• doğan ürün mobidik dergisi için yazıp çizdiği çizgi romanın adı.
  • selma fındıklı'nın “duvarın ötesi” öyküsü loş sokağın kadınları’ndan son kadınının hikâyesidir.

    “duvarın ötesi” öyküsünün konusu, mücadeleci ve güçlü bir kadının hikâyesidir. bu kadın çocukluğundan itibaren duvarların ötesini merak eder, özgürleşmek ister. kadın, annesi öldükten sonra yaşadığı bütün olumsuzluklara rağmen cesaretle tüm zorluklara dayanıp duvarları yıkar. kadın çiçekler, güzel kokular ve aydınlıkla bir dünya yaratır.

    bu öykü güçlü bir kadının öyküsüdür. bu kadın loş sokakta annesi, babası ve erkek kardeşiyle yaşamaktadır. annesi evde iş yapmaktadır. babasının da elektrikçi dükkânı vardır ve ayrıca sık sık meyhaneye gitmektedir. yaşadıkları ev yüksek duvarlı, güneş görmeyen ve bu yüzden içinde çiçek bile yetişmeyen bir evdir. bu yüzden kadın, küçüklüğünden itibaren bu evin duvarlarına karşı bir anti-sempati besler. kadının annesi öldükten sonra her şeyden kendisi sorumlu olur. birdenbire babasının çırağı karşısına çıkar ve ona evlenme teklifi eder. kadın, duvarları yıkması şartıyla çırağın teklifini kabul eder. duvarları yıkarlar ve evlenirler. sonuç olarak bu kadın kendisine ve ailesine yeni bir dünya yaratır. artık evinde sardunyalar, kiraz ağaçları, çiçekler yetişebilecek, güneşle dolu bir dünya vardır.

    yazar, “duvarın ötesi” öyküsünde olay örgüsünü kadının seslenişiyle başlatır. kadın,
    hikâyesini anlatmak ister. anlatıcı, kadının evine girer ve evin tasvirine başlar. anlatıcı, kadının evinin sokağın diğer evlerine bakarak değiştiğini fark eder. sonra kadın ve anlatıcı paralel olarak anlatmaya başlarlar. kadının çocukluğundan sonra annesinin ölümünden bahsedilir. kadın, annesi öldükten sonra her şeyin sorumluluğunu alır. kadın zor koşullarla mücadele eder ve sonunda yeni bir dünya yaratmak ümidiyle eşinin yardımıyla duvarları yıkar. öykü mutlu bir sonla biter.
hesabın var mı? giriş yap