• sağlık bakanlığı, meslek örgütümüz tebin umurunda değiliz. belki buradan sesimizi duyurabiliriz diye başlığı açtım. hergün potansiyel corona vakaları eczanelerimize geliyor bizler ve diğer çalışanlar için en ufak önlem bile alınmadı. eczaneye kendi imkanlarımızla şeritler çektik 3 kişiden fazla insanı eczaneye almıyoruz. ama bu önlemler yetersiz. virüs kapmaktan en ufak korkum yok ama ailem ve başka insanlara bulaştırmaktan endişeleniyorum. sağlık bakanlığı raporu olan kronik hastalıklar için 1 aylık dozda ilaçlarını eczaneden almasını sağladı. hastane ve sağlık ocaklarındaki doktorlar raporlu hastalara bakmıyor hepsini eczanelere gidin, oradan ilacınızı alın diyerek topu bizim üzerimize atıyorlar. bu işlem için hastadan telefon adres imza almamız gerekiyor. bu da bizim için riski artırıyor. yıl olmuş 2020 hala kağıt reçete yazılıyor. kontaminasyon riski çok yüksek üstelik bu kağıt reçeteleri bizden taratmamız bekleniyor. kepenk arkasından çalışmak istesek onu bile yapamıyoruz. yasakmış (!) illa önlem alınması için birilerinin ölmesi mi bekleniyor?
    edit: bir meslektaşımızın durumu
    eczacı
    edit 2: maske ve ıtriyat konusunda mesaj alıyorum. bilgilendirmek için yazayım. bu virüs olaylarından önce maskenin paketini 20 liraya satıyorduk. elimizdeki stoklar bitince depolarda bulamadık. hergün eczaneye maske satmak isteyen at hırsızı tipli insanlar geliyor. fiyat sorduğumuzda paket fiyatının 200 lira olduğunu söylüyorlar. hastalarımıza bu durumu anlatamayacağımız için maske satmıyor çoğu meslektaşım. satanlar da aldıkları fiyattan veya çok az kar marjı koyup satıyorlar. her meslekte olduğu gibi çürük elmalar yok mu? var tabii ki onları da allaha havale ediyorum.
  • bir eczacı arkadaşım da "bu reçete ücretlerini alıp alamayacağımız bile belli değil, muhattap bulamıyoruz büyük sıçıştayız" demişti. ne anlama gelir bilmiyorum tabi akışı bilmediğim için

    krizi vatandaşa, sağlığı eczanelere ve ohali canı isteyenlere bırakan devlet olur mu? el birliğiyle yaptık oldu
  • ya bu ülkenin en büyük problemleri bencillik, düşüncesizlik. güya müslümanlar karşısındaki insana hiçbir saygısı ve düşüncesi olmadan kurallara uymadan devam ediyor. dövsen bu seferde yırtık dondan çıkar gibi sosyal medyada tv de ağlayacak diye ses çıkaramıyorsun. işim şu an hizmet sektörü olduğu için eczane çalışanlarını da anlıyorum aynı mantık sağlık hizmeti bu da. kural koyuyorsun dinlemiyor uyarıyorsun tüketici hakları var müşteri hakları var diye ağlıyor. işimi zor kolay gelsin tüm hizmet sektöründeki insanlara.
    düzenleme ekliyorum o da bu da hizmet sektörü diyip durmayın kıstasım direkt yüz yüze bir çok kesimden karşılaşılan hizmet sektörleridir.
  • eczacılarda kaderine terk edildiyse, bu millet yaşamasın. eldiven, maske v.b. şeylerin içinde yaşıyorsun en azından.

    kasiyer, temizlik görevlisi, şoför, güvenlik ve çöp toplayıcıları ne yapsın.
  • genel olarak herkes kendi haline bırakılmış durumda. en büyük risk hastane personelinde. ama sokaktaki polisin, markette çalışanların, işe gitmek zorunda olan herkesin riski var. bizde de epey risk var ve evet kendi başımızayız. hem biz hem de teknisyenlerimiz ciddi risk altında. onaylanan vakalar ve ölümler de bunu doğruluyor. özellikle meslek idarecilerimizin neler yaşadığımızla hiç alakaları yok. onun haricinde aynı zamanda kobiyiz ve maddi olarak da zor durumda kalacağız. en azından şu oluşturdukları kurula bizim mesleğin içinden birini koysalardı da bari en azından maske dezenfektan gibi ürünlerde olaylar buralara gelmezdi. şu raporlu ilaçlarda hastaneye gitmeden ilaç alma işi aksamazdı.
    not: üstteki entrilerden birinde açgözlü olduğumuz o yüzden kapatmadığımız vs yazıyordu. lütfen bilip bilmeden böyle salak salak konuşmayın. eczanelerin çalışma saatleri il sağlık müdürlüğü onayı olmadan değişmez.
  • ben zaten eczanede hiç eczacı görmüyorum ki diploması asılı oluyo sadece
    emekçi ecza teknisyeni arkadaşlarımız çalışıyor oralarda. eczacılar sanırım günsonu almaya falan geliyolardır
  • çünkü, “seçtiğin meslek kaderindir”
  • eczacilardan ziyade kalfalar icin zor olan durum. çoğu eczanede kalfalar işi yürütürken eczacı orda burda sürtüyor benim cevremden gördüğüm.
  • sırf maskeden kazandıkları yeter,diger esnaf ne yapsın adamların zorla dükkanları kapatıldı dogru dürüst destek bile verilmedi
  • ülkemizdeki ilk ölümün 89 yaşındaki eczacı bey olduğunu unutmayalım, sonra da 71 yaşındaki kalfası vefat etmişti, beyoğlundaki eczaneye gelen çinli bir turistten kapmışlar denilmişti. yani büyük risk altında çalışıyorlar.
hesabın var mı? giriş yap