• cevizlibağ tarafındaki duraklardan pek farkı yok. söğütlüçeşme'den akşamları kız başıma dönmekten çekinme sebebidir. gerek insan profili, gerekse konumunun sakilliği yüzünden hava karardığı an hiçbir korunağınız kalmaz. anca dandirik bir güvenlik görevlisi durur bazen orda.
  • istanbul'un en sakat semtlerindeki serserilerin yeni ulaşım düzeni ile* metrobüse giriş kapısı. genelleme yapmak istemiyorum, kendi halinde aileler ve kimi öğrenciler de buralarda yaşıyor ama gaziosmanpaşa, gazi ve civarındaki psikopatlar da bu duraktan metrobüse biniyor ve metrobüste bugüne kadar ne kadar kavga, gürültü gördümse yarısı bu durakta yaşandı.

    adliyeye taşınan bir örneği için önemle:

    (bkz: #27309830)
  • bu durağa her gelişimde oğuz atay gelir aklıma.bir fatiha okurum ardından.
  • katillerin burak yıldırım adlı kardeşimizi haince öldürdüğü metrobüs durağı.

    edit: ortada işlenen bir cinayet var. bu hiçbir şekilde savunulamaz. adam öldürmenin savunacak bir yanı yok. suçsuz galatasaray taraftarı diyor adam. bu şerefsiz elinde bıçakla neden geziyor amk onu söyleyin önce? belaya karışmak istiyor belli ki.
  • tramvaya bağlanan yolunda bir tane orospu evladının gelenden geçenden para istediği durak.

    insana benzettim bozukluk vereyim dedim. boşluğuma denk gelip cüzdanı elime alınca içindeki parayı görüp hepsini istedi. yarın okula gideceğim param yok dedim, insan gibi istedik ver işte dedi. bela olmasın diye 40 lirayı verdik gitti.

    bu gibi pezevenkler yüzünden tramvaya binmenin alternatif yollarını arıyorum şimdi.
  • nedenini bilmiyorum ama yaklaşık saat 22:00 den sonra bu duraktan üstteki geçite çıkış esnasında çok tuhaf bir koku var. bana 2 gün oda ısısında beklemiş kakaolu puding kokusunu andırıyor. bu kokuyu adlandırabilmek için epey uğraştım ama tam olarak bu kokudur.

    birde tramvay geçişinde, köşede meşhur bir pilavcı durur. işte orada olurda pilav yerseniz tavuklardan 1-2 civarda gezen kedilere de atın. maşallah çok sevimliler. pilavcı kardeşimiz de epey seviyor onları.

    edit : kokunun nedeni cevizlibağ'da bulunan ülker fabrikasıymış. özellikle lodoslu havalarda bölgede ağır koku olurmuş. çevre semtlerde yaşayan yazar arkadaşlar bilgilendirdiler.
  • en korkunç ve medeniyetin en uzak olduğu metrobüs durağı
  • işe bak
  • engelli ulaşımına da izin veren yeni bir üst geçit ve giriş yapıldı ve bugün açıldı.
  • tek asansörü olan, asansör önünde kuyruk olan metrobüs istasyonu. merak ediyorum buradan geçen tek bir ibb yetkilisi bile bu manzarayı görmüyor mu? yürüyen merdiven yapmak için ne bekliyorlar ?
hesabın var mı? giriş yap