• nasıl oluyor da ücretsiz olabiliyor, merak ettiğim şey.
    türkler bulsaydı iletişim bedeli, gönderilen alınan mb başına ek ücret, ötv falan bir mail 0.01 tl gibi bir şey olurdu herhalde.
  • septik zamanlarımda, porno sektörüne katkıda bulunmak amacıyla kurulmuş bir teşkilat olduğunu düşündüğüm elektronik posta.
    hotmail (yanıyor!)
    gmail (bkz: g spot)
    yahoo [orgazm nidası olabilir hani "yehuuu/yihuuu" gibi. (seks literatüründe öyle bir inilti mevcut mudur bilinmez gerçi)]

    tüm penislere siyahi kimlik kazandırmak isteyen birilerinden ve memelerini göstermek için yanıp tutuşan ebru'dan, pınar'dan, vs. mütemadiyen sanal mektuplar gelmesi de işin cabası tabii.
  • günde yaklaşık 200 mail alıp 20 e-mail yazan bir insan olarak bu işleri yönetemiyorum diyenleri aşağıdaki tavsiyeleri önerebileceğim iletişim aracı:

    + gelen mailleri hiçbir zaman silmeyin (her zaman sonradan lazım olan mail çıkabiir).

    + gelen kutusuna gelen bir maille ilgili aksiyon almanız gerekmiyorsa hemen arşivleyin.

    + gelen kutusuna gelen bir maile cevap yazmanız gerekiyorsa hemen yazın asla biriktirmeyin. hatta öncesinde bir iş yapmanız gerekiyorsa o işi yaptıktan sonra hemen bu maile cevap yazın ve arşivleyin.

    + eğer başka bir işin öncesinde tamamlanması ya da o an başka bir işle uğraştığınız bir mail varsa bunları işaretleyin. işaretli maillerinizi her zaman gelen kutusunda tutun ya da gelenlerle birlikte görebileceğiniz bir yerde tutun (gmailde bununla ilgili ayar var).

    + zamanla işaretli elemanların listesi çoğalacaktır. haftada bir yada iki kere bu maillerin üzerinden geçin. çoğunun artık bir önemi kalmaması insana keyif verir. işaretini kaldırıp arşivleyin.

    + gelen kutusunda işaretli mailler dışında asla mail bırakmamaya çalışın.

    + imzanızda muhakkak saygılarımla (türk iş hayatı için hemen her duruma uyan bir kalıptır) ifadesi olsun ve asla her maile özel bir bitirim şekline kasarak vakit harcamayın. yine imzanızda cep telefonu, iş telefonu, email adresi (evet çoğu mailler forward ve reply all diye yazılır ve sadece sizi adreslemek isteyenler olacaktır) bilgileri olsun. ve imzanız hem yeni maillerde hem de cevaplarda da görünecek şekilde ayarlayın.
  • mükemmel bir iletişim seçeneği olmasına karşın laçkalaştırılmış olması neticesinde işlerin kendisinden önceki döneme kıyasla daha gevşek ilerlediği hede. bi de bir cümlelik mailin altındaki iki paragraflık imzalar çok itici, kısa yapın şunları lan! adam muhasebe bürosunda ofisboy, sanırsın ki enterprise'ın komuta merkezi amiri... ünvanına sıçtıklarım.
  • çok garip, komplike adresler alınmasına vesile olan haberleşme aracı.
    özellikle mezuniyet döneminde olan öğrencilerin e-posta adresi olarak:
    damla_u_y_gbbb@gmail.com
    darkcloud_bjk@yahoo.com
    gibi adresler almaları örnek olarak verilebilir.
    peki kuzucuğum... iş görüşmesine gittin ve hasbelkader sana e-posta adresin soruldu...
    nasıl söyleyeceksin? birisi sana önemli bir belge gönderecek ya da...
    koskoca genel yayın yönetmenine, ankara temsilcisine "alt çizgi, 3 tane b" diye izah mı edeceksin?
    yaratıcılığınıza sonsuz saygım var... ancak lütfen hocalarınızla olan yazışmalarınız için ve iş görüşmelerinizde daha makul/anlaşılır e-posta adreslerini tercih ediniz.
  • insanların mars gezegenine, koloni kurmak için çalışmalar yürüttüğü dönemde, hala kendisine gönderilen e-maili okumayıp, vereceği cevabın gecikmesi yüzünden, koca projeleri durduran insanların, çalışma hayatında arz-o endam ettiği, nasıl kullanıldığını dahi bilmeyen insanların, astronomik (altı haneli) maaşlar ile iş yaptığını sandığı, teknolojinin insanlar arası iletişim yolunda attığı en büyük adım olan, elektronik posta hizmetinin adıdır.
  • her ne kadar mektubun elektronik alandaki yansıması olsa da ikona olarak genellikle zarf simgesini kullanır.

    benim merak ettiğim bir şey var. bundan yüzlerce yıl sonrasını hayal edelim, elden verilen mektup olayı tamamen kalksın, her şey elektronik ortamda halledilsin. doğal olarak dünyada zarf denen bir şey kalmasın.

    e-mail'in simgesini, içine iki tane köşegen çizili olan dikdörtgen bir şekil olarak gören ama buna anlam veremeyen biri, biraz da heyecanlıysa olayın tarihini öğrenmek istese; gerçeği öğrendiğinde, yaşadığı şaşkınlığı yazıya döküp resimlerle zenginleştirerek facebook'ta veya o zamanın popüler bir sosyal ağında paylaşsa, alacağı tepki nasıl olurdu?

    " bundan yıllar önce, henüz elektronik posta yok iken insanlar mektuplarını elleriyle yazarlardı. ve zarf adını verdikleri şeyin içinde muhafaza ederler, bir yerlere gönderirlerdi. şekli de şöyle bir şeydi.

    işte bizim de bugün e-mail kutularımızda gördüğümüz dikdörtgen simge buradan geliyor."
  • elektronik posta
  • msg body (mesaj'in ta kendisi) olmazsa mail sadece tek bitlik bilgi tasir.. (ben sana mesaj gonderdim, haberin olsun) :)
    turkcesi icin degisik oneriler var,
    kullanimda olan e-posta'nin yaninda, emtup (mektup'tan oynama), elmek (el-mek) gibi.. elmek gramer olarak sakat, sana elmek attim.. pek uygun degil.. sana elledim belki daha uygun..
  • kullanımı hala azalmamış iletişim aracı. iyi bir şey gerçi bu. bundan bir kaç sene önce e-mail öldü, yavaş yavaş bitecek diyen acayip fütüristler vardı. şimdi bakıyorum her kartvizitte kocaman yazılmış e-mail adresleri, küçük büyük tüm şirketler her işlerini buradan hallediyor. kullanımı azalmaktan çok artmaya başladı sanki.
hesabın var mı? giriş yap