmada denek değerlendirmeleri, uzman değerlendirmeleri, yan etkiler, saç çıkışları, saç kalitesi, karaciğer enzimleri, cinsel problemler olmak üzere birçok şey değerlendirilmiş.

    şunu da eklemekte fayda var faz 3 çalışması kore'de sadece erkekler üzerinde yapılıp yaş ortalaması 38'dir ve buna katılan denekler norwood-hamilton skalasına göre ıııv, ıv ve v evresindeler.

    kısaca sonuçlardan bahsedecek olursak özellikle korkulan yan etki konusunda placebo ile hemen hemen aynı sonuçlar çıkmış.
    saç çıkışları konusunda ise placebodan üstün olduğu yani dustasteride'ın işe yaradığı bir kez daha kanıtlanmış.

    daha detaylı bilgi için buyrunuz efendim. ingilizce bilmiyorsanız da sıkıntı yok google çeviriyi kullanın ve tablolara bakıp placebo ile karşılaştırın.
  • 18 yaşında başlayan hiçbir şekilde durduramadığım saç dökülmeme son çare olarak buna başvurdum.23 yaşındayım yitirilen özgüveni geri getirmek saçlarımdaki açıklığı kapatmak için saç ekimine kadar yapacak tek çarem bu.
    27.03.2021 tarihinde 3 ay yetecek kadar aldığım malzemeler.
    avodart 0.5 gr 42 tl civarı
    konazol medikal şampuanı 20 tl civarı
    minoxil forte %5 130-150
    xpecia tablet 3 kutu 200 (düzensiz besleniyorum vücuduma vitamin girmiyor denecek kadar)
    iğneli tarak(dermaroller)
    her gece yatmadan önce dermarollerle 5 dakika masaj yapıp üzerine 5-6 fıs minoxil sıkıyorum.avodartı 3 günde bir yada 2 günde bir kullanmayı planlıyorum.xpecia sabah aksam 1 tane.konazolu da her duşta kullanacağım.3 ay boyunca gözlemlerimi paylaşacağım. 6 ay içerisinde bi sonuç almayı planlıyorum.tek umudum bu umarım olur.
    saç için bukadar uğraşmaya gerek var mı diyenler lütfen dalganıza bakın

    edit:7.gün dökülme tüm hızıyla devam ediyor yada saçımla günde 1 duş birde masaj yaptığım için elime geliyor

    edit:1 yıl oldu.ilaçları daha alamadım aşırı arttı fiyatları.kullandıktan 2 ay sonrasına kadar saç hacimlendi gören cok iyi olmus dedi.dökülme sıfır denebilecek seviyeye geldi.bu konuda biraz da psikolojinin etkisi oldu.4.aydan sonra bıraktım ve dökülme hızlandı seyreklik arttı 1 sene sonra sac ekilecek duruma gelir
  • kullanilmasiyla aleti kesip atmanin ayni sey oldugu ilac. kafadaki killar icin bir insan nasil boyle agir bir dht bloke edici kullanir anlamak mumkun degil. geriye donusu mumkun olmayacak sekilde cinsel islev etkisini yitirdikten sonra sac olmus olmamis ne farkeder ki.
  • yaklaşık 1.5 yıldır erkek tipi saç dökülmem yüzünden dermatoloğumun reçetesiyle propecia yani finasteride kullanmamın ardından eczanemden artık propecia'nın satılmadığını öğrendim. bu yüzden 0.5 mg dutasteride'e geçmeyi düşünüyorum ama daha güçlü bir ilaç olduğunu bildiğimden bi tık endişelerim var dozaj hakkında vs. tecrübesi olan ve bu ilacı (avodart) saç dökülmesi için kullanan insanlar bana mesaj atıp tecrübelerini paylaşırsa sevinirim.
hesabın var mı? giriş yap