• ing. dogu koyu. daha spesifik olarak, new york'un manhattan bolgesinde, adanin guneydogu bolgesine verilen ad. eskiden sefil bir mahalle iken son senelerde yeni acilan barlar vs.ler ile pek bir in oldugu soylenir.
  • sinirlarini cizmek gerekirse: batida broadway, doguda east river, kuzeyde east 14th street, guneyde de east houston street. belkemigi st. marks place, astor place'ten thompkin square park'a uzanir uzerindeki bilumun alternatif mekanlarla. beautiful people vardir her yerde. cihangir-taksim andirir sanki yer yer.
  • en sevdigim muzik dukkani other music'e ve new york punk'inin ciktigi yer kabul edilen cbgb'ye de evsahipligi yapar.
  • en güzel men in black 2 adlı filmde tasvir edilmiştir. dünyaya giriş yapmak isteyen uzaylılara -kimi yeşil, kimi 20 kollu, kimi 5 metre- uymaları gereken kurallar anlatılmaktadır:

    gümrük görevlisi: sadece geceleri sokağa çıkın. illa gündüz çıkmanız gerekiyorsa east village'a gidin!
  • buradaki deli potansiyeli o kadar fazladir ki bazen akilliyi da deli sanip basinizi belaya sokabilirsiniz dikkat etmekte yarar var. ayrica eger gunun birinde aksaray pavyonlarini ozlerseniz hic dusunmeden leela denen mekana gidebilirsiniz. east village bunyesinde cok ilginc alt kulturunde alt kulturu denilebilecek urunler satan magazalarda bulunur. misal sirf vampir aksesuari satan bir magazaya rastlayabilirsiniz. ave c her ne kadar guvenli gozuksede dikkat etmekte yarar var. zira hafta sonlari silah sesleri duymak mumkundur zenci ceteleri sayesinde. sevgili sozlukculere aksam saatlerinde ave c den oteye gitmemeleri yonunde tavsiye verebiliriyim. ayrica burda yolda yururken, gece sokaklarda takilirken karsiniza size zorla ceket, ipod, bos cuzdan satmaya calisan kapkaccilar cikabilir, sasirmayin. 5th streetten east houston a dogru yurudukce porto rikolularin yogunlugu goze carpar. buradaki cesitlilik o kadar fazladir ki anlamakta zorluk cekersiniz. ayrica eglence anlayisiniz taksim kulturune paralelse kesinlikle dogru adrestesiniz. yazlari ayri bir guzeldir east village. tomkins square park ta kopek besleyen homeless gorup sasirdiktan sonra ipod dinleyen homeless da gorup ustune dumurun kralini yasarsiniz. homeless i bile ayri bir manyaktir buranin. tarih boyunca bir cok unluye ev sahipligi yapmistir ve yapmaktadir. 1 dolarlik pizzacilarada ev sahipligi yapar eger cebinizde paraniz yoksa allahim sana geliyorum diye pizzaciya kosturtur adami. ayrica nargile icmek isteyenler icin bir suru alternatif vardir burada. iceride power turk olmayan bir nargile cafe ozlemi ceken insanlar icin tam bir cennet sayilabilir. turk yogunluguda oldukca fazladir. yolda yururken 2-3 m buyuklugunde sanli galatasaray bayragina rastlayip sasirmazsiniz. ayrica bisikletle gezmesi en guzel manhattan kosesidir. st.marks ustundeki saticilarin cogu tibetlidir. oyle iyimser gozukmelerine ragmen cok guzel adam kaziklama potansiyeline sahiptirler aman dikkat diyoruz. seviyorum lan burayi...
hesabın var mı? giriş yap