• yok artık
  • devlet atama vermek zorunda değil demek zırvalık.adam gibi bir devlette kamuya alınacak eleman sayısı belli olur ve planlama ona göre yapılır.bu kontenjanları verdiysen şu demektir benim ileride bu kadar elemana ihtiyacım olacak bu yüzden bu gençlere iş bulmak devletin sorumluluğu.
  • "yazmayın o zaman amk! biz boşuna mı götümüzü yırttık başka bölüm için!"

    oldu amk; belediye köprü yapsın ama yanlarına korkuluk yapmasın, geçerken düşen vatandaşa da "geçmeyin o zaman amk" desin.

    daha yükümlüyle hükümlüyü ayırt edemiyor, ama söylediğine bakarsan astronot olacak. olabilir doğru ya, o götünü yırtmış...
  • eğitim fakültesi hobi için okunabilecek bir fakülte değil.okuyorsan öğretmen olmak istiyorsundur. mühendislik fakültesindeyim ama tag'i destekliyorum. umarım sonraki tag şu olur : mühendislik fakülteleri kapatılsın
  • yerine köprü yapılsın.
  • akp kendi ayağına sıkıyor, aslında güzel de oluyor.

    işsizliği erteleyeyim, şehirlerin ekonomisi canlansın diye üniversite sayısı ve kontenjanları uçtu gitti.

    liseden bile mezun olmaması gereken kişiler üniversite mezunu oluyor artık. bu kişi okul bitince üniversite mezunuyum iş yok diyor ya da asgari ücret teklif ediliyor. böyle olunca hükümete kızıyor.

    ayrıca 18 yaşına kadar sadece küçük çevresinde yaşayan gençler başka başka ortamlara giriyor, farklı düşünen kişilerle karşılaşıyor, ufku genişliyor.

    z kuşağından daha çok işsiz üniversite mezunları yıkacak akp'yi.
  • bu istek gündeme alınsın gene bu sendika kapatılmasın diye ortalığı yıkmazsa ne olayım. gençler ne yapacaksa kendileri yapmalı, zaten sistemi tıkayanlardan medet ummamaları lazım.
  • bende destekliyorum, sonrasında ihtiyaç kadar ogrenci alınırsa hem kalite artar hemde sorun yasanmaz. birde sonradan formasyon alanlar var, bu da büyük bir haksızlık...
  • sadece eğitim fakülteleri mi?

    bence her yıl max. 20bin kişi üniversiteye gidebilmeli. kusura bakma ama ilk 20bine giremiyorsan sanayiye git ya da büfe falan aç.

    iş yok iş.

    her yıl 1milyon kişiyi üniversiteli yapsan ne olacak?
  • türkiye’de öğretmen ihtiyacının planlanmasında yök ile meb arasında koordinasyon yoktur. ayrıca öğretmenliğe yerleşenler kendilerini askeri okula girmiş gibi mezun olunca memur olarak görmek istedikleri için de bu okullara talep düşmemektedir. bunun yanında öğretmenlik eğitimi maliyet açısından çok da yüksek olmadığı için dersane gibi heryerde düşük maliyetle yapılabilmektedir. o nedenle devletin eğitim fakültesi açmak işine gelmektedir.

    bu nedenle zor kapatırlar.
hesabın var mı? giriş yap