• sevdiğim bir twitch yayıncısıdır. world of warcraft lore'u hakkındaki bilgisi gerçekten aşmıştır. " battle of azeroth cinematic lore sohbeti " yayınıyla beni benden almıştır. umarım yayınları aynı şekilde devam eder. yeni patch öncesi, iş dönüşü gold peşinde koşup, achievement kovalarken kendisini dinlemek pek keyifli oluyor açıkcası.
  • twitch aleminde dilimizde yayın yapan, en efendi ve en samimi yayıncıdır bana kalırsa. wow oynar, hoş sohbetlidir ve lore konusunda aşmıştır miraç abimiz.
  • yeni başlayanlar için miraç kocatürk; aslen malatyalı, evli, bir çocuk babası, ytü'den mezun olduktan sonra boğaziçi üniversitesi'nde yüksek yapmış, okuduğu bölüm olan bilgisayar mühendisliği üzerine profesyonel hayata atılmış ve gerek (bkz: iyi insan) olması gerekse çalışkanlığı sayasinde günümüz ülke problemi olan "beyin göçü" dalgasına isveç'e kaptırdığımız - konumuz bu değil - ve son bir senedir isveç'te yaşayan "güzel insan". 10 seneyi aşkın süredir oynadığı (bkz: world of warcraft)'ın ciddi sevenidir, lore unu iyi bilir, mesai saatlerinden ve ailesinden arta kalan zamanlarda vaktini wow'da geçirir. aşırı sabırlıdır, adamı hiç izlemediysem 200 saat izlemişimdir kızdığını görmedim, bir keresinde sadece matematikle arası iyi olmayan arkadaşların inatla mount düşürme yüzdelerinin her bir deneme sonrası artmasını 50. kez anlatması ve milletin anlamaması üzerine içinden küfür ettiğine eminim ama dışırıdan gösterdiği tepki sadece cümleye "arkadaşlar bakın..." ile başlaması olmuştur. küfür etmez, saygıda kusur etmez, hep iyimser ve olumlu bir insan olarak değil wow aleminin twitch'teki yerli yayıncıların fersah fersah üstündedir.

    giriş, gelişme ve sonuç olarak devam etmeden önce kendisinin bendeki yerine de değinmek isterim. şöyle ki; miraç kocatürk benim orta yaş denilen sınırdan sonra bilgisayar oyunları alemine girmemi, girmekle kalmayarak bağımlılık derecesinde devam etmemi sağlamış biridir. pek öyle fanı olduğum dizi ya da ünlü yokken kendisinin tüm twitch videolarını bilgisayarıma indirerek daha sonra izlediğim yegane adamdır. evet tek bir yayını yok kaçırdığım, adamın fanboy u olduk iyi mi. o değil de, geçtiğimiz ay noelden ötürü hemen hergün yaptığı yayınlar yüzünden harddisk de doldu bakalım ne yapacağız.

    yayınlarının içeriği ve detayına daha önce wow başlığında değinmiştim o yüzden burada çok fazla detaya girmeyeceğim. o zamanlar henüz sevgili egzolinas'ımız için başlık filan yoktu wow başlığına yazmıştım. *ilk zamanlar yayınlarında 20 - 30 kişi vardı sonra 50leri gördük derken bugün ne zaman denk gelsem 130 civarında bir izleyici oluyor. yalnız bayadır bu aralıkta seyrediyoruz lanetli düzlüğü bir geçemedik. bunun için de bir iki yorumum olacak, miraç hocam artık 20 30 kişiye yayın yapan kendi halinde bir yayıncı değilsin, bildiğin communityn var, şu elini alnına koyduğun profil fotolarından kurtul ne olur, onca mod'un var yoksa da sevenlerin arasında bir tane vardır tasarımcı grafik işlerinden anlayan yapsın şöyle güzel bir iki çalışma, devir iletişim devri algı devri ah siz mühendisler *

    gel gelelim asıl konuya, miraç hocam buraları okuduğunu biliyorum o yüzden allasen bu sese kulak ver. hiç abartmadan diyorum ki eğer güçlü bir türk wow communitysi olacaksa bu senin sayende ve senin öncülüğünde olur. bu oyunu çok severek oynadığını biliyoruz, çok severek oynamaya devam edeceğini de. biz türklerin bir çok yerde olduğu gibi burada da en büyük sıkıntısı istikrar ve sabır. oyuna ilk başladığım 2007 yılında da bu böyleydi hala da böyle, günümüzde bir guild'in 3 aydan fazla kemik kadrosu ile bir arada durduğunu, liderinin değişmediğine çok az şahit oldum. bir inattır kurmuyorsun guild. çok haklı olduğun yerler de var tabi, yayınlar dışında raid yapmak gibi seni oyuna bağlı tutan ve asıl keyif aldığın bölümlerde güçlü kişilerle oynamak istiyorsun lakin bu da çok uzun soluklu olmayacaktır. vaktinin olmadığını olan vaktini de buna ayırmak istemediğini de sık sık dile getiriyorsun ama buna da çare var. güzel bir yönetim ekibi, görev dağılımı ve can sıkıcı durumları engellemek için "yasaklamaktan" daha ziyade "birarada tutan" kuralları da koyduk mu tamamdır. inan bir çok gönüllü olacaktır. ilk etapta belki sağlam raidler yapamazsın, liderliğe koşamazsın ama çok kısa bir zamanda göreceksin ki en güzel ortama sahip ve eğlenerek zirveye koşan bir ekibin öncüsü olacaksın. beraber etkilinliklerin yapıldığı, beraber eğlendiğimiz, dg attığımız, transmog yarışları yaptığımız, orgrimmar'ı bastığımız - şaka şaka - bir guild... hayali bile güzel be, bak sen de et sen de seveceksin.

