• yeni türkünün akdeniz akdeniz döneminde elemanı olup, grupta buzuki, karadeniz kemençe ve gitar çalmıştır. gruptan ayrılıp çağdaş türkü grubunu kurmuştur (erkan oban, tolga çandar ve bahadır suda ile birlikte).
  • cagdas turku grubunun 3 asindan (digerleri erkan oban, tolga çandar) biriydi. müziği birakip "emt elektronik mühendislik ltd. şti" adında bir iş kurdu. kardeşiyle birlikte çalışıyor. ankaradaki şirketinin web sitesi http://www.emt.com.tr/'dir. adı sıklıkla yanlış biçimde etfal olarak yazılır.
  • yeni turku'nun gurbete kacacagim sarkisinda nefis bir kabak kemane solosu vardir. ayrica cagdas turku'nun rami kislasi adlis sarkisini bestelemistir hatirladigim.
  • tolga candar ve erkan oban'ın da üyesi bulundugu cagdas turku aldı müzik gurubunun gitaristiydi. grup dagildiktan sonra adıni bazi prodiksiyonlarda duyduk. ankarada bir muzik studyosu varmis galiba.
    (bkz: delikanliya)
    (bkz: bekle beni)
  • akciğer kanserine yenik düşerek hayatını kaybetmiş sanatçı. 50 yaşındaymış. odtü elektrik ve elektronik mühendisliği bölümü mezunuymuş ayrıca. pazar günü karşıyaka mezarlığına defnedilecekmiş.
  • yıllar önce çalıştığım firmanın patronunun arkadaşı olmasından mütevellit angarya işlerini yapmışlığım vardır. o zamanlar çok sinirimi bozmaktaydı.
    yıllar sonra bu eftal küçük'ün sevdiğim yerli gruplarda ve bestelerde rol alan eftal küçük olduğunu öğrenince bu huysuz insana olan kızgınlığım yerini saygıya bırakmıştı. ara ara ankara'da konserlerde ve bahar şenliklerinde kendisine rastlasam da gidip bir daha hiç konuşmadım.
    keşke bekle beni ve rami kışlası hatırına bir selam verseymişim. çok sağlıklı ve genç görünümlü biriydi. toprağı bol olsun.
  • duydum ki göçüp gitmiş. ne ham! sen hep bizimlesin eftal abi.

    en sevilen şarkılarından biri olan bekle beni'yle elveda diyelim. bekle bizi eftal abi: http://youtu.be/ltduvbrudco
  • insanın kendini ölmüş gibi hissetmesi mümkün müdür? eftal'in ölümü beni böyle hissetirdi. benliğimin taa en derinine işlemiş o ezgilerin ardında hep eftal varmış gibi gelir bana. yeni türkü'nün o gittikten sonrası ile çağdaş türkünün aslında yeni türkünün başlangıcının devamı olması tesadüf olamaz. deryası tolgası diğerleri de vardır elbet ama biz eftali sevmişiz asıl. şarkıları anlatmaya yürek yetmez. yeter diyen var ise şu 4 adamın gözünün içine katılmadan baksın.
    ben bu adamları 80lerin sonunda odtü de gördüm. bunları görmedim. bunların ruhunu gördüm.

    http://www.youtube.com/…hqayop4q_we&feature=related
  • gençliğimizin can damarlarından biriydi. ilk bekâr evimizin vazgeçilmez müziğiydi çağdaş türkü... efkârımız, sevincimiz, sessiz çığlıklarımızdı. şarapla dostluğumuzun ilk başlangıcıydı. en çok da 12 eylül'ün o ağır havasının ilk kardeleniydi bizim için... üzgünüm...
  • şimdi öğrendim ki göçüp gitmiş. bütün öğrencilik hayatım göçmüş gibi oldu birden. "bekle beni" ve "gurbete kaçacağım" hep bana söyletilen şarkılar idi. şarap idi arkadaşlık idi öğrencilik idi devrimci ruhumuz idi.. çok üzücü bir kayıp.

    uğurlar olsun.
hesabın var mı? giriş yap