• itü-kktc eğitim-araştırma yerleşkeleri, gazimağusa yerleşkesi davetli mimari proje yarışması'nda birincilik ödülü kazanmış genç mimar. instagram'da severek takip ettigim, bana ilham kaynağı olmuş nadide hesaplardan da birisinin sahibidir. türkiye'ye dönerken iphone götürülesi, ipad alınası nadide insanlardan. yeri ayrı, güzel dost. inşallah adını daha sık duyarız.
  • instagram'da su cocukluk fotografinin altinda kendini anlattigi yazisiyla gunume nese katmistir. bugun dogum gunu. iyi ki var. iyi ki can dostum.

    allah hayirli uzun omerler versin diyerek yaziyi asagida paylasiyorum. affetsin.

    "05.05.2014. bugün doğum günüm. 1987'nin miladi mayıs'ın 5'i, hicri ramazan'ın 6'sı bi salı günü ikindi okunmazdan evvel yeşilhisar'da tam bi boğa burcu erkeyi olarak doğmuşum. doğdum deil; doğmuşum. çünkü ben doğdumu görmedim sonuçta; rivayet bunlar. hikaye yani; bu teze göre doğmamış da olabilirim. burcum boğa olduğu için en iyi başak kızı ile geçinebilirmişim. bunu öğrendim günden beri kararlıyım evleneceğim kızda aradım ilk seçenek bu olacak. geçim zor yoksa dırdır da dırdır :/ hergün özdemir asaf okucak halimiz yok; arada eşofman giyip burun karıştırarak maç da izleyeceksin sonuçta. yani parola başak. neyse doğumdan sonraki ilk hikayem başparmağımı ağzıma götürüp tüm doğumhaneyi inletecek kadar cokkurdatıp emmem olmuş. yaramaz olacak bu diye gülüşmüş hemşireler; ay yerim onları. böyle bi hikaye ile başlayan hayattan çok da bişi beklememek lazım. ebemle tanıştım. nası tanışmayım benden sonraki 2 kız kardeşimi de o doğurttu. aile ebemiz. neyse. fotoğraf diyorum 2,5 ya da 3 yaşlarımdan. kız çocuk sever erkek sevmem. ama itiraf edin; sevimlilik seviyem bi erkek çocuk sevimlilik ortalamasının haylice üstünde. beyazlık, masumluk, şapşik bakış fln. aslında sünnet fotoğrafımı da paylaşırdım sizlen ama zırlayarak annemden zorla aldığım fotograf makinası ile oynarken tüm filmleri yakmışım. on numara erkek çocuk hareketi olmuş. bu fotoda elime gül verip kız gibi masumlaştırana da diyecek iki lafım var; erkek adama yapılmazdı bu. haşere yaramaz bi çocuk muma çevrilmezdi. araba ver silah ver abi gül ne. annem hep der sen büyüyemeden öleceksin sanardım; o kadar yaramazdın. sürekli merdivenden düşen, kardeşini arabadan itip asfalta yapıştıran sırtına eşek niyetine binip gezen, yere yumurta kırarak tuzak hazırlayıp annesini kaydırıp düşüren, evden kaçıp çarşıda kaybolan, kapı menteşesine oyuncak sıkıştırıp içindeki küçük insanları çıkartmaya çalışan haşere bi yaratıkmışım :/ yalnız şu komik; tanıdık ben emsal bi kızı öpecem diye kovalayıp caminin hanımlar mahvil katından düşürmüşüm. bu olaydan sonra efsane olmuşum. sapıkmışım. şimdi kız görsem kafamı yere gömerim :/ neyse sloganı veriyor susuyorum; la vücude illallah."
  • barbata mimarlık şirketinin kurucu ortağı olan mimar kişisi. bir de şöyle bişi var adam yazıyor usta
  • üsküdar meydan ve sahil düzenlemesine ve de bu kapsamdaki şemsipaşa kıyısının doldurulmasına karşı çıkan aktivist mimar.

    proje de evlere şenliktir hani. paint'te hazırlanmış. seviye ilkokul 1. içler acısı bir çalışma anlayacağınız.

    projeye teknik ve mesleki eleştirilerde bulunan mimarı, şehirciyi, sanatçıyı dinlemeyen yerel yöneticiler yine bir yaptım oldu inadı ile devam ediyorlardı. sosyal medyadan karşı çıkılsa da sesler cılızdı. tam her şey için geç kalındı derken ebubekir bey o meşhur çatlak duvar fotoğrafını çekti. bu fotoğraf ile millet galeyana geldi ve toplumsal bilinç arttı. işler büyüdü ve eylemlere mitinglere dönüştü. yetkililer müdahale etmek ve çalışmayı durdurmak zorunda kaldılar.

    inşaallah bu mesnetsiz ısrardan dönülür ve şehirler daha çok tahrip edilmeden işler ehil insanlara bırakılır.
  • yıldız teknik üniversitesimimarlık fakültesi öğretim görevlisi.

    ytübeşiktaş kampüsünde mimarı tasarım proje derslerine girmekte.
hesabın var mı? giriş yap