• didim akbük'teki migros'tan aldığım bilgiye göre (migros ile efes aynı şirkete ait) bir klasik tarih oluyor. aynı yerdeki carrefoursa da bira firmasından konu hakkında mail beklediğini söyledi.

    efes tombul sise artik zincir marketlerde satilmayacak, hatta satilanlarin bos siseleri de geri alinmayarak musteri magduriyeti yaratilacak! muhtemelen peyderpey bakkallardan da cekilir bu mal.

    alkolle isim olmaz; ama bir iletişimci olarak, bir markanın imza niteliğinde tasarımını, alamet-i farikasini ortadan kaldirmasini iyiye yormam. kurtulabilmek için kendi bacağını kestiği bir illete düştü demek ki efes.

    yıllardır laik kesimin nazarında tuborg'a o veya bu sebepten yenik düştüğünü, durumu kurtarmak için ince uzun sise efes malt ile imaj yenilediğini görüyordum, ama kendi klasiğini tamamen silmek yerine gecmis-gelecek köprüsü kuracak yeni bir pazarlama kampanyası yapamayacak kadar yorgun olduğunu tahmin etmezdim.
  • tombul şişenin özellikle gençler arasında pek satmadığını biliyorum. hatta yeni çıkardıkları efes malt'ın satışları efsane kasa tombul şişeden daha fazlaydı.

    pazarlama neticesinde verilmiş bir karar ancak bir efsane daha aramızdan ayrılıyor olması üzücü.
  • tombul seven şahsımı üzmüştür.

    not: tuborgcuyum.
  • kadına şiddet olaylarında epey bir azalma olacağına delalettir.
  • ama ben ağlarım:/

    çocukluğumda babamın dipte kalan birasını gizlice yudumladığım şişe o benim...

    ilk gençlikte üniversite partilerinde vişne-votka özentilerine inat sallana sallana müziğin ritmine uyarken ellerimin arasındaki eşlikçim...

    şimdilerde bira tadım etkinliklerinde kendisini savunurken alay konusu edildiğim, mekanda küçük gören bakışlara inat yüksek sesle sipariş ettiğim: tombul efes var mı acaba?

    gidişini hissettim ama konduramadım. daha neler?

    şimdi zulada var sanırım bi hayli şişe, ev birası dolumu için ayrılmış... ama içi sizi dışı beni yakar bu işin. diyeceğim; ahhh efes, zaten canım sıkkın bir de sen üstüme gelmeyeydin.
  • eğer doğruysa son derece hatalı ve aptalca bir karardır. tombul şişe bu ülkede biranın alameti farikasıdır. o tombul şişeyi içerek büyüdü kaç kuşak. bazen sırf eskiyi yad etmek için onu içerim.
  • şişesinden ziyade tadı yeni nesle hiç mi hiç hitap etmiyordu. ağır şerbetçi otu acısı, şimdilerde 50 yaşlarında olan neslin hoşuna gidiyordu fakat onlarda kalp, tansiyon, ötv, kdv derken içkiyi bıraktılar. bizim nesil daha tatlı malt tadını sevdi bu yüzden kavimler göçü gibi komple tuborg gold'a geçtik. yazık oldu efsaneye, güle güle tombul şişe daha özgür günlerde buluşmak dileği ile.

    not: carlsbergspor.
  • büyük bir kısmın ilk yudumladığı biranın kaldırılması. tercih etmezdim ama nedendir bilinmez, bira dolabında diğer biraların yanında görmek çocukluğa bir indi-bindi yaptırırdı.
  • aaaaaa, bana göre efes tombul şişe baba birasıdır, hep beyaz atlet ile babalar televizyon karşısında içer. benim babamda içiyordu, üzüldüm doğrusu.
  • dolaptaki son tombul şişeyide bu başlığa açtım. sözlükte azıcık entry okur, eğlenirim diye girmiştim oysaki. bu başlığa denk gelmeyi hiç beklemiyordum.

    r.i.p tombul şişe
hesabın var mı? giriş yap