• haziran'da soğuk algınlığı oldum; bademciklerim şiş; yutkunmakta güçlük çekiyorum; ateşler içinde kıvranıyorum; öyle gelişigüzel ilaç kullanan biri değilim; antibiyotiklere nadiren başvururum; ama konu boğazdaki streptekok bakterileri olunca korkarım; o bakterilerin kalp romatizması denilen netameli bir hastalığın nedeni olduğunu bilirim; üç gündür boğazımdaki iltihap inmedi, antibiyotik almak istedim; eczaneler vermedi. çünkü reçetesiz antibiyotik satılmıyor; satan eczanelere ceza kesiliyormuş. illa doktora gidip reçete yazdırmam gerekiyor. hava kötü; boğazım şiş; yutkunmakta güçlük çekiyorum; ateş basıyor terliyorum; aklıma kötü kötü küfürler geliyor; dilimi ısırıyorum...
  • arkadaş bu eczacılar yaranamıyor napsa.

    reçetesiz satarlar, avrupa'da yasak bizde niye satılıyor dersiniz.

    reçetrli satarlar, kendi kendime teşhisi koydum reçeteye gerek yok dersiniz.

    sağlık bakanlığı böyle bir karar almış. iyi de yapmış. reçetesiz antibiyotik satılmıyır artık.
  • türkiye'de olan iyi şeylerden biridir.
  • çünkü antibiyotik kafaya göre kullanılacak bir şey değil. soğuk algınlığı için gidip almak istersen vermez tabi, git doktora uygun görürse zaten direkt yazıyor. ha ben yazsa da almıyorum o ayrı.

    hayatımda sadece 2 kere antibiyotik kullandım. bebeklikte hiç kullanmamışım. ilki lisedeydim, ikincisi bu yıl. 10 yıl kadar sonra yani. ikisi de orta kulak iltihabı içindi, mecburdum.
    onun dışında kullanmadım ve domuz gibi olmamı da buna bağlıyorum. yılda bir kere 2-3 gün süren bir kırıklığım olur, onu da vitamin ve basit soğuk algınlığı ilaçlarıyla geçiştiririm.
  • hava kötü hastayım deyip eczaneye kadar giden, hastahaneye ise üşenen yazar beyanı. kıy ulan 10-15 liraya alsın taksi evin önünden. marketten asprin almıyorsun.
  • benim ağır grip grafiğim; 7 gün burnum akar, halsizimdir grip ilacı içerim, sonra burundan akanlar durur, ciğerler dolar, özellikle yattığımda öksürmekten ciğerlerim parçalanır o da en az 7 gün sürer, bu süreçte antibiyotik içerim ve ciğerlerdeki mikroplarla mücadele eder. iyileşme süreci ilaçları ne kadar etkili kullandığıma göre kısalır.

    4 gün önce, 10 gündür süren grip ve ağır öksürük yüzünden acile gittim, pratisyen doktor "ciğerlerde bir şey yoktur, boğazdaki balgamdır sorun" dedi, antibiyotik yazmadıklarını söyledi. üzerinden 4 gün geçti, iki gündür öksürük tavan yaptı, grip ilaçları bir şeye yaramıyor, ciğerlerim parçalanacak, tüm gün kalorifere dayanmasam muhtemelen zatürre olacağım.

    arkadaş antibiyotik nasıl satılmaz? hastaya neden satılmaz? doktora gidince neden yazılmaz?

    herkes mi bilinçsiz hasta? 30 küsur yıldır yaşıyorum, bu süreci yüzlerce defa yaşadım. süreci nasıl bitireceğimi biliyorum. ben eczaneye gidince antibiyotik istiyorum doktor yazmadan vermem diyor, doktora gidiyorum antibiyotik yazmıyorum diyor. e?

    bu kadar saçma sapan bir olay. emeği geçenleri tebrik ediyorum.
  • (bkz: antibiyotik kullanımında dünya birincisi olmak/@patryn)

    tanım: eczacıların yaptığı doğru bir harekettir.
  • antibiyotik viruslere karşı (gribe, nezleye vs) bir halta yaramadığı için en doğru olan durum.

    sen gereksiz antibiyotik kullanıp bakterilere evrim geçirtip topluma zarar vermeyesin diye uygulanan bir olay.
  • evet kardesim, satmiyoruz.

    servise, olmadi acile gidip yazdiriyorsun, sonra gel vereyim, hay hay.

    8 eczaneye girip de got olmamis gibi triplerle gelip de bos kutuyu uzatip sundan versene diyen,

    ya omo olmodom mo gocmoyo diyen,

    ya yazdiracam doktor yok yiaaaa, hep bundan kullaniyorum diyen,

    heee en bombasi da,

    "bu ne 1000 lik yok mu?"

    hayatindaki antibiyotik gami amoksilavdan olusan bu guruhtan korusun yarabbim.
  • çok geç kalmış bir uygulamadır. lütfen çok rica ediyorum herkes kendi uzmanlığını yapsın. doktor teşhis koyar. ben o teşhise ne kullanılacağını bilirim. molekülünden vücuda alınıp atılana kadar geçen her evre ayrı kürsüler halinde fakültemde bulunuyor. senelerce okuyoruz, öğreniyoruz. bir gram saygın yoksa sarımsak çok büyük bir antibiyotik, pazarda satılıyor. yallah pazara
hesabın var mı? giriş yap