• milli eğitim bakanlığının uygulamaya koyduğu bir sistem. tüm okulların öğrenci öğretmen ve ders bilgilerini içeren bu sistemde öğretmenler tc kimlik numaralarını kullanıcı adı olarak kullanıyor bu numaranın ilk beş hanesini ise şifre olarak giriyorlar. bu sebeple ilk kullanımda kesinlikle şifre değişikliği yapmak gerekiyor.

    (bkz: http://e-okul.meb.gov.tr/logineokul.aspx)
  • milli eğitim bakanlığının yeni projesi. efendim şimdi bu e-okul sayesinde tüm öğretmenler notları internet üzerinden giriyorlar ve bunun akabinde karneler e- okul'dan basılıyor. bu sene ilk kez uygulanmaya başlandı. an itibariyle sisteme sadece öğretmenler ve idareciler girebiliyorlar. ama sanırım ileride herkese açık bir sistem olacak ve veliler bu sayede çocuklarının notlarını internet üzerinden öğrenebilecekler. hatta biraz daha ileride karne basımı yerine sadece e-okul devrede olacak. tabii ki bunun olabilmesi için halkımızın internet kullanım oranının yükselmesi gerekmekte. son olarak adresi de verelim ve konuyu burada noktalayalım:

    http://e-okul.meb.gov.tr/
  • resmi ve özel tüm ilköğretim okullarının 2007-2008 birinci dönem öğrenci karnelerini basmak için kullanacakları sistemdir.

    ayrıca yakın zamanda öğrenci velileri için veli bilgilendirme servisi kullanıma açılacak, veliler velisi oldukları öğrencinin t.c. kimlik numarası ve okul numarası ile sisteme girerek öğrenciyle ilgili ders programını, notlarını, devamsızlıklarını, okul ve öğretmenler tarafından yapılan duyuruları görebileceklerdir.
  • e-okul kullananlar genç yaşta ölür diye bir uyarının mutlaka ana sayfasında yazması gerektiğine inandığım uygulamadır.
  • öğretmenlerin öğrencilerin okuduğu bütün kitapların adını, türünü ve sayfa sayısını teker teker sisteme girdiği elektronik karne uygulaması.
  • server yetmezliğinden dolayı 10 sn.lik işinizi ortalama 5 dakika süresinde yapabildiğiniz, karne ve öğrenci sınav kimlik kartlarının çıkış tarihlerinde açılması günleri bulan, insanı bilgisayar başında geçirdiği süre için çok farklı küfürler ürettirebilen bir elektronik veri tabanı sistemi.
    meb büyüklerinin nasıl olurda böyle bir mekanizmayı akıllarına getirebildiğine halen şaşırmaktayım.
  • (bkz: e- ızdırap)
  • insanı sinir eden sistem. evet son günlere bırakma ve telaşının etkisiyle hatlarda yaşanan yoğunluk nedeniyle uzunca bir süre ulaşma sıkınıtısı yaşandı. kaldı ki yoğun olmasa da kafasına göre kesilip durmakta.
    yöneltme formalrını tam not girişlerini yapıldığı dönemde neden bir ekleyip bir kaldırdıklarına akıl sır erdiebilmiş değilim.
    öğrencilerin davranış notlarını 10 dk nasıl atarsın projesine katkıda bulunan bir sistemdir. iyice değerlendirmek isterseniz çoktan yazdığınız onca notla beraber sistemden çıkışınız verilmiş ve hepsini sil baştan yinelemeniz gerekecek.
    kaç gündür söyletmiştir kendisine kısaca...
  • teknolojinin gerekliliği göz önüne alındığında yapılandırmacı eğitim anlayışı ile "yenilenen" eğitim sistemimizde tamamlayıcı bir uygulama olmuştur e okul.

    "her okulda internet mi var ki e okula girilsin" diyenler için milli eğitim bakanlığı ile ulaştırma bakanlığının her okula internet projesi için çalıştıklarını söyleyebiliriz.

    faideleri: e okulun gelmesiyle beraber öğrenci işlerinde kolaylık sağlanmıştır. kırtasiyecilik de azalmıştır ki bu da tasarruf demektir bir şekilde, iyidir. hem öğretmen açısından hem de veliler açısından "devamsızlık takibi" rahat yapılabilmektedir. sisteme girilen öğrenci davranışları, öğrenci sosyal etkinlikleri raporu, okunan kitaplar; öğretmenin öğrenciyi daha objektif değerlendirmesini sağlıyor.
    eğitim sistemimizin en önemli eksiklerinden olan "yönlendirme"ye e okulda hafiften bir çözüm sağlanmaya çalışılmış olsa da yetersizdir, iyimser görüşle: belki biraz işe yarar?

    fakaaat: sistemin iyileştirilmesi, sınav ve karne zamanlarında sitenin çökmemesi gerekmektedir. ayrıca öğrencinin okuduğu kitaplar bölümünde her öğrenci için kitapların tek tek yazılması ayıptır, yıldırır öğretmenleri. çözüm için, bütün kitapların yer aldığı bir kütüphane bölümü oluşturulabilir ve kitaplar da oradan seçilerek sisteme eklenebilir..
    ayrıca velilerin "herşeyi siteden takip edebiliyorum" diyip okula gelmemeleri okul-öğrenci-veli üçgenine ciddi zararlar verir. öğretmenlerin velileri okula çekecek çeşitli etkinlikler düzenlemeleri/üretmeleri gerekmektedir.

    pilot uygulamaların olumlu sonuç vermesinden dolayı; 2008-2009 eğitim öğretim yılından itibaren ortaöğretim kurumları da e okul uygulamasına geçmiştir. hayırlı uğurlu olsundur.
hesabın var mı? giriş yap