• (bkz: pearl jam)
  • eddie vedder liseden okulu terketmiş ve daha sonra bir benzin istasyonunda çalışmaya başlamış ve bu sıralarda bad radio denen bir grupta solist olarak çalışmaya başlamış. daha o senelerden betterman adlı şarkı oluşmaya başlamıştı. daha sonra pearl jam adlı gruba katıldı. çok güzel bir sesi olan eddie okulu terketmesine rağmen öğrenmeye devam etti. kendi çabalarıyla coğrafya, tarih vb. gibi dersleri çalışmış ve bunlardan öğrendiklerini bir deftere yazıp bu defteri hep yanında taşımış. bir konser sırasında eddie'nin ders notlarını taşıyan bu defteri yazdığı şiirleri taşıyan defteri ile birlikte çalınmış.
    eddi'nin bolca para kazanmasına ve bu bilgilere gerek duymamasına rağmen
    okulu bitirmediği için kendi eksiklerini kapatmak için çalışması onun değerini arttırır. ayrıca eddie vedder çoğu yardım kampanyasına katılmış ve yardım için konserlere çıkmıştır. pearl jam'in eğer repertuarına bakarsanız piyasaya sürülen albümlerle sınırlı olmadığını görürsünüz. eddie'nin ve diğer grup üyelerinin çalışmasıyla ve kendilerini durmadan geliştirme içgüdüsü ile repertuarlarını çok genişletmişler konserlerinde ( türkiye konserinde bir daha gelip gelmemeleri belli olmadığından dolayı sadece bilinen şarkıları çalınmıştır) diğer grupların coverlarını ve kendilerine ait olan ortaya çıkmamış ( single ya da albümlerde ) şarkılarını çalarlar. konserlerinde insanlara sadece şarkı çalmazlar onlara eddie ve diğerleri fikirlerini söyler ve bazen konserlerinde ( ben bir olduğunu biliyorum ) şarkıları çalmak için eddie seyircilerden insanları davet ederler. eddie ve pearl jam bu ve burada yazamadığım bir sürü özelliklerinden dolayı erişilmez bir yere sahiptir.
  • edward louise stevenson iii
    dedesi ve babasından sonra aynı isme sahip 3. kuşak insan
    alive şarkısında da anlattığı gibi gerçek babasından haberi olmadan büyümüş, annesinin soyadını kullanmış, gerçek babası için yorucu hisler besleyen ve bunu bize her fırsatta yansıtmış olan insandır eddie vedder.
  • dandirik rollingstone un yaptigi rock and roll survivor da ramak kaldi out poll edilcek sahane insan. (bkz: salak amerikalilar)

    http://www.rollingstone.com/…s/survivor/default.asp
  • konser sırasında i$itme özürlü insanlara çeviri yapan kadını sahneye çıkarıp onla danseden ve hatta $u laflarıyla bize akıl fikir sahibi veren:

    don't it make u smile?
    when the sun don't shine (it don't shine at all)
    don't it make u smile...

    (bkz: smile)
  • kendine "i'm a doughnut." diyen sahis
    dier adi innocent bystander
  • 23 aralik 1964 evanston , illinois doumlu olup , edward louis mueller, edward louis severson iii, edward jerome vedder olarak evrim gecirmistir...innocent bystander olarak da bilinir , basketbol , surf , baseball ile yakindan ilgili olan bu sahis ,gitar, accordion, harmonica, tambourine ve davul calabilitesine sahiptir.pearl jam haricinde , bad radio ve c average gibi gruplari olmustur ayrica singles filminde matt dillon un grubu olarak gozuken citizen dick teki gibi karisi beth liebling ile beraber hovercraft ta davul calmisligi wardir.the who / pete townshend, fugazi, skidz, otis redding, neil young gibi insanlardan fazlasiyla etkilenmistir netekim eddie vedder olupta unlendikten sonra bu adamlarin bi kismi ve bicok muzisyenle ayni sahneyi paylasmis yada parcalarini coverlamistir...i can't find a betterman*
  • çocukluk kahramanı (pete townshead) ile bearber sahneye çıkma hayalini gerçekleştirmiş insanlardandır. en son sean penn'in oynadığı "i am sam" adlı filme beatles'in "hey, you've got to hide your love away" isimli parçasını coverlayarak katkıda bulundu.
  • ciddi hassasiyet sahibi, müzikal yeteneği ve birikimiyle kendine hayran bırakan güzeller güzeli vokalist. pearl jam dahilinde ve haricinde eddie vedder, çok fazla meale denk düşer. getirdiği çoktur, götürdüğü neredeyse yoktur. 19 kasım 1996 tarilhi istanbul konserinde demir iskelelere tırmanarak seyircinin üzerine atlamak gibi şirin vaalerde bulunup sonradan sonraya bunun küçük bir şaka olduğunu söyleyerek ona çevrilen kafaların "aa olmadı ama" demesine sebep olmuşsa da, kendisini hatırlamak için sürüsüne bereket güzelliğe imza atmış oluşu kesinlikle yadsınmamalıdır.aynı konseri kötü performans olarak tanımlayan kişilikleri ayıplamamak elde değildir. eddie vedder büyük adamdır, çok severiz kendisini.
  • grup uyulerinin "biz hepimiz siradan muzisyenleriz, ama büyük bir vokalistimiz var" dedigi, benimde hayatimda bir kez olsun konserine gitmek istedigim buyuk insan.
hesabın var mı? giriş yap