• istanbuldaki e-sınav merkezleri

    avcılar e-sınav merkezi
    avcılar mesleki ve teknik anadolu lisesi
    e-5 karayolu üzeri avcılar yanyol girişi
    metrobüs avcılar durağı karşısı 34310 /avcılar

    güngören e-sınav merkezi
    sultan alparslan anadolu imam hatip lisesi
    merkez mahallesi, abdi ipekçi cd. no:20/güngören

    üsküdar e-sınav merkezi
    haydarpaşa anadolu lisesi
    altunizade mahallesi, okul sk. no:2/üsküdar

    bakırköy e-sınav merkezi
    bakırköy anadolu lisesi
    yeni mahalle istanbul caddesi no 95 bakırköy

    küçükçekmece e-sınav merkezi
    toki avrupa konutları ortaokulu
    halkalı merkez mah. 1.posta sk. no: 5
    iç kapı no: 1 küçükçekmece (belediyenin altında avrupa konutları 3 var,orası işte)

    beşiktaş e-sınav merkezi
    kılıç alipaşa ilköğretim okulu
    ortaköy mahallesi naci cad. kılıç alipaşa
    ilköğretim okul blok no.57/beşiktaş

    kartal e-sınav merkezi
    imkb mesleki ve teknik anadolu lisesi
    esentepe mah. pamuk sk. no: 7 kartal

    tuzla e-sınav merkezi
    ibni sina ortaokulu
    ibni sina ortaokulu evliya çelebi mah.
    gündoğdu sk. no:3 tuzla

    sancaktepe e-sınav merkezi
    yahya kemal beyatlı ilkokulu
    emek mah. yenice sok.no.21iç kapı no.1/sancaktepe

    eyüp e-sınav merkezi
    islambey ilkokulu
    islambey mahallesi islambey cad.
    no.37-39/ eyüpsultan

    şişli e-sınav merkezi
    şehit murat demirci ortaokulu
    19 mayıs mahallesi fulya bayırı sok.
    no. 6 iç kapı no.a/şişli

    kağıthane e-sınav merkezi
    cevdet şamikoğlu ortaokulu
    gürsel mahallesi darülacize cad. no.38
    iç kapı no. a /kağıthane

    bugünkü sevabımızı da işledik.şükür.
  • saçmalık olduğunu düşünmediğim; aksine daha yararlı bulduğum bir uygulama.
  • sistem harika. bugün girdim 16 dakikada sınavı bitirdim. 17. dakika sonucumu biliyordum.

    sınavı bitirdiğiniz gibi “sınavı bitir”e basıyorsun. görevli kendi bilgisayarından senin bitirdiğini görüyor hemen imzalayacağın kağıtları ayarlıyor. sonrasında banka girişlerindeki gibi bir standın üzerindeki dokunmatik ekrana tc kimlik numaranı giriyorsun, sorgula dediğin gibi sonucunu görüyorsun. yazıdır diyorsun sonucunu fişe basıyor. tertemiz.
  • bugün girdiğim online ehliyet sınavının kısa adı.

    deneyimlerimi paylaşayım. normal yazılı sınava girer gibi meb'in belirlediği merkezler var. bu merkezlere sınav günü sınav saatinden yarım saat kadar önce gitseniz yetiyor. nerede gireceğinizi sürücü kursunuzdan verilecek belgede görebilirsiniz. sınav bilgisayarlı bir laboratuvarda yapılıyor. herkes kendisi için önceden belirlenmiş bilgisayarına oturuyor ve belge kontrolünden sonra sınava baslıyorsunuz. 50 soruyu cözdükten sonra sınavı bitir seçeneğini işaretlediğiniz an sınav sonucunuz hazır olmuş oluyor. çıktıktan sonra sınıfın önünde bulunan ekrana tc kimlik numaranı yazıp sonucunu alıp işin bitirmiş oluyorsun.
  • 45 dk zaman zarfında 50 soruya cevap vermeniz gereken süper sistem.
    ekrana dokunarak yapılıyor sınav.
    1 bina sorumlusu, 1 uygulayıcı, 1 başkan, 1 gözetmen, 1 polis memuru ve 1 hizmetli eşliğinde sınav uygulanıyor.
    joker adaylar için kabus. kesinlikle yakalınıyorlar. zira salonlarda ses ve görüntü kaydı da yapılıyor. ve bakanlık sürekli gözlemliyor.
    çalışan bilen insan için 15-20 dakikada sınav bitiyor. sonuç ise salon çıkışındaki kiosk cihazından anında öğrenilebilir. bu arada geçme notu 70. ve yanlış doğruyu götürmüyor.
    ha bir de yabancı uyruklular için (suriyelilerin vs) sorular arapçaya dönüşebiliyor. bunun için yapılması gereken sınav öncesinde gidilen sürücü kursundan sınava arapça olarak girmek istiyorum diye başvuru yapmak.
  • uygulamayı gayet başarılı buldum.
    hem pratik hem gereksiz kağıt israfını da önlüyor.
    dün girdiğim ehliyet sınavının sonucunu biter bitmez öğrendim.
    bütünüyle sevdiğimi söyleyebileceğim uygulama.
  • joker aday olarak başkasının yerine girmenin çok yaygın olduğu ama kesinlikle teşebbüs edilmemesi gereken ehliyet sınavı, zira pc'ye oturduğunuz andan itibaren kamera aday ile pc başındaki kişi arasında eşleştirme yapıyor benzerlik %55 altında kalırsa{sınav sorumlusu ana bilgisayardan bunu görüyor} ekstra güvenlik sorularına muhatap oluyorsunuz bilemezseniz sınavınız iptal edilir, tutanak tutulur, polis eşliğinde karakola gidersiniz ve hakkınızda dava açılır.
    50 soruluk basit bir sınav için üstelik defalarca girme hakkınız var para verip joker tutmayın yahut yakınlarınızı sınava sokmayın.
  • milli eğitim bakanlığı'nın düzenlediği elektronik sınav.

