• yazın kaloriferi sonuna kadar açan soförleri var bu otobüslerin. insanın kaynama noktasını merak ediyorlar sanırım.

    ayrıca öğrencilik yıllarımdan bir anekdot: öğrenci bileti kullanan kadınlardan paso istemezler ama erkeklere gelince pason varsa bile incelerler. eskisi filan olmasın diye.
  • seyahat halindeyken düşündüren çok oturgaçlı götürgeç.

    bir gün ego otobüsünde seyahat halindeyken… aklıma dersane yıllarım geldi. geçtiğim yollar hala aynı, gideceğim yer hala farksızdı... hala aynı yerde aynı hayal, hala aynı ağaçlar, değişmeyen mırıldanılan aynı şarkılar... o günlerden bu güne ne değişti be ergin ? diye sordum kendime. cevabını veremedi benliğim, sustum kaldım. her şey aynıydı benim haricimde. oysa ben o kadar farklılaşmışım ki. yoksa her şeyin aynı olduğunu anlayamazdım. öyle değil mi ?..
  • çoğunluğu doğalgazlı olduğundan kaloriferleri sonuna kadar açarlar arkada pişen insanlardan biri önderlik yapıp öne doğru "kaptan kaloriferi kapat yandık" diye bağırana kadar da şoför kaloriferi unutur.

    sabah 6-8 ve akşam 5-8 arası inanılmaz yoğunluk yaşanır ama görevliler bu sanki hiç olmuyormuşçasına sefer sayısını arttırmazlar kimi zaman merdivende gidersiniz kimi zaman bulduğunuz başka bir köşede. bu yoğunluk esnasında mutlaka her 3 duraktan birinde durulduğunda şoföre tepki yükselir artık yer kalmadı vb. şekillerde.

    egonun en güzel şakası ise sabah ayazında eski, kırmızı, her tarafından rüzgar giren kalorifersiz otobüsleri özenle çalıştırıp öğle vakitleri yoğunluk da az iken bunları dinlenmeye almasıdır. canım benim.
  • saat 10-16 arasında beleş huzurevi servisi modundaki araçlar topluluğu
  • son yıllarda man marka otobüslerle (yeni seri doğalgazlı) özdeşleşmişken belediyenin eski ikarusları ve en eski manlardan bir sonraki üç kapılı manları piyasaya sürmesi ile imajı zedelenmiş ulaşım aracı
  • bünyesindeki kısmen yeni sayılabilecek mercedeslerin bazıları kesilerek gezi otobüsüne çevrilerek angara bebelerine oyun havaları eşliğinde beleş hizmet veren hede
  • körüklü otobüsleri metrobüs diye yutturmaya çalışan oluşum
  • eski otobülerin iç dizaynını daha konforlu (misal yeni manlar gibi) yapma gereği duymayan işletme
  • an itibariyle içerisinde 5-10 dakika aralıklarla reklam amaçlı rexona cingılı dönüp duran otobüs tipi.

    hapishane havalı dış reklam kaplamalarına alışamamışken trajikomik geldi..

    rexona duş ferahlığında. da dada dadada da da..
hesabın var mı? giriş yap