    çok uzattım lafı özetle demem o ki, ben inanıyorum sen de inan seviyoruz seni miraç hocam *
  • twitch içinde sevdiğim çok sayılı yayıncılardan.
    an itibariyle azeroth sohbetleri bölümü ile canlı yayında kendisi.

    wow hikayesini çok iyi bilen birinden dinlemek isterseniz tavsiye ederim.

    küfür, ergenlik vb. bulundurmayan bir kanaldır.
  • azeroth sohbetleri serisini severek takip ettiğim twitch yayıncısı. world of warcraft konusundaki lore bilgisi gerçekten inanılmaz, kendisi de çok mütevazı bir yayıncı.

    benim gibi zamanında wow oynayıp da hikayeye tam olarak hakim olmayanlar için youtube'da yayınladığı azeroth sohbetleri serisini tavsiye ederim.
  • kendisi ile tanışmamız çok eskilere dayanmıyor ama şu kısa zaman da bile neredeyse tüm youtube kliplerini izledim ve diyecek bir şey bulamıyorum. üst düzey bir insan olduğu her halinden anlaşılan bir abimiz. ben genel olarak bir çok oyunu oynadım fakat beni oyundan, grafiklerden, oynayıştan öte her zaman etkileyen oyunun hikayesi yani lore olmuştur. miraç abimizde bunu gerçekten söylüyorum türkiye sınırları içinde wow’un hikayesine bu kadar hakim kimse yoktur. abi okuduğunu biliyorum buraları, benim için paha biçilmez bir hazine gibi youtube kanalı ve gerçekten sakın sıkılıp bizi bundan mahrum etme :) belki az izleyenin var ama bunun seni çok etkilemediğini biliyorum. sen devam et abi biz seni hep izlemeye devam edeceğiz.

    oyunu çok uzun süre oynamadım, warcraft 3 ile başladım ve kısa bir süre wow oynadım fakat her çıkan ek paket ile gelen tüm hikayeleri takip ettim ve ediyorum da ama sayende ulan bu da mı varmış, vay be aslında böylemiymiş dediğim o kadar yer oldu ki meğerse hiçbir şey bilmiyormuşum onu öğrendim.

    eğer bir gün bir guild kurmayı düşünürsen bunu yayınlarında duyarsak kesinlikle seninle birlikte oynamak isteyen çok kişi bulacağına eminim ve bir gün kurarsan seninle birlikte oynamak için tekrardan başlayacağım :) eğer kabul edersen tabi..

    seni seviyoruz ve umarım yayınların ve videoların hiç bitmez :)
  • twitch alemindeki en kral yayıncıdır kendisi. miraç abimiz işinden ve ailesinden kalan zaman içinde bize world of warcraft rehberliği yapmakta. rehberlik diyorum çünkü izledikçe bir çok kişiden fazla bilgiye sahip ve oyunun hikayesine hakimiyeti akıl almaz derecede. twitch yayınlarını ve youtube videolarını takip edin. ağzından tek bir kelime küfür çıkmamıştır ve çok kaliteli sohbeti vardır. bugün instagram üzerinden sorduğum soruyu detaylı bir şekilde anlattı öyle de babacan bir abimiz. abi seni seviyoruz yayınlara ve videolara devam. herkesin dediği gibi eğer guild kurarsan seve seve gelirim :)
  • hearthstone ve warcraft oyuncuları için önemli bir değerdir. türkiye'de lore ile ilgili bulabileceğiniz en iyi youtube kaynağı kendisine aittir.

    twitch yayınlarını takip edebilirsiniz twitch link
    youtube kanalı youtube
  • yıllardır gerçek anlamda takip ettiğim, wow oynamasam bile, tek yayıncıdır. bazıları tarafından sırf sesini yükseltmeden, agresiflik ve toksiklik yapmadan eleştridiği için fanboy olarak nitelendirilir. halbuki bu miraç abinin kişiliğindendir. severek izlerim.
  • kendiside bir gün death knight olacak :)
hesabın var mı? giriş yap