• chp genel baskan yardimcisi ve parti sozcusu bulent tezcanyaptigi basin toplantisinda bir yapidan bahseder. bu yapi iddiasina gore istihbarat toplamakta ve insanlari fislemektedir. bahsi gecen birim ise baskanlik ulusal guvenlik birimi. bu birim sayesinde paralel bir devlet kuruldugu, turkiyede baskanlik sisteminin olmadigi ve resmi olarak baskanlik ulusal guvenlik birimi diye bir birimin de bulunmadigi bla bla bla.

    chp'nin boka ususen sinekler gibi hemen uzerine atilmasiyla da olayin asli ortaya cikar tabi, egm de mecburen aciklama yapmak zorunda kalir.

    buyurun efendim o muthis ayar link

    edit: surungen tayfasi icerigi okumadan otomatik pilotta entry kasmaya basladigina gore hedefine ulasmis bir ayar. haysiyetinizi seveyim sizin.

    edit2: surungen tayfa halen daha anlamamakta israr ediyor. ulan adam baliklama atlamis iste olaya her sey oratada. kicini basini arastirmadan atlamis sonra da boyle oturmus yerine usulca. bu adam baskan yardimcisi ve sozcu, savunanlar da malum iste. haysiyetinizi seveyim demistim di mi?

    edit3: kaynak
  • valla bırak kardeşim.

    hiç öyle tarihi ayar mayar değil.

    bu açıklamaya ikna olan ya denyodur ya da aktroldür.
  • "tokat gibi cevap"
    "tarihi ayar"
    "unutulmaz ders"

    ...gibi şeyler okuyorsanız, ciddiye almayınız. vasat altı olan bir cümlenin dikkat çekmesi, normalde sallanmayacak bir beyanatın okunması için tüm bu kumpanyalar.

    (bkz: klasik aktroll sözleri)

    tanım: boka üşüşme tabirini genellikle kendisine yapılan şeyler için kullanan, bok olduğunu dolaylı kabul edenlerin keşfettiği tırt ayardır.
  • " 'başkanlık ulusal güvenlik' ibaresi kaçakçılık ve organize suçlarla mücadele daire başkanlığı 'ulusal güvenliğe yönelik suçlarla mücadele şube müdürlüğü'nün kısaltmasıdır. başkanlık ibaresi ise kom daire başkanlığını ifade etmektedir."

    demiş egm. bu uygulama, devletin müdürlüklerinin vb. idari birimlerinin isimleri bu şekilde kısaltılıyor mu? böyle bir uygulama daha önce var mıydı? ben şahsen bilmediğim için yorum yapamıyorum.
    kaçakçılık ve organize suçlarla mücadele'nin kamuoyuna malolmuş mis gibi "kom" diye kısaltması var, çok kısaltma istiyorsan askeriyedeki gibi "kom d.bşk.lığı" yaz geç, herkes derdini anlasın, bu şekilde "başkanlık ulusal güvenlik" deyince ne anlaşılacağı daha karmaşık.
    neyse hayırlısı...

    buna ayar denmez yalnız, olayı daha büyütmeden kısaca cevap vermeye çalışmışlar.
  • bu ülkede vatandaşını düşüneni taşlarlar, hem de vatandaşları taşlar.
  • içerik üzerinden bir iddia varken, yine şekil üzerinden verilen cevabı ayar zanneden çomar troll iddiası.
  • aktroll kokusu alıyorum.
  • biz resmi yazışmalarda kaçakçılık ve organize suçlarla mücadele daire başkanlığı'na kısaca "hüop başgan" diyoz.
    halkımız huzur içinde akpar'a oy vermeye devam edebilir.
  • herkesmi güçten yana olur bu dünyada
hesabın var mı? giriş yap