• güzel insan,aşmış yönetmen david cronenberg'in aciz kullarını meraka düşürdüğü, 2007'de görebileceğimiz filmi. büyük bir olasılıkla göğüslerini bizden esirgemiyecek naomi watts'ın, viggo mortensen'in ve vincent cassel'in olacağı da düşünüldüğünde çok güzel bir şey olacağı kesindir.
  • avrasya film festivali kapsamında izleme fırsatı bulduğum cronenberg'in son filmi. ebe olarak bir hastanede çalışan anna'nin, doğum yaparken ölen 14 yaşındaki bir kızın günlüğünü bulması ve günlük yüzünden londra'nın en büyük suç şebekelerinden birinin hedefi haline gelmesinin anlatıldığı filmde, cronenberg'in olmazsa olmazı şiddetinin yanında viggo mortensen'in etkileyici oyunculuğu yer alıyor. rus aksanından pek anlamam ama bilenlerin dediğine göre mortensen aksan konusunda da çok başarılıymış. iyi bir yönetmene, bir de iyi oyunculuk eklenince ortaya izlenesi bir gangster filmi çıkıvermiş.
  • rus mafyası filmi.

    içinde bol şiddet kan kavga sahneleri karışmış.
    gozunu kırpmadan seyreden insanları alkışlamak lazım.
    filmde bir ara o kadar kanlı bir sahne oldu ki tüm salon hep beraber bir oha cektik.
    kaba bir durum. direkt gözleri kapatıp oyulan gozleri görmezden gelmek de bir çözümdü oysa.

    insan ilk başta kulaklarına inanamasa da türkce bir kaç replik vardı. (bkz: hadi canım)

    --- spoiler ---

    ve ogrenilen dersler:
    1-iyiler ölmez (filmlerde).
    2-kralı vurmadan kral olunmaz.

    --- spoiler ---
  • "tek kelimeyle tüyler ürpetici..."
    empire

    "100 dakikaya sığdırılmış bir insanlık dramı"
    weekly digest

    "hayatı sorgulamanıza neden olacak bir şaheser"
    new york times
  • insanin gozunu rahatsiz eden siddeti, ruhunu rahatsiz ettirmeden islemeyi basarabilmis muhtesem bir film.

    --- spoiler ---

    ''i am driver, i go left. i go right. i go straight ahead. that's it.''

    --- spoiler ---
  • viggo mortensen'in rolune gosterdigi ozenin gercekten takdir edilesi oldugu film...

    --- spoiler ---
    filmin son sahnesinde viggo mortensen'in elinde, rus hapisanelerinde yaygin olan ve mahkumlar tarafindan plastik cakmaklari eritek yapilan tespih benzerimsi seyi gormek mumkun...
    --- spoiler ---
  • --- spoiler ---

    fantastik bir hamam sahnesiyle tam bir david cronenberg üretimi olabilmiş film. cronenberg'in takıntılı olduğu metamorfoz, insan anatomisi gibi konulara bu sahnede bolca gönderme yapılmıştır. viggo mortensen in taşakları bacak arasına sıkışmış, yerden emekliyen görüntüsü çoğu kişiye insan dışı bir anatomiyi çağrıştırıyor olsa gerek.

    --- spoiler ---
  • toronto film festivali'nde david cronenberg'e ödül getirmiş filmdir..
  • david cronenberg’in, bilumum milletten mafyayi arastirdigi gorulen film. tuyler urpertici bir siddet var ama bu siddet gereksiz durmuyor ve hikayeyi iyi besliyor. yine de bazi sahnelerde gozleri kapamakta fayda var. iyi kurgulanmis, iyi anlatilmis, yavas acilan ve vuran bir hikaye. ama asil onem arz eden ozelligi, super oyunculuklari olan bir film. viggo mortensen ve vincent cassel ne yapmis, nasil yapmislar da boylesine asmislar bilmiyorum.

    ayrica turkiye’ de mafyaydi, devletti, bilmemneydi dizisi, filmi ceken (yahut cektigini zanneden) kisilerin, «nasil yapmali?» minvalinde defalarca izlemesi gereken film.
hesabın var mı? giriş yap