• hicbiyerde kaset,cd mp3'unu falan filan bulamadigim, ultra a$mi$ grup. vokal (bkz: bruce dickinson)'a cok benzior, hatta abarmak gibi olacak ama ondan daha iyi, back vokallerde (bkz: blind guardian) vokalisti (bkz: hansi kursch) ve back gitarlarda (bkz: stratovarius) gitaristi (bkz: timo tolkki) de var, hastasi oldum, hararetle kayitlarini aramaktayim bu aralar..
  • 4 albumleri var
    savage poetry
    kingdom of madness
    vain glory opera
    theater of salvation
    savage poetry'yi, bu yil icinde tekrar kaydedip yeniden cikardilar, eskisinin kayit kalitesi kotu die yani..
    kingdom of madness ve theater of salvation cok gusel albumler.
    ayrica vain glory opera'da gusel bi album.. yani nasi desem, grup bayaa iyi, arkalari bayaa kuvvetli, timo tolkki back gitarist olarak katiliyo.. ilk albumleri cikardiklarinda (savage poetry) tum grup uyeleri 16-17 yaslarindaymis, ona ragmen bayaaa mukemmeller.. uyeler soole;
    tobias sammet vokal'de
    jens ludwig ve dirk sauer gitar'larda
    felix bohnke davullarda
    tobbias exxel bass'ta..
    tobbias exxel ilk uc albumde yoktu, theater of salvation'da geldi..

    unutmadan, kingdom of madness'ta paradise'i manyak sekilde tavsiye ederim
  • bi zamanlar cok sevdigim,gelecek vadediyo filan dedigim fakat o bahsettigim gelecek geldigi halde sesi sedasi cikmayan,power sevmeyen birinin igrenecegi genc grup.
  • yeni albumu mandrake cikti cikacak, has eleman tobias sammet'in projeleriyle ugrasmasindan dolayi (bkz: avantasia), biraz hafif gecikti.. ama 3-4 ay icinde cikicak.. album ismi bayaa sicik ama bi sample dinledim, hos gibi geldi insallah o cizgide olur album..
  • scarlet rose adli ballad'inda "sun" ve "dawn" arasinda kafiye kurmayi basarabilmis grup,"sun" kelimesi hangi yorenin lehcesinde "son" okunur bilemiyorum.
  • almanya'dan çıkmış 1 grup.
  • live album yapasi gelen gencler.
    2003 nisan'da çıkaracaklar imiş.
  • live albümleri buring down the opera adıyla piyasaya çıkmış grup.
  • birkaç hafta önce rtl kanalında alman top of the pops u tarzında bir programda görüp dumur olduğum grup. çaldıkları şarkı 2004 tarihli king of fools isimli ep den aynı isimli şarkı idi. şarkının mid-tempo denebilecek ve neşeli tarzda klasik bir edguy şarkısı olduğunu söyleyebilirim ama programa seyirci olarak çağırılmış, metal dinleyicisi olmadığı gayet belli olan, hoppidi hoppidi hoplayan kalabalık öyle komikti ki dumuru dibine kadar yaşadım. daha sonra bu programa müzik listelerinde iyice bir yükselmeleri sayesinde çıktıklarını da öğrendim. grubun kendi internet sitesi http://www.edguy.nu/ da bununla ilgili bir açıklama var zaten (kendileri bile epey şaşırmış sanırım bu ilgiye). ayrıyetten grubun 2004 yılı itibarı ile çıkmış/çıkacak olan (bende şu an bulunduğu için tam emin değilim ehehe) albümü hellfire clubı da burdan bir duyurayım.
  • şarkılarını dinlemeyi en çok özlediğim grup. sabancı üniversitesinde dinleyeninin olmaması şaşırtmıştır.
hesabın var mı? giriş yap