• aidsten ölen rapçi genç bi dönem dr dreyle papaz olmuşlardı tatsız olaylar gergin dakikalar yaşamıştık alkollüydüm biraz tam hatırlıyamıacam şimdi
  • (bkz: nwa)
  • bone thugsbone thugs yapan adamdır. respect.
  • real compton city klibinde dr dre'nin gay gibi resimleri gösterilmektedir ben hala aslı var mıdır merak ederim. ayrıca bone thugs-n-harmony grubu her albümlerinin arka kapağına eazy e'nin ölümünün üzerinden geçen gün sayısını yazmaktadır.
  • kisa boylu ufak tefek ama tasakli adam taniminin hakkini veren rahmetli zenci rapper.
  • ufak mufak ama gördüğüm en atarlı adamlardandır kendisi.çakma gangsta dreninde real mother fucking g's şarkısında acımadan eline koluna vermiştir zamanında.öldü yaşayıpta diğerleri gibi yavşak pop gangster olcağına ölmesi daha iyi.
  • dr. dre en son çektiği klip olan i need a doctor'da eric lynn wright'i (aka. eazy-e) ve diğer merhum müzisyenleri anarak bir nebze de olsa pasımızı aldı.

    http://www.youtube.com/…x-q&feature=player_embedded
  • 1995 senesinde aids'den dolayı kaybettiğimiz west coast efsanesi.

    1987'de jerry heller isimli menajer ile ruthless records'ı kurmuştur ve n.w.a isimli efsanevi oluşum bu çatı altında bir araya gelmiştir. 1987'nin toplama albümü n.w.a and the posse'den sonra 1988'de rap tarihini değiştiren n.w.a klasiği straight outta compton ve 1988'de kendisinin ilk solo albümü olan eazy-duz-it yayınlanmıştır. ruthless records daha sonra da başarılı albümler yayınlamaya devam etmiştir.

    aslında iyi bir rapçi değildir. kaliteli sözler yazma yeteneği ve yüksek bir tekniği yoktur. hatta sözlerinin çok önemli kısmını ice cube ve the d.o.c gibi isimler onun için yazmıştır ve bu sır değildir. (bkz: ghostwriting)
    iyi bir rapçi olmadığı halde onu popüler ve dikkat çekici yapan şey, gangsta imajıyla çelişen ironik görüntüsü ve karizmasıdır. kısa boylu, kıvırcık saçlı ve ergen sesli bir adam olmasına rağmen bu sempatik tavrı ile kitlelerin beğendiği bir isim olmuştur.

    zengin olduktan sonra dahi evini ve arabasını değiştirmeyip, ölene kadar aynı koşullarda yaşaması takdir edilecek bir durum olsa da çok önemli isimlere ayıplar etmiştir.
    menajer jerry heller ile beraber diğer n.w.a üyelerinin paylarına düşen paraları tam olarak ödememiş ve grup üyelerinin emeklerini cebe indirmeye kalkmışlardır. grubun kazancı daha çok eazy-e ve jerry heller'ın ellerinde toplanmaya başlayınca, ice cube durumun farkına varmış ve neredeyse tüm sözlerini yazdığı eazy-e'nin kendisine böyle bir ayıp etmesini kaldıramayıp gruptan ayrılmıştır. eazy-e'nin bu yanlışına rağmen n.w.a yoluna ice cube olmadan devam etmiştir. bu dönemde n.w.a, eazy-e'nin gazına gelerek ice cube'a diss atmaktan ve onu "hain" olarak damgalamaktan çekinmemiştir. bunun üzerine ice cube da no vaseline isimli üst düzey bir diss yayınlamıştır. fakat sonradan başta dr. dre olmak üzere, diğer n.w.a üyeleri de eazy-e tarafından dolandırıldıklarını anlayınca grup dağılmıştır. bunun üzerine iyice saldırganlaşan eazy-e, bariz şekilde haksız olmasına rağmen dr. dre'ye ağır diss'ler atmış ve onun geçmişteki fotoğraflarıyla dalga geçmiştir. bu noktadan sonra west coast içinde bir bölünme yaşanmış ve dr. dre, snoop dogg gibi isimler diss şarkılarıyla eazy-e'ye ağzının payını vermişlerdir.

    1991'de george h. w. bush tarafından beyaz saray'da yemeğe davet edilmişliği de vardır.

    tüm yanlışlarına ve ayıplarına rağmen yine de eski günlerin hatrına severiz kendisini..
    dr. dre de konserlerinde ve kliplerinde kendisini anmakta ve eazy-e'yi özlediğini söylemektedir.
  • 1963-1995 yılları arasında yaşamış eski ünlü rapper. california doğumludur ve nwa grubuyla şöhrete kavuşmuştur. gangsta rap'in kurucusu sayılabilir. 1995 yılında aids'den ölmüştür.

    http://en.wikipedia.org/wiki/eazy-e
  • aidse yakalandıktan sonra luv 4 dem gansta'z adlı şarkıyı yazmış ve şarkıya şöyle birkaç söz eklemiştir:

    they got no cure for this sickness
    i get paid for the way that i kicked this
hesabın var mı? giriş yap