• goremiyorum o halde malım.

    edit başlık başa
  • solcuları kudurtacak yeni söylem. çiğdem çiçek alıp izliyorum.
  • (bkz: cahil söylemini hakaret sanmak)

    cahil
    sıfat (ca:hil) arapça cahil
    1. sıfat öğrenim görmemiş, okumamış
    "bu maskara sosyete bana cahil diye bakar." - h. e. adıvar
    2. belli bir konuda yeterli bilgisi olmayan
    "sansürcülerin çoğu cahil, tiyatrodan anlamaz kişilerdi." - m. and
    3. deneysiz, genç, toy (delikanlı veya kız)
  • celal şengör'ün az önce teketek programında sarfettiği söz. hocaya olan sevgimden dolayı sert eleştirmekten her zaman kaçındım ancak bu sefer kantarın topuzunu kaçırdı diye düşünüyorum. bülent ecevit bu ülkedeki en iyi eğitim almış başbakanlardan birisidir.
    gelen mesajlar üzerine edit:
    bazı arkadaşlar bülent ecevit'in lise mezunu olduğundan bahsederek mesajlar atıyorlar. duyanda sanır şişli endüstri meslek lisesi mezunu. ecevit robert koleji mezunudur beyler bayanlar. ankara dil tarih fakültesi'nde ve londra üniversitesinde eğitim gördü. bu üniversiteleri bitirmedi ama kapasitesi yetmediği için bitirmediğini zannetmiyorum. ki daha sonra burslu olarak harvard üniversitesinde bir yıla yakın süreyle birtakım akademik çalışmalarda bulundu. bu üniversitelerin önünden dahi geçemeyecek adamlar “ama lise mezunuuu” dedikleri zaman kafayı yiyorum.
  • herkes bir çok şeyin cahilidir. yeter ki kendi işinin cahili olmasın. ecevit de kendi işinin ehli bir insandı. her insanda olduğu gibi onun da eksik olduğu konular mutlaka vardır. celal şengör'ün de konulara göre cahilliği mevcuttur yani. ama "baya bir cahil adamdı." diye vurgu yapmak pek iyi niyetli durmuyor.
  • ununu elemiş, eleğini asmışsın. bu yaştan sonra ilgi çekmek için aykırı olmaya çalışmaları nedir allasen?

    başbakanken tofaş'ın kartal model arabasına binen bir adamdan bahsediyoruz. en büyük mirası kurduğu şirketler değil, kurtardığı kktc halkıdır.

    prof'luğu medreseden aldığını sanan hocamsı...
  • gerçekten demiş mi böyle bir şey yav dedirten açıklama.

    bu adamı çok mu yalnız bıraktılar ne yaptılar amk iyice saçmalamaya başlamış. mordorun dikkatini mi çekmeye çalışıyor acaba.
  • celal hoca kaç liraya satıldı, merak ediyorum.

    ecevit nasıl bir adamdı, bilmeyenlere
    https://youtu.be/wmlzo4abtma
  • celal şengör' ün kariyeri ile ilgili konuşmak haddime değil ama cahil bir insan olarak kendisine naçizane tavsiyem, biraz halkın seviyesine inmesi, lakin çok üst perdeden konuşuyor. zamanında kemal sunal içinde: (bkz: kemal sunal küfür ederek komiklik yapan zavallıdır) ifadesinde bulunmuştu. önüne gelene cahil demek, hele de geniş halk kitlelerinin gönlünde yer edinmiş insanlar hakkında bu tarz yorumlar yapmak, o ayardaki bir insana yakışmıyor.
hesabın var mı? giriş yap