• multimedia egitim yazilimlariyla ilgili bir terim..
  • education ve entertainment sozcuklerinin dilbilimdeki blending yontemiyle kaynastirilmasi sonucu ortaya cikmis portmanto sozcuk ya da dilbilimcilerin dedigi gibi portemanteau word. 21. yuzyil egitim sisteminin temel fikirlerinden bir tanesidir. turkceye egiteglence ya da egiteglen olarak cevrilmeli kanimca.
  • tatilyanin web sitesinde egletim olarak cevrilmis zorlama kelime.
  • oyun sektörü için konuşacak olursak, nintendonun rakiplerinden fersah fersah üstün olduğu, hatta deyim yerindeyse rakiplerinin eline verdiği, hatta bu deyim daha da yerindeyse ağzına yüzüne attırdığı kavram. snes için yapılmış bir piyano çalma oyununu hatırlıyorum da; o zamanlar japonca bilsem şimdiye peygamberliğimi ilan etmiştim.
  • son dönem makalelerde (bkz: eğitlence) şeklinde türkçeleştirildiğine rastladığım kavram.
    hoşuma gitti ben de kullanıyorum.
  • türkçe olan eğlenirken öğrenmek eyleminin ingilizceye literal olmasa da literale yakın çevirisi ve bu eylemi icra ederek ilerleyen sektör.

    ilk örnekleri belki de yazılı tarihin öncesine dayanır. yakın tarihteki ilk büyük commercial uygulanım durumu ise amerika menşeili, oregon sularına göç eden insanları konu alan oregon trail verilebilir.

    güzel birşeydir. sadece "espirikli ders anlatalım da öğrenci sıkılmasın" veya "öğretici oyun yapak da çocuklar hem oyun oynasın hem bilgi edinsin" ile kısıtlı kalmaz, bunları da içine alsa da. temelinde eğitim ve öğretim durumlarının bir ders müfredatı içerisinde bazen birinin bazen ötekinin öne çıkması, bazen de ikisinin birden aynı anda eşit ağırlıkla devam eylemesi dayanır. ki meb müfredatı felan değil bu müfredat dediğim şey, ders de düz 40 dakika ders on dakika tenefüs değil. edutainment ders konusunda esnektir müfredat konusunda da. dersler bilgisayar oynanan yarım saat de olabilir, çıkılan bir doğa gezisi de olabilir, oturulup izlenen on dakikalık youtube vidiyoları da olabilir.

    aynı zamanda her ne kadar çocuk veya daha kesin birşeyler söylersek 3-12 yaş arasına hitap ediyormuş gibi görünse de bu olay ilk bakışta, durum öyle değildir. tabi okul öncesi ve ilkokul düzeyi eğitimde faydası tartışılmaz ama öğretmenlik hakkında üç beş şey bilen biri olarak bu durumun hem 3-12 yaş arası için acı verici şekilde az kullanıldığı hem de bu yaş grubu dışında kesinlikle kullanılması gerektiği taraftarıyım.

    öyle ki bu edutainment işi yaşı başı geçmiş ve eğitim çağından çıkmış bireylere bile kafa ütülemeden ve gereksiz çaba sarf ettirmeden gayet rahat birşeyler öğretebilmektedir.

    birkaç da youtube kanalı bırakayım buraya ilgilenen olursa.

    elektrik-elektronik için gayet sakar mehdi amca ve electroboom kanalı gayet eğlenceli.

    daha teknik ve edutainment'ın edusu üzerine yoğunlaşmak isteyenler için vsauce maykıl hiyır.

    tek lokmalık kısa videolar halinde merak ettiğiniz çeşitli sorular için kurzgesagt.

    internette görüp kesin ip var amunağoyum dediğiniz şeysilerdeki ipin varlığını kanıtlayan captain disillusion.

    öncelikle oyun dizayn ve üretimi hakkındaki çeşitli konular üzeri içerik çıkarsa da tarih, tıp ve bilim kurgu edebiyatı üzerine de gayet hoş videoları bulunan extra credits.

    bi de sam o'nella.

    iyi günler.
hesabın var mı? giriş yap