• her aramanız karşılığında ağaç diken tarayıcı eklentisi.
    evet tüm klavye aktivistlerini enstrümanları ile sahneye bekliyorum.

    firefox için : https://goo.gl/iackiq
    chrome için : https://goo.gl/xkmtoj

    sayfanın sağ üst köşesinde de ağaç sayacımız var.
  • benefit corporation sertifikası sahibi alman kökenli bir firmadır. bu sertifikayı almaya hak kazandıkları için arama başına ağaç diktiklerine emin olabilirsiniz.

    iç rahatlığıyla kullanabilirsiniz, ayrıyeten ben google dan vazgeçemem diyorsaniz - ki ben bir google misyoneriyim - arama sonrası yukarıdan "google" sekmesine tıklarsanız google aracılığı ile ecosia kullanmış olursunuz. yani kısacası yine normal aramanızı yapmaya devam edin, her aramanızda bir ağaç kazandırın.

    http://www.ecosia.org/
  • her taramada yeryüzüne bir agac kazandirdigini, 2009dan beri var olmasina ragmen ilk kez -evet utanc verici- bugun ogrendigim alman menseili arama motoru.

    bugunden tezi yok müptelasiyim.
  • günlük düzenli olarak girip 50-60 defa rastgele aramalar yaptığım, gerçek olduğuna inanmak istediğim, ağaç diken arama motoru.

    chrome'a eklenti olarak da kullanılabiliyor. yayılmalı.
  • verilen bilgilere göre doğru olduğunu düşünüyorum. hani oturduğunuz yerden bir katkı, klavye delikanlısı olma sorununu bir nebze olsun azaltan bir girişim. çok da yararlı. dünya üzerinde ağaç dikilmesine bu yolla katkıda bulunmak mükemmel bir durum.

    nasıl olsa ben aradıkça ağaç dikiyorlar diye diğer sorumluluk projelerine duyarsız kalmanıza neden oluyorsa, orası çok farklı bir medya tartışma konusu. siz iyi bireyler olun. hem bunu kullanın, hem de elinizden geldiğince diğer projelere karşı da duyarlı kalın.
  • fenerbahçe yandex ile yaptığım aramaları düşünüyorum.ozan tufan, nani, persie' den daha çok yorulmuş olabilirim.
    onlara başka itfaiye hortumuyla su versin artık.

    sayılar gerçek olmaya bilir ama amacı, fikri güzel, sadece zekası bile takdir edilir.
  • yeni haberim oldu; fikir ilginç ama arama motoru gibi zor bir kulvardalar.
  • desteklenmesi ve yayılması gereken.
  • ne kadar doğrudur hiç bir zaman emin olamayacağım ama en azından şimdiye kadar 4 milyon fidan diktikleri gibi bir gerçek var. şu ana kadar ofisteki bilgisayarımda ve evdekinde toplam 70 fidan diktiğimi söylüyor. doğru olma ihtimali bile kullanmak için yeterli.

    kullanılması ve eşe dosta önerilmesi gereken, gelirinin %80'ini fidanlara yatıran arama motoru.

    15 gün kullandıktan sonra edit : mantık hatası yapan arama motorudur. ilk keşfettiğimde 4 milyon ağaç diktiklerini söylüyorlardı ve şu an 4 milyon 200 bin. ben tek başıma bu 15 gün içerisinde hem evimdeki hem ofisimdeki bilgisayardan kullanıyorum ve toplamda 200 ağacı geçti. aktif olarak 2 milyon kullanıcısı olduğunu belirtiyorlar ki bu 2 milyon kullanıcının 200 bini sadece girip 1-2 arama yapsa zaten bu 15 günlük süreçte arttırdıkları rakamı dikmiş olurlardı. ya sayaç geriden geliyor, henüz dikmeleri gerekenleri dikmedikleri için oraya da yazmıyorlar ya da söyledikleri kadar aktif kullanıcıları yok. bir ihtimal daha var, tamamen yalan üzerine kurulmuş olması. en azından iyi ihtimalleri düşünüp biraz daha kullanmaya devam edeceğim.

    ayarlara hangi arama motoru üzerinden arama yapmak istediğinizi seçme şansı koymuşlar fakat ısrarla google seçmeme rağmen bana hep bing üzerinden görüntüleme veriyor. öyle şu nedir? bu nedir? gibi basit aramalar yapmadığım için google kullanmam gerekiyor ve beni zahmete sokuyor. her defasında "neyse bir tuşa daha tıklarım işte ne olmuş ki?" diyerek kendimi kandırıyorum.

    son edit : 15 gün önce kullanmayı bıraktım, şimdi de 150 bin artmış. ya kullanıcısı gerçekten çok az -ki öyle diyorlar- ya da bu adamlar dolandırıcı.
  • inatla insanların üzerinde durmadığı. girin şuraya, ilgi gösterin. www.ecosia.org
hesabın var mı? giriş yap