egzoz
-
16 adet farklı yazılışıyla türkçede en çok yazılışı olan kelime*
16 da nereden çıktı la!? diyorsanız gelin beraber hesabına oturalım.
yaptığım gözlemler neticesinde gördüm ki egzoz kelimesinde;
sadece 1. harf olan "e", ve 4. harf "o" sabit kalmakta,
2. harf olarak "g" veya "k" kullanılabilmekte
3. ve 5. harfler de "s" veya "z" olarak değişiklik göstermektedir;
bu bilgiler ışığında elde ettiğimiz orta okul olasılık problemine göre; 1*2*2*1*2=8 farklı yazılış elde etmekteyiz.
bitti mi? bitmedi...
nadir diyemeyeceğim bir sıklıkta egzoz kelimesinin sonuna "t" harfi getirildiğine şahit oldum; yani bu 8 olasılığın hepsinin sonuna "t" harfi getirerek bir o kadar olasılık daha elde edebiliriz; bu da seçenek sayısını 16'ya çıkarmaktadır.
sonuçların tam listesi;
(bkz: egzoz)
(bkz: egzos)
(bkz: egsoz)
(bkz: egsos)
(bkz: ekzoz)
(bkz: ekzos)
(bkz: eksoz)
(bkz: eksos)
(bkz: egzozt)
(bkz: egzost)
(bkz: egsozt)
(bkz: egsost)
(bkz: ekzozt)
(bkz: ekzost)
(bkz: eksozt)
(bkz: eksost) -
eksoz, egsoz, egzoz, eksozt, egzost, egzos gibi cesitleri mevcuttur tamirhane camlarinda
-
-
dogru yazili$i egzoz olan sozcuk
uzun yillar sonra gelen edit: baslik tasinmis, entry'e kiyilamamistir. -
-
bornova sanayi yolu ustunde sikca yazim yanlisina ugramis kelime..
kesozu gordum artik konusmamaya calisiyorum.. -
eksoz, egsoz, egsos, egzos, egzost gibi söylenişleri olmasına karşın türk dil kurumu sözlüğünde bu şekilde geçen ve doğrusu bu olan sözcük..
ayrıca (bkz: türklerin telaffuz edemeyeceği kelimeler) ve (bkz: ısrarla yanlış telaffuz edilen kelimeler).. -
delinme ve curume sebebi motordan gelen nemli atik gazdan dolayidir.hele ki arac yag yakiriyorsa veya enjekson patlamissa nem daha fazla olur.bi de cift egzoz diye bir olay var.mantigi sudur:sizde iki tane got olsa daha rahat osurmazmisiniz?
-
-
yeni turkiye'nin yeni ak genclerinden. futbolla kafayi bozmus, cehape'den hic hazzetmiyor ama nusr-et'i baya begeniyor he. buyuk ihtimal "kardesim koz getir seri"ci arkadaslardan. "peder insaat isinde" de olabilir.*
ekşi sözlük kullanıcılarıyla mesajlaşmak ve yazdıkları entry'leri
takip etmek için giriş yapmalısın.
hesabın var mı? giriş yap