    sınava başvuru ücreti 90 tl olup sürücü kursları üzerinden randevu alınır.sınav başvurusu onaylanan kişi randevu sistemi tarafından belirlenen e-sınav tarihinden en az 4 gün önce randevusunu değiştirebilir.sınavda başarısız olursanız en erken 15 en geç 45 gün içerisinde tekrar randevu alarak sınava girmek zorundasınız.sınava başvururken sisteme kaydedilen fotoğrafınızın biyometrik ve son 6 ay içerisinde çekilmiş olması gerekmektedir.

    türkiye çapında 81 ilde 100'den fazla sınav salonu mevcut. sadece istanbul'da 12 salon var.(tuzla,sancaktepe,bakırköy,beşiktaş,eyüpsultan,kağıthane,güngören,avcılar,küçükçekmece,şişli,kartal,üsküdar)

    sınav süresi 45 dakikadır. 50 soru var.burada dikkat etmeniz gereken nokta (olaki sınava geç kalırsanız) sınavdan biri çıkana kadar içeri girebilirsiniz.ama tabi süre kısıtlaması olmadığı için içeriden 5 dk'da sınavı bitirip çıkanlarda olabilir.yani bu durum sizin hem lehinize hem aleyhinize olabilir.

    sınavda yabancı adaylar için çeviri özelliği var.bu faydalı hizmetten yararlanabilmek için sınav tarihinden en az 2 gün önce durumu kayıt olduğu kursa bildirmesi gerekmekte sisteme oradan girilecek.aynı zamanda işitme engelli adaylar için işaret diline çevrilmiş videolu anlatımda mevcut ancak bu özelliğinde kullanılabilmesi için sınav tarihinden en az 2 gün önce başvuruda bulunduğu sürücü kursuna bildirip sınav başvuru modülüne bu durumu işletmesi gereklidir.

    sınava girecek olan aday sürücü kursundan aldığı renkli fotoğraflı mühürlü/kaşeli sınav başvuru belgesi ve kimliği ile sınav saatinden en az 20 dk önce sınav merkezinde hazır bulunmalıdır.salona cep telefonu çanta vs alınmıyor çoğu yerde kilitli emanet dolapları var oralara bırakabilirsiniz. üst aramasından ve kimlik kontrolünden sonra içeri giriyorsunuz.sınav dokunmatik ekranlı bilgisayarlar üzerinden yapılıyor.bilgisayarda yüz tanıma sistemi var sınava başkasının yerine girmeye çalışan uyanıklar için.sınav salonu kameralar ile kayıt altında zaten.salon görevlileri gerekli açıklamaları yaptıktan sonra sınavı başlıyor.ekran çok basit aynı zamanda soru numaraları altta dizili oluyor istediğinize tıklayıp direkt o soruya'da gidebilirsiniz.resimler küçük gelirse üzerine tıklayıp büyütebilirsiniz.sınav bittikten sonra imzalarınız var onu unutmayın.salondan çıktıktan sonra dışarıdaki kiosk cihazına t.c. kimlik numaranızı girerek sonucu öğrenebilirsiniz.
  • muhteşem bir uygulama.
    kağıt kalem derdi yok ve sınav sonucunuzu hemen öğrenebiliyorsunuz.
    50 tane soru var. en az 35 tanesini doğru yapmanız gerekiyor. 70 aldığınızda sınavı geçmiş oluyorsunuz. doğrular yanlışları götürmüyor. mümkün olduğu kadar boş bırakmayın. bilmiyorsanız da atın.
    sınava girecekler için konuları okuyup vakit harcamayın. bol bol çıkmış soruları çözün. benim tavsiye edebileceğim sınav sisteminde site olan : (bkz: ehliyethane) ben bu siteden çözmüştüm. bol bol soru var.

    sınav heyecanı olanlar için bu bölümü yazıyorum. ben sınava girerken buraya bakmıştım fakat yeterli yazıyı görememiştim. bu yüzden benden sonraki kişiler için yazıyorum bu aşamayı. sınava girdiğinizde önce kapıda sınavda yasak olan eşyalarınızı çıkarmanız için uyarı yapıyorlar. bizde dolap vardı. herkese dolap verdiler. anahtarlar bir görevlide kaldı. daha sonra tek tek listeden adınızı okuyorlar ve oturacağınız masanın numarasını söylüyorlar. kapıdan girerken görevli sınav kağıdınıza ve kimliğinize bakıyor ve devam edip masanıza oturuyorsunuz. masaya oturduğunuzda 10-15 sn olacak şekilde kameraya bakıyorsunuz. kamera sizi tanımlıyor. kötü çıkmanız önemli değil. birkaç sefer çekim alıyor. bu yüzden hoca konuşana kadar siz kameraya bakmaya devam edin. 4-5 çekim alıyor zaten.
    sınav başlayıp bittiğinde 2 tane kağıda imza atıyorsunuz. zaten siz sınavı bitir dediğinizde görevlinin de sayfasına isminiz düşüyor ve kağıtlarınızı önünüze koyuyor.
    kapının önünde bir sistem var. buraya t.c. kimlik numaranızı girdiğinizde puanınız ve geçip geçmeme durumunuzu görebiliyorsunuz.
  • bugün akşam üzeri gireceğim sınavdır. sonuçları buradan paylaşırım, gireceklere başarılar dilerim...
    edit: evet beyler 94 almışım...
hesabın var mı? giriş